Kakve veze imaju ovo dvoje?Fleshovao sam bios na ploci Asus P5W DH Deluxe(ver,2004) i pri tome otkljucao mi se mnozilac(multiplier) na procesoru ( C2D E 6600 ) ,sad je u rasponu od 6-20,a bio je od 6-9 !??Sve radi OK,jedino mi nije jasno kakve veze imaju bios ploce i procesor!
dve razlicite verzije biosa za istu plocu mogu da ti naprave dve razlicite masine. Naime u bios chipu su upisani podaci o maticnoj ploci, sta kako ima da radi, sta ce sa cime da radi itd. Dalje jednostavnom izmenom sadrzaja biosa mogu da se otvore razne opcije kao sto je u tvom slucaju, veci mnozilac, naponi, magistrale, informacije o novim tipovima procesora, hardova, optike itd. Naravno ploca mora da ima te mogucnosti da bi se to uspesno sprovelo. najcesci problem je da ploca ne prepozna noviji procesor (recimo starija n force 3 ploca prijavi novog semprona kao amd hammer cpu). To se recimo resava apdejtovanjem biosa.
To je mnogo lepo samo sto mi deluje neverovatno... Jel si pokusao da podesis mnozilac na 10x trebalo bi da dobijes 2.66GHz...(dobices ista podesavanja kao e6700)... Kazem ti sumnjam da ce da upali,ali sta znas...
Ako vam sve savrseno funkcionise NEMOJTE cackati bios. Pogresna verzija moze da dovede da ne mozete posle da startujete racunar (tj ubijete plocu). Lek za to je skidanje bios chipa i njegovo reprogramiranje originalnim fajlom. A to kosta zivaca, vremena i naravno para, pa ko hoce da se igra...
:: To je mnogo lepo samo sto mi deluje neverovatno.. :: Jel si pokusao da podesis mnozilac na 10x trebalo bi da dobijes 2.66GHz...(dobices ista podesavanja kao e6700).. :: Kazem ti sumnjam da ce da upali,ali sta znas... :: :: :: DaSickSyste
Slobodno nek proba. Najgore sto moze da mu se desi je da ne upali komp. Clear cmos, i sve po starom.
CrashFree BIOS 3 The ASUS CrashFree BIOS 3 allows users to restore corrupted BIOS data from a USB flash disk containing the BIOS file. This utility saves users the cost and hassle of buying a replacement BIOS chip.
On moze da se zeza koliko hoce :) Posto moze sa USB flash-om da povrati bios kada oce :) Ali ti si upravu za one koji nemaju ove opcije na plocama...
:: Ako vam sve savrseno funkcionise NEMOJTE cackati bios. Pogresna verzija moze da dovede da ne mozete posle da startujete racunar (tj ubijete plocu). Lek za to je skidanje bios chipa i njegovo reprogramiranje originalnim fajlom. A to kosta zivaca, vremena i naravno para, pa ko hoce da se igra.. :: :: ::
poslusam ja vas,vratim se u bios da probam ,a ono nestalo onih max. 20 - min 06,ponovo je max 09-min 06( smrc).A bilo je toliko mogucnosti! Ipak hvala svima !
Pa valjda je sam C2D 6600 jos u Intel-u ``zalkjucan``, te ne vidim kako bi ga BIOS otkljucao? Verovatno bi mogao da novi BIOS sa vecim mnoziocima iskoristis sa X6800 (otkljucan) ali ne i sa 6600.
Tako sam i ja na mojoj MSI K8 Nforce3 update BIOS i sad je u servisu jer joj je BIOS prazan,btv ako radi kako valja ne pipaj ako bas hoces da se igras sa BIOS-om dobro se izGooglaj za plocu pa tek onda opali po BIOS-u :D. Jos bolja je varijanta Live update :) rizk za koji mhz vise.......:D
Tako sam i ja na mojoj MSI K8 Nforce3 update BIOS i sad je u servisu jer joj je BIOS prazan,btv ako radi kako valja ne pipaj ako bas hoces da se igras sa BIOS-om dobro se izGooglaj za plocu pa tek onda opali po BIOS-u :D. Jos bolja je varijanta Live update :) rizk za koji mhz vise.......:D
moja, skoro arhaicna ploca (znate sta je arhaicno, znaci ono pre pocetka vremena, malaa zeza) ima mirrored bios znaci dva cipa, pa kad prvi (radni, ili kako god) zakaze drugi se koristi kao backup i fleshuje ovaj prvi ploca je albatron sa kt400 chipset-om ja mislio da od tad (skoro 4 godine) svi imaju slican sistem mislim da asus ili neka druga firma ima dual bios ili tako nesto pa zar ne koriste svi to sada
Drugi put kad skidas najnoviji BIOS bar se potrudi da procitas sta nova verzija donosi. Upravo je to novost u verziji 2004 otkljucavanje mnozioca za sve Core2Duo procesore stim sto za modele ispod E6600 samo na dole. Slobodno vrati verziju 2004 i uzivaj, usput ona ispravlja neke greske u boot-rom-u EZRaid kontrolera.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.