ukljucen je cool `n quiet i zelim da podesim da do 25% opterecenja procesora,on radi na minimalnom taktu od 800 mhz. tek kad se procesor optereti sa vise od 25% onda da se njegov takt podigne na standardnih 3ghz. kako to uraditi,win 7 ultimate 32bit
:: ukljucen je cool `n quiet i zelim da podesim da do 25% opterecenja procesora,on radi na minimalnom taktu od 800 mhz. tek kad se procesor optereti sa vise od 25% onda da se njegov takt podigne na standardnih 3ghz. kako to uraditi,win 7 ultimate 32bi ::
u biosu samo ukljucis ili iskljucis cool `n quiet,a postoji neko podesavanje u winu koje ti kaze na koliko procenata opterecenja procesora da se ukljuci i iskljuci...meni sada cim predje 1% opterecenje,procesor digne takt na 2300mhz,samo ako je opterecenje 0-1% on ga drzi na 800mhz...ja hocu kad surfujem netom,gledam film,tu je zauzece procesora 10-15% e hocu da za to vreme uvek radi na 800mhz...
:: :: pa zar se to neradi u BIOS-u? :: :: :: ukljucen je cool `n quiet i zelim da podesim da do 25% opterecenja procesora,on radi na minimalnom taktu od 800 mhz. tek kad se procesor optereti sa vise od 25% onda da se njegov takt podigne na standardnih 3ghz. kako to uraditi,win 7 ultimate 32bi :: ::
u amd overdrive nigde ne vidim opciju na koliko procenata da se smanjuje i povecava takt procesora...catalist nemam,njega ne instaliram jer zna da pravi probleme... samo display driver imam instaliran...
:: AMD OverDrive, ili ako imas AMD kartu imas u Catalystu opciju CPU Power, ja sam tako sebi nastelio :: :: http://www.youtube.com/watch?v=aJ_lp141YKQ&feature=relate :: CPU: AMD Athlon II 44 :: GPU: Gigabyte 5870 SO :: RAM: Kingston HiperX 2x2GB 1066mh :: MBO: Gigabyte 770-DS :: PSU: GX-550 :: HDD: 2xSamsung F3 Spinpoint RAID :: CPU COOLER: CM V :: CAS :: ::
ali to ne može da se podesi, CPU to radi automatski. Variranje frekvencije ne treba da te uzbuđuje, jer je to tako zamišljeno i ti ne možeš da ga kontrolišeš po svom nahođenju. I koliko mi je poznato, ATT služi za podešavanje grafičke karte, a ne procesora. To što on želi, neće postići ATT-om sigurno (pod uslovom da je izvodljivo).
Ja sam pomenuo ATT zato sto AcoSuper tvrdi da je iz katalista...
04.02.2012. 09:45
status: user broj poruka: 10998
moguce `uskladiti` rad CPU sa GPU-om, pod uslovom da su i CPU i GPU AMD. K`o velim: slabo da CCC nesto moze a da ATT ne moze, pa je on, ako se radi o tvikovanju BILO CEGA u vezi KARTE bolje resenje od `native` AMD alata... Ali, sa Dekom se nista ne zna (bagovito, kako god da okrenes...).
Ako nešto može da se uradi, onda pogledaj u power options: izaberi change plan settings za tekući power plan i idi na change advanced pwr settings, processor power mngment i tu vidi minimal processor state. Mada, mislim da nećeš ništa promeniti i da to ploča reguliše.
bio sam tamo,pise po defaultu minimum procesor state 5% ja promenio na 25% ali nista se nije desilo...i dalje se ponasa isto... ma znam da moze iz windowsa da se namesti,drug je jednom namestio ali se ne seca kako,nesto cackao i namestio da radi,a ploce su nam skoro identicne:))) ako neko ima jos neki predlog,nek napise
tortojed-ne pomaze ati tray tools
:: Ako nešto može da se uradi, onda pogledaj u power options: izaberi change plan settings za tekući power plan i idi na change advanced pwr settings, processor power mngment i tu vidi minimal processor state. Mada, mislim da nećeš ništa promeniti i da to ploča reguliše :: :: ::
huh, cnq radi malo drugacije nego sto mi vidimo. mnozilac se menja (kada za to ima potrebe) bukvalno svakim taktom. znaci kad radi na 800mhz i opterecenje mu pridje 100% on odradi potrebnu kolicinu taktova na (na pr.) 2300mhz odradi sta ima i vrati se na 800. to moze da uradi nekoliko desetina (stotina?) puta u sekundi, a da monitoring prikaze samo jedan skok na max takt. custom podesavanjem verujem da neces postici vecu efikasnost. u ccc imas u power opcijama zeleni slajder kojim mozes da odredis max. takt, ali to ti je undeclock, moraces da ga drndas rucno svaki put kad ukljucis igru ili radis nesto zahtevno
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.