Iako mi trenutnih 4GB rade posao, zbog niskih cena odlučio sam da kupim još 4GB, da se nedajbože ne ponovi priča sa hard diskovima kad zatreba još RAM-a. Prvobitno sam planirao da kupim 4GB Kingston HyperX Grey koju već posedujem, ali sam naleteo na ovu:
Zanima me da li bi bilo problema ako bih je upario sa Greyom, pošto Green radi na 1600MHz pri 1,35V, a Grey pri 1,65V (mada može i na 1,5V)? Ili je možda dovoljno da kupim još 4GB Greya i da se zadovoljim `samo` sa 8GB RAM-a? Da napomenem da Green našao u listi podržanih za moju matičnu ploču, ali samo kao 2×2GB kit što ne bi trebalo da predstavlja problem?
jer su vec neki ljudi (mislim da i neki odavde) mixovali stapove u razlici od velicine i od marke, inace cenim da ces green malo da dignes V, a greju da spustis na isto.
Ako mozes oboje da poklopis i latencije i voltaze, onda ima da radi, samo gledaj da je 4+2 i 4+2 upareno, a ne 4+4 i 2+2, toliko ga ne mixuj. :)
Idi na tu memoriju koju vec imas, i ja sam bio glavu ali kad sam realno sagledao stvari video sam da nemam potrebe za drugom memorijom. Znaci moj izbor je bio i ostao jos 2x2Gb Kingston grey.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Iako mi trenutnih 4GB rade posao, zbog niskih cena odlučio sam da kupim još 4GB, da se nedajbože ne ponovi priča sa hard diskovima kad zatreba još RAM-a. Prvobitno sam planirao da kupim 4GB Kingston HyperX Grey koju već posedujem, ali sam naleteo na ovu :: :: Kingston HyperX Green 2×4GB DDR3 1600 CL9 KHX1600C9D3LK2/8G :: http://www.kingston.com/datasheets/KHX1600C9D3LK2_8GX.pd :: :: Zanima me da li bi bilo problema ako bih je upario sa Greyom, pošto Green radi na 1600MHz pri 1,35V, a Grey pri 1,65V (mada može i na 1,5V)? Ili je možda dovoljno da kupim još 4GB Greya i da se zadovoljim `samo` sa 8GB RAM-a? :: Da napomenem da Green našao u listi podržanih za moju matičnu ploču, ali samo kao 2×2GB kit što ne bi trebalo da predstavlja problem :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: ::
Ta memorija radi na 1.35V 1600MHz 9-9-9. Jos ako stavis napon 1.5-1.65 moze to i vise od 1600MHz. Prodaj tvoju i uzimaj Mislim da je 8GB sada greota nemati, to je neka zlatna sredina. Nije skupa, a od viska glava ne boli.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.