Naime, mozda uskoro konacno uradim upgrade moje masine, pa me zanima koju od ove dve ploce da uparim sa 960T? Giga ima 8+2 fazno i 16x4 cf, a MSI 16x8 i ne znam sa koliko faza raspolaze, na oficijalnom sajtu ne pise nigde, ako bi bilo bar 6+2, odmah bih je pazario! :D http://tiny.cc/1cfy5 ili http://tiny.cc/ry4h3
Da sam na tvom mestu, isao bih na asus m5a99x evo.
Ovaj MSI mi se nimalo ne dopada, a ovaj Gigabyte pati od prevelikog vdroop-a i ima problema sa zvucnom, koliko se secam.
Ako bas mora, idi na taj MSI. Tog Gigashita bih izbegao.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Naime, mozda uskoro konacno uradim upgrade moje masine, pa me zanima koju od ove dve ploce da uparim sa 960T? Giga ima 8+2 fazno i 16x4 cf, a MSI 16x8 i ne znam sa koliko faza raspolaze, na oficijalnom sajtu ne pise nigde, ako bi bilo bar 6+2, odmah bih je pazario! : :: http://tiny.cc/1cfy5 ili http://tiny.cc/ry4h ::
budzet mi je do 20k, a sa Asus m5a99x premasujem, hteo sam ja nju, ali mi sad ne igra, jbg...:/ a ova MSI mi se svidja sto bih kasnije verovatno nakacio jos jednu 6870 u cf, s obzirom da ima 16x8! Nisam pametan, eto... :D
Ja nemam nikakvih problema sa ovim Gigabajtom, a uzeo sam pre nego asusa jer ova ima 8+2, a nisam bio najsrecniji sa prethodnim asusom, u mojoj kombinaciji se culo uzasno pistanje, kao zavojnice na grafickoj. Ja ovo pricam iz licnog iskustva, a ne sta sam procitao na netu- to moze da bude tacno, ali ne mora, kako se kome zalomi.
Od mene ide preporuka za GB
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, F3 1TB, WD5000AAKS Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo
:: Da sam na tvom mestu, isao bih na asus m5a99x evo :: :: Ovaj MSI mi se nimalo ne dopada, a ovaj Gigabyte pati od prevelikog vdroop-a i ima problema sa zvucnom, koliko se secam :: :: Ako bas mora, idi na taj MSI. Tog Gigashita bih izbegao :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Naime, mozda uskoro konacno uradim upgrade moje masine, pa me zanima koju od ove dve ploce da uparim sa 960T? Giga ima 8+2 fazno i 16x4 cf, a MSI 16x8 i ne znam sa koliko faza raspolaze, na oficijalnom sajtu ne pise nigde, ako bi bilo bar 6+2, odmah bih je pazario! : :: :: http://tiny.cc/1cfy5 ili http://tiny.cc/ry4h :: ::
Od nForce 2 ploče nisam imao MSI za AMD-a, a sa prethodne dve Gigabajtove ploče sa 780G i 790X sam bio prezadovoljan, tako da bih i sam bio u dilemi. Opet zbog toga što želiš CF preporučujem MSI, mada znam da će te kolege do kraja ubeđivati da kupiš ASUS-a.
da li iko zna da mi (sa izuzetkom vas sto vam je elektronika zanat) objasni sta znaci `broj faza u naponskoj` i uticajem na overkloking i sveukupne performanse?
Te faze se odnose na DC-DC pretvarac koji se koristi za peglanje napona od +12V na onoj koji je potreban procesoru (DC-DC pretvarac je u sustini svako moderno napajanje - LC Power, Seasonic,... 220V AC na +12V DC itd) 1V, 1.3V, ili zavisi koliko zadas u Biosu... On mora da obezbedi stabilan napon, i ogromnu struju. Zamisli cpu koji radi na 1.2V i trosi 95W, racunaj koliko struje ide u CPU. P=U*I (snaga) Element koji ce isporuciti potrebnu struju procesoru se zove tranzistor, a on ima svoja ogranicenja - kada povuces vise nego sto on moze da izgura dobijes pad napona (V drop). Sto vise elemenata - vise struje moze da se izvuce i stabilniji ce biti napon. To ne znaci da ti treba sada 30 faza Jer kada ostvaris potreban strujni kapacitet, ostale faze zvrje u prazno.
:: da li iko zna da mi (sa izuzetkom vas sto vam je elektronika zanat) objasni sta znaci `broj faza u naponskoj` i uticajem na overkloking i sveukupne performanse :: :: __________________________________________________ :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: ::
Slobodno pazari Gigabyte, imao sam je u kombinaciji sa 955be @4.3. izuzetno stabilna ploca, ni najmanjih problema nema. Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
Ja nikada nisam voleo GA i MSI, zato ih nikada i ne spominjem, sto ne znaci da su lose. Ranije je uvek bio izbor Abit, DFI, EVGA, Asus. Sada je ostao samo Asus
:: znam da će te kolege do kraja ubeđivati da kupiš ASUS-a :: ::
:: Te faze se odnose na DC-DC pretvarac koji se koristi za peglanje napona od +12V na onoj koji je potreban procesoru (DC-DC pretvarac je u sustini svako moderno napajanje - LC Power, Seasonic,... 220V AC na +12V DC itd) 1V, 1.3V, ili zavisi koliko zadas u Biosu... On mora da obezbedi stabilan napon, i ogromnu struju. Zamisli cpu koji radi na 1.2V i trosi 95W, racunaj koliko struje ide u CPU. P=U*I (snaga :: Element koji ce isporuciti potrebnu struju procesoru se zove tranzistor, a on ima svoja ogranicenja - kada povuces vise nego sto on moze da izgura dobijes pad napona (V drop) :: Sto vise elemenata - vise struje moze da se izvuce i stabilniji ce biti napon. To ne znaci da ti treba sada 30 faza Jer kada ostvaris potreban strujni kapacitet, ostale faze zvrje u prazno :: :: :: :: da li iko zna da mi (sa izuzetkom vas sto vam je elektronika zanat) objasni sta znaci `broj faza u naponskoj` i uticajem na overkloking i sveukupne performanse :: :: :: :: __________________________________________________ :: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: ::
Sem toga sto si rekao, obicno ploce sa 4 faze za CPU nemaju nikakve hladnjake na mosfet tranzistorima, sto i nije bas dobro.
Svaka ozbiljnija ploca koja ima barem sest faza, obicno ima hladjenje.
:: Te faze se odnose na DC-DC pretvarac koji se koristi za peglanje napona od +12V na onoj koji je potreban procesoru (DC-DC pretvarac je u sustini svako moderno napajanje - LC Power, Seasonic,... 220V AC na +12V DC itd) 1V, 1.3V, ili zavisi koliko zadas u Biosu... On mora da obezbedi stabilan napon, i ogromnu struju. Zamisli cpu koji radi na 1.2V i trosi 95W, racunaj koliko struje ide u CPU. P=U*I (snaga :: Element koji ce isporuciti potrebnu struju procesoru se zove tranzistor, a on ima svoja ogranicenja - kada povuces vise nego sto on moze da izgura dobijes pad napona (V drop) :: Sto vise elemenata - vise struje moze da se izvuce i stabilniji ce biti napon. To ne znaci da ti treba sada 30 faza Jer kada ostvaris potreban strujni kapacitet, ostale faze zvrje u prazno :: :: :: :: da li iko zna da mi (sa izuzetkom vas sto vam je elektronika zanat) objasni sta znaci `broj faza u naponskoj` i uticajem na overkloking i sveukupne performanse :: :: :: :: __________________________________________________ :: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: ::
Re: Re: Re: Laicki objasnjeno sa moje tacke gledista:
01.02.2012. 22:57
status: user broj poruka: 2743
Naravno. Za office masine se predpostavlja da cpu nece da radi LinX test klokovan na 4GHz, vec neki tamo Dual Core na 2.66GHz koji pokrece FF+Facebook+Office Word. Niti moras da hladis trandze niti ti treba puno struje. Za ozbiljnije stvari treba vise faza sa boljim hladjenjem, ali i tu ima granica koliko je stvarno potrebno. 6 ili 8 faza je solidno, nije da je nepotrebno.
:: Sem toga sto si rekao, obicno ploce sa 4 faze za CPU nemaju nikakve hladnjake na mosfet tranzistorima, sto i nije bas dobro :: :: Svaka ozbiljnija ploca koja ima barem sest faza, obicno ima hladjenje :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: Te faze se odnose na DC-DC pretvarac koji se koristi za peglanje napona od +12V na onoj koji je potreban procesoru (DC-DC pretvarac je u sustini svako moderno napajanje - LC Power, Seasonic,... 220V AC na +12V DC itd) 1V, 1.3V, ili zavisi koliko zadas u Biosu... On mora da obezbedi stabilan napon, i ogromnu struju. Zamisli cpu koji radi na 1.2V i trosi 95W, racunaj koliko struje ide u CPU. P=U*I (snaga :: :: Element koji ce isporuciti potrebnu struju procesoru se zove tranzistor, a on ima svoja ogranicenja - kada povuces vise nego sto on moze da izgura dobijes pad napona (V drop) :: :: Sto vise elemenata - vise struje moze da se izvuce i stabilniji ce biti napon. To ne znaci da ti treba sada 30 faza Jer kada ostvaris potreban strujni kapacitet, ostale faze zvrje u prazno :: :: :: :: :: :: :: da li iko zna da mi (sa izuzetkom vas sto vam je elektronika zanat) objasni sta znaci `broj faza u naponskoj` i uticajem na overkloking i sveukupne performanse :: :: :: :: :: :: __________________________________________________ :: :: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: :: :: ::
Vecini ljudi se ovde MSI ne svidja,zasto nem pojma,pojedinci potenciraju price o velikom procentu crknutih u servisima,epa i ja sam malo cesljao(onako,posto sa msi-em nikakvih problema nisam imao)i dvojica servisera (jedan je burazer od drugara),kaze da je to bio veliki njihov problem,za ploce za am2 ili 775 ,ali od am3 i posebno(kako on kaze )za sandy rade ko sat.
Nzm ja licno(zbog mog iskustva)bih uzeo msi,od gigabyte su mi crkle 3 u roku od 4 meseca,bez oc-a,bez drndanja,znaci nishta.
Sad ce paljba po meni. :) Ali msi ploca mi se ne svidja,jer svaka izgle da isto :)Super ako je tako,izvini forever druze,ali ovo je epohalna glupost :)
Ispravka! Ranije je bio izbor DFI ili DFI ili Abit ili DFI :)))
:: Ne mora Asus :: Pisemo alternative, pa neka odluci :: :: Ja nikada nisam voleo GA i MSI, zato ih nikada i ne spominjem, sto ne znaci da su lose :: Ranije je uvek bio izbor Abit, DFI, EVGA, Asus :: Sada je ostao samo Asus :: :: :: :: znam da će te kolege do kraja ubeđivati da kupiš ASUS-a :: :: :: :: ::
Re: Re: Re: Re: Laicki objasnjeno sa moje tacke gledista:
01.02.2012. 23:40
status: user broj poruka: 3821
Slazem se... Svaka ti je ko u Njegosa, sto bi ovi rekli. :)
:: Naravno. Za office masine se predpostavlja da cpu nece da radi LinX test klokovan na 4GHz, vec neki tamo Dual Core na 2.66GHz koji pokrece FF+Facebook+Office Word. Niti moras da hladis trandze niti ti treba puno struje. :: Za ozbiljnije stvari treba vise faza sa boljim hladjenjem, ali i tu ima granica koliko je stvarno potrebno. 6 ili 8 faza je solidno, nije da je nepotrebno :: :: :: :: Sem toga sto si rekao, obicno ploce sa 4 faze za CPU nemaju nikakve hladnjake na mosfet tranzistorima, sto i nije bas dobro :: :: :: :: Svaka ozbiljnija ploca koja ima barem sest faza, obicno ima hladjenje :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: Te faze se odnose na DC-DC pretvarac koji se koristi za peglanje napona od +12V na onoj koji je potreban procesoru (DC-DC pretvarac je u sustini svako moderno napajanje - LC Power, Seasonic,... 220V AC na +12V DC itd) 1V, 1.3V, ili zavisi koliko zadas u Biosu... On mora da obezbedi stabilan napon, i ogromnu struju. Zamisli cpu koji radi na 1.2V i trosi 95W, racunaj koliko struje ide u CPU. P=U*I (snaga :: :: :: Element koji ce isporuciti potrebnu struju procesoru se zove tranzistor, a on ima svoja ogranicenja - kada povuces vise nego sto on moze da izgura dobijes pad napona (V drop) :: :: :: Sto vise elemenata - vise struje moze da se izvuce i stabilniji ce biti napon. To ne znaci da ti treba sada 30 faza Jer kada ostvaris potreban strujni kapacitet, ostale faze zvrje u prazno :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: da li iko zna da mi (sa izuzetkom vas sto vam je elektronika zanat) objasni sta znaci `broj faza u naponskoj` i uticajem na overkloking i sveukupne performanse :: :: :: :: :: :: :: :: __________________________________________________ :: :: :: :: http://img810.imageshack.us/f/useyourcpu.jpg :: :: :: :: :: :: :: ::
@pwner Ponosni vlasnik DFI ploce?? Steta sto su ugasili proizvodnju. Evo bas gledam, ima da se kupi EVGA kod nas, i to ni manje ni vise nego jedan model... X79 chipset
@f0rever Ispade da navijamo za Asus tim. Moj glas ide za MSI, napisao sam vec da mi izgleda lepse
Da ne duzim sad, kontam da razumes sta mi se ne svidja.
Konstantno isti izgled, slicne boje, onaj odvratni font slova na plocama bele boje...
:)
:: Vecini ljudi se ovde MSI ne svidja,zasto nem pojma,pojedinci potenciraju price o velikom procentu crknutih u servisima,epa i ja sam malo cesljao(onako,posto sa msi-em nikakvih problema nisam imao)i dvojica servisera (jedan je burazer od drugara),kaze da je to bio veliki njihov problem,za ploce za am2 ili 775 ,ali od am3 i posebno(kako on kaze )za sandy rade ko sat :: :: Nzm ja licno(zbog mog iskustva)bih uzeo msi,od gigabyte su mi crkle 3 u roku od 4 meseca,bez oc-a,bez drndanja,znaci nishta :: :: Sad ce paljba po meni. : :: Ali msi ploca mi se ne svidja,jer svaka izgle da isto :)Super ako je tako,izvini forever druze,ali ovo je epohalna glupost : :: :: :: :: ::
:: @pwne :: Ponosni vlasnik DFI ploce?? Steta sto su ugasili proizvodnju :: Evo bas gledam, ima da se kupi EVGA kod nas, i to ni manje ni vise nego jedan model... X79 chipse :: :: @f0reve :: Ispade da navijamo za Asus tim :: Moj glas ide za MSI, napisao sam vec da mi izgleda lepse :: :: ::
Ja sam se smorio kad su ugasili proizvodnju niti mi ide u glavu kako su uspeli da budu u minusu ili sta vec. Nikad necu prezaliti sto nisam uzeo ovu plocu, a cekao sam je 1000 godina da izadje...
:: Naravno! DFI samo : :: :: Ja sam se smorio kad su ugasili proizvodnju niti mi ide u glavu kako su uspeli da budu u minusu ili sta vec :: Nikad necu prezaliti sto nisam uzeo ovu plocu, a cekao sam je 1000 godina da izadje.. :: :: http://www.ninjalane.com/reviews/motherboards/lanparty-p3 :: ::
hehe Ja sam svojevremeno merkao nju, pa je posle izasla P45 verzija, ali mi je to bilo mnogo para, pa sam kupio LanParty DK P45 sa DDR2 memorijom.
Tako je i Abit nestao. Kako im je to poslo za rukom, ne znam. Ali pucaju firme, sta da se radi, opstaju samo giganti. MSI, GA, Asus,...
:: Naravno! DFI samo : :: :: Ja sam se smorio kad su ugasili proizvodnju niti mi ide u glavu kako su uspeli da budu u minusu ili sta vec :: Nikad necu prezaliti sto nisam uzeo ovu plocu, a cekao sam je 1000 godina da izadje.. :: :: http://www.ninjalane.com/reviews/motherboards/lanparty-p3 :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.