Da li na plocama koje imaju AMD® 790X+SB600 chipset i DDR2 memoriju mogu da rade AM2+ i AM3 procesori? Koliko se ja secam npr phenom II 550+ phenomII X4 ili ovi novi athloni idu u kombinaciji sa ddr3 memorijom, a vidim da na sajtovima proizvodjaca ploca sa ovim chipsetom pise da podrzavaju te procesore, cak i AM3 do 95W, pa mi sad to malo nije jasno? Da li ce isto radite sa ddr2 memorijom kao i sa ddr3?
Na toj ploči mogu da rade i AM2+ i AM3 procesori.AM3 CPU imaju u sebi i DDR2 i DDR3 memoriski kontroler,tako da samo zavisi kakve ploča ima memoriske slotove.
:: Da li na plocama koje imaju AMD® 790X+SB600 chipset i DDR2 memoriju mogu da rade AM2+ i AM3 procesori? Koliko se ja secam npr phenom II 550+ phenomII X4 ili ovi novi athloni idu u kombinaciji sa ddr3 memorijom, a vidim da na sajtovima proizvodjaca ploca sa ovim chipsetom pise da podrzavaju te procesore, cak i AM3 do 95W, pa mi sad to malo nije jasno? Da li ce isto radite sa ddr2 memorijom kao i sa ddr3 ::
zavisi, kod mene http://i.imgur.com/xr0uy.jpg sistem ne vidi procesor ali ga napr. cpu-z vidi i sve radi normalno. ploca je m3a78-emh hdmi i zvanicno nijedan athlon/phenom II nije podrzan. u principu moras da izguglas za konkrentnu plocu sta kazu ljudi po forumima koji su probali
moje pitanje je da li ako pogasim 3 jezgra i ostavim samo jedno potrosnja cpu-a isto tako bude 1/4 deklarisane potrosnje, isto tako sto se Downclocking-a tice, ima li pada u potrosnji ako spustim cpu?
nece. iako jezgra ne rade, nekako trose struju. zasto i kako ne pitaj me, ne znam ali je tako. sto se tice downclocka, to pomaze drasticno obaranje napona. 0.2V manje moge da prepolovi potrosnju. spustaj napon dok god radi stabilno, kad pocne da puca digni napon ili spusti takt, po zelji
:: :: moje pitanje je da li ako pogasim 3 jezgra i ostavim samo jedno potrosnja cpu-a isto tako bude 1/4 deklarisane potrosnje, isto tako sto se Downclocking-a tice, ima li pada u potrosnji ako spustim cpu :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.