Sta mislite imali nekog smisla?Msm za gaming,radi sve ok,ali ono radoznao sam,e sad ploca je msi 870-c45,nije neka naponska,ali video sam na netu ljudi lagano dizu za 500-700mhz,pa sta mislite imali smisla?
Posto ti je black ediSHn cpu podigni ga za 400mhz bez ikakvog dizanja napona , turi na 3.6 ghz gledaj temp, malo testi sa nekim benchmarcima iz igara, to je najbolji test po meni.
Dakle gledaj da vidis gde radi 100% stabilno bez dizanja napona trebalo bi bez problema jos 400mhz eventualno 600, za vise mora i malo napon da se nadje odgovarajuci.
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Dell 22
Temp ce biti ok,ovako sa ova dva 120mm za kuciste,napred i nazad,i vendetom u igrama ne prelazi 40 stepeni,i to zato sto vendetta radi na 75% jer preko toga postaje bucna,granica mi je sad na 45 stepeni,podicu je na 50 u biosu pa cemo videti.
Inace postoji ovaj oc genue msm samo ukljucim i on odredi oc.Msm da cu probati prvo preko toga,pa ostalo,posto tu ne dize napon.
Digo ga sa 3.2 na 3.64 ghz ,1.4v znaci isto,temperatura se (kao sto rekoh vendetta na 75%)popela za 5 stepeni u idle-u,sad cemo neki benchmark,ajde preporuka?
CPU je odlican za oc, i ja ga imam, do duse hladjen sa noctua nh-d14, pa je hladan ko spricer, za 24/7 radi bez problema na 3.6GHz bez diranja voltaze, za preko mora malo da se doda voltaza.
zadovolji se sa 3.6ghz, stvarno nema nikakvog smisla da zbog dodatnih 100-200mhz dizes napon. samo ces da naguras tdp na 200w bez potrebe. bolje ti je da postavis zeljeni takt (recimo 3.4) i onda u malim koracima spustas napon dok god radi stabilno. iznenadices se koliko se malo greje
I djokosrb je najzad probio granicu default-a! :) Bravo, bravo! :))) OC svakako ima smisla, kako u igrama tako i u programima. Samo na te OC programe zaboravi, obicno ti zabode komp posle nekog vremena, a sve to ukazuje na nestabilnost samog kloka. Opusteno mozes da kloknes tvoj proc za nekih 400-500MHz bez dizanja voltaze, samo promeni mnozilac posto je BE, izvrti pola sata linx-a i preko HW monitora prati temperature, ako sve prodje ok, stabilan je i nemas frke. :) Za 4GHz i klok NB-a, vec treba pomalo da podizes voltaze. Ako ti zatreba pomoc, pusti mail. NZXT Hades modded Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120Px2 Phenom II X6 1600T Kingston HyperX 2x2GB DDR3 1600MHz Powercolor 6850 1GB DDR5 @ 850/4400MHz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520 http://tinyurl.com/cj
:: Temp ce biti ok,ovako sa ova dva 120mm za kuciste,napred i nazad,i vendetom u igrama ne prelazi 40 stepeni,i to zato sto vendetta radi na 75% jer preko toga postaje bucna,granica mi je sad na 45 stepeni,podicu je na 50 u biosu pa cemo videti :: :: Inace postoji ovaj oc genue msm samo ukljucim i on odredi oc.Msm da cu probati prvo preko toga,pa ostalo,posto tu ne dize napon :: :: ::
iskreno ja se ne bih zezao na toj ploci, nemoj da preterujes ali 500mhz je ok, medjutim nista ti ne znaci ispod Ghz videces to i sam. Batali, zarad par poena vise, cemu?
:: Sta mislite imali nekog smisla?Msm za gaming,radi sve ok,ali ono radoznao sam,e sad ploca je msi 870-c45,nije neka naponska,ali video sam na netu ljudi lagano dizu za 500-700mhz,pa sta mislite imali smisla :: :: :: edit:E da na phenomu je OCZ Vendetta II.
....cenim ga da ces 3.9 moci ako ti je posledji batch, ako je malo stariji onda mu je to ujedno i maksimum. Intel 2700K, Noctua NH D14, MSI Z68A GD80, 4gb ddr3 2133 CL7, Palit GTX460 768mb, SSD Mushkin Callisto Deluxe 60gb + hdd Hitachi 500gb, Lg 24`, Corsair HX520, Thermaltake V9 BlacX.
ma moze ja svoj drzim na 1.5 i 4.2 ali sa noctuom d14 evo radi mi vec tri meseca bez prestanka tj gasenja istog a na toj ploci pre toga sam drzao PII x2 555 na 4 sa voltazom na 4.8
Nemoj iz Catalysta klokuj na 3.8GHz iz BIOSa, to je to. Ti software su mi se ogadili nikada nisam na CH4F instalirao to. Probao i odustao. I Suyite, PC Probe, bezi bre sminka obicna, BIOS pa udri. Ako temp dozvoljavaju on moze godinama tako da stoji na 3.8GHz i bude dobar za neke mid grafike.
Pa mozes malo nesto da ga kloknes ali nije preporucljivo, jos pogotovo sa ovim temperaturama napolju. Kupi neki Hyper 212 EVO ili tako nesto i uzivaj u kloku. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
:: Zanima me, posto imam isti procesor, da li moze da se klokuje dok je default kuler na njemu ili bi trebao da kupim neki drugi :: Ploca je Asus M4A87T :: :: ::
Voltažu nećeš da diraš, treba da menjaš množilac i da spuštaš nepon??? Zar ne misli da su prvi i treći deo rečenice malo kontradiktorni???
Dakle, dižeš množilac, a napon ne diraš dok ne postane nestabilna frekvencija. Kad frekvencija postane nestabilna, onda podižeš napon u što manjim koracima. Sad naravno ima i deo sa OC NB-a, što ja svojevremeno nisam radio dok sam imao AMD-a, ali to verovatno ide uz ekstremniji OC.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.