Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koja povoljna intel ploca a da ima sto vise sata kontrolera?
STRANA 1 OD 1
telematrix Koja povoljna intel ploca a da ima sto vise sata kontrolera? 30.01.2012. 12:02 T42909

status: user
broj poruka: 16
Postovane kolege,

Pravim NAS sa ZFS fajl sistemom u raid 5.Treba mi najpovoljnija intel integrisana ploca sa sto vise sata kontrolera ,sata 3 ovde nije toliko bitan ,montiraju se hdd ovi koji su sluzili za backup i svi su sata 2.
Resenja sa jeftinim PCI karticama sa sata kontrolerima su se pokazala relativno nepouzdana u testu.

Ako ko ima sta da posavetuje,svaki savet je dobrodosao :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
bstaletic A neka kartica sa 2 mini-SAS portal 30.01.2012. 12:09 #394628

broj poruka: 1889
I na njega okachish osam hardova (samo gledaj da podrzhava RAID koji ti treba), i naravno preporuchuje se sa shto vishe memorije na kartici.
Samo je jedan takav RAID kontroler na internetu 150$ pa na vishe!

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

imarkovic Re: Koja povoljna intel ploca a da ima sto vise sata kontrolera? 30.01.2012. 12:13 #394630

broj poruka: 18999
ne ocekuj povoljnu intel plocu, jer one nikako nisu povoljne, drugo, intelove ploce koje se kod nas mogu naci imaju malo sata portova, a skupe su kao djavo, jeftinija ploca (ASUS npr.) od intelove ima vise sata portova.. zavisi koliko ti treba sata portova.
i slazem se da je lose resenje pci kartica, pogotovo jeftinija.
Drugo, ploca sa kojim socketom ti treba? Postoje neke jeftinije ploce sa 10 sata portova (ASrock, msi, Gigabyte-nije bas jeftin)

:: Postovane kolege
::
:: Pravim NAS sa ZFS fajl sistemom u raid 5.Treba mi najpovoljnija intel integrisana ploca sa sto vise sata kontrolera ,sata 3 ovde nije toliko bitan ,montiraju se hdd ovi koji su sluzili za backup i svi su sata 2
:: Resenja sa jeftinim PCI karticama sa sata kontrolerima su se pokazala relativno nepouzdana u testu
:: Ako ko ima sta da posavetuje,svaki savet je dobrodosao :)
telematrix hvala na brzom odgovoru a sad dalje objasnjenje :) 30.01.2012. 14:28 #394684

broj poruka: 16

1.Generalno Intel trazim zato sto sam mator i odrtaveo i sto mi je ICH serija pravila najmanje problema...:)

2.Socket je nebitan 775 ili 1155 kako god. Mada ukoliko mi neko ovde potvrdi posteno da nema problema sa AMD platformom ,nisam toliko okostao da ne pokusam...

3.koje su to jeftinije ploce sa 10 sata portova,moze li da se baci ime koje, a da ima ovde na lageru?

4.na to se portuje FREENAS 8.0.3 tj zadnji.

Hvala mnogo i vita jela ,zelen bor...:)
imarkovic Re: hvala na brzom odgovoru a sad dalje objasnjenje :) 30.01.2012. 14:54 #394698

broj poruka: 18999
1. Intel ICH chipset bih ti i preporucio.

2. socket 1155 bih ti preporucio jer glupo je da za tako nesto kupujes polovno i neprovereno bez garancije itd. da juris skupu DDR2 i procesor blabla,.

3. npr. http://forum.pccentre.pl/uploads/gallery_5351_878_65426.jpg najbolja ASrock koja se kod nas moze naci, kosta oko 165eu.
zadovoljava tvoje potrebe zahvaljujuci Z68 novom chipsetu.

4. ne daj da te ubedi niko da ce ti AMD chip bolje raditi, ne kazem da nece ali intel je ipak siguran kada su u pitanju takve egzibicije.

:: 1.Generalno Intel trazim zato sto sam mator i odrtaveo i sto mi je ICH serija pravila najmanje problema...:
:: 2.Socket je nebitan 775 ili 1155 kako god. Mada ukoliko mi neko ovde potvrdi posteno da nema problema sa AMD platformom ,nisam toliko okostao da ne pokusam..
:: 3.koje su to jeftinije ploce sa 10 sata portova,moze li da se baci ime koje, a da ima ovde na lageru
:: 4.na to se portuje FREENAS 8.0.3 tj zadnji
:: Hvala mnogo i vita jela ,zelen bor...:)
gavra re: Koja povoljna intel ploca a da ima 10 sata kontrolera? 30.01.2012. 14:55 #394699

broj poruka: 148
ASUS P5Q Premium LGA 775 Intel P45 ATX Intel Motherboard

http://tinyurl.com/7ee3yx5

gavra
Beograd

operator re 30.01.2012. 19:50 #394785

broj poruka: 4262
+1 za P5Q Premium
Koristio sam je skoro 3 godine za server i nije bilo ni jednog jedinog problema sa njom. Steta je sto nije imala sata3 i USB3 kontrolere.
I sto je najbolje PCI-E kartice sa SATA 3 kontrolerom su radile besprekorno na njoj, dok sam imao problema sa ASUS-ovim STP server plocama, a sa ovom nisam.

Dobra serverska ploca bez 250e i bar 8 slotova za memoriju nema smisla.
Sa USB3 i SATA3 kontrolerima.
operator

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs