Koja povoljna intel ploca a da ima sto vise sata kontrolera?
STRANA 1 OD 1
telematrix
Koja povoljna intel ploca a da ima sto vise sata kontrolera?
30.01.2012. 12:02
T42909
status: user broj poruka: 16
Postovane kolege,
Pravim NAS sa ZFS fajl sistemom u raid 5.Treba mi najpovoljnija intel integrisana ploca sa sto vise sata kontrolera ,sata 3 ovde nije toliko bitan ,montiraju se hdd ovi koji su sluzili za backup i svi su sata 2. Resenja sa jeftinim PCI karticama sa sata kontrolerima su se pokazala relativno nepouzdana u testu.
Ako ko ima sta da posavetuje,svaki savet je dobrodosao :)
I na njega okachish osam hardova (samo gledaj da podrzhava RAID koji ti treba), i naravno preporuchuje se sa shto vishe memorije na kartici. Samo je jedan takav RAID kontroler na internetu 150$ pa na vishe!
Re: Koja povoljna intel ploca a da ima sto vise sata kontrolera?
30.01.2012. 12:13
status: user broj poruka: 18999
ne ocekuj povoljnu intel plocu, jer one nikako nisu povoljne, drugo, intelove ploce koje se kod nas mogu naci imaju malo sata portova, a skupe su kao djavo, jeftinija ploca (ASUS npr.) od intelove ima vise sata portova.. zavisi koliko ti treba sata portova. i slazem se da je lose resenje pci kartica, pogotovo jeftinija. Drugo, ploca sa kojim socketom ti treba? Postoje neke jeftinije ploce sa 10 sata portova (ASrock, msi, Gigabyte-nije bas jeftin)
:: Postovane kolege :: :: :: Pravim NAS sa ZFS fajl sistemom u raid 5.Treba mi najpovoljnija intel integrisana ploca sa sto vise sata kontrolera ,sata 3 ovde nije toliko bitan ,montiraju se hdd ovi koji su sluzili za backup i svi su sata 2 :: Resenja sa jeftinim PCI karticama sa sata kontrolerima su se pokazala relativno nepouzdana u testu :: :: Ako ko ima sta da posavetuje,svaki savet je dobrodosao :)
hvala na brzom odgovoru a sad dalje objasnjenje :)
30.01.2012. 14:28
status: user broj poruka: 16
1.Generalno Intel trazim zato sto sam mator i odrtaveo i sto mi je ICH serija pravila najmanje problema...:)
2.Socket je nebitan 775 ili 1155 kako god. Mada ukoliko mi neko ovde potvrdi posteno da nema problema sa AMD platformom ,nisam toliko okostao da ne pokusam...
3.koje su to jeftinije ploce sa 10 sata portova,moze li da se baci ime koje, a da ima ovde na lageru?
Re: hvala na brzom odgovoru a sad dalje objasnjenje :)
30.01.2012. 14:54
status: user broj poruka: 18999
1. Intel ICH chipset bih ti i preporucio.
2. socket 1155 bih ti preporucio jer glupo je da za tako nesto kupujes polovno i neprovereno bez garancije itd. da juris skupu DDR2 i procesor blabla,.
4. ne daj da te ubedi niko da ce ti AMD chip bolje raditi, ne kazem da nece ali intel je ipak siguran kada su u pitanju takve egzibicije.
:: :: :: :: 1.Generalno Intel trazim zato sto sam mator i odrtaveo i sto mi je ICH serija pravila najmanje problema...: :: :: 2.Socket je nebitan 775 ili 1155 kako god. Mada ukoliko mi neko ovde potvrdi posteno da nema problema sa AMD platformom ,nisam toliko okostao da ne pokusam.. :: :: 3.koje su to jeftinije ploce sa 10 sata portova,moze li da se baci ime koje, a da ima ovde na lageru :: :: 4.na to se portuje FREENAS 8.0.3 tj zadnji :: :: Hvala mnogo i vita jela ,zelen bor...:)
+1 za P5Q Premium Koristio sam je skoro 3 godine za server i nije bilo ni jednog jedinog problema sa njom. Steta je sto nije imala sata3 i USB3 kontrolere. I sto je najbolje PCI-E kartice sa SATA 3 kontrolerom su radile besprekorno na njoj, dok sam imao problema sa ASUS-ovim STP server plocama, a sa ovom nisam.
Dobra serverska ploca bez 250e i bar 8 slotova za memoriju nema smisla. Sa USB3 i SATA3 kontrolerima. operator
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.