Imao 3 takems memorije ddr2 800 dve su bile 5-5-5-15 a treca 5-5-5-18 Jedna od prve dve otišla a dobio sam patriot 800 6-6-6-18 Prvo sam imao stvarno spor rad kompa samo sa te dve. kad sam je dobio i uboo na ploci sve se vratili na normalu osim... 1. Automatski je stavio na 667 pa sam u biosu manualno podeso na 800 i nista vise. Sad mi pokazuje 5-5-5-18. 2. Testiro sam preko aide64 brzinu memorije i pokazuje lošije rezultate brzina citanja iz memorije je 6460 a bila je kao sto stoji za phenom II 940 7437 ,brzina zapisivanja je ista ko i pristup memoriji ali brzinja kopiranja u memoriji je za 1100 poena manja od one koje stoji za phenom II 940 i kolika je bila i meni kad sam imao 3 takems ili pre toga 4. E sad dal treba da se nesto još podesi u biosu, mada subjektivno osecam da bolje radi nego kad sam imao 3 stare memorije.
da li je bas tako? kakve veze ima da li je kit ili nekit, dva razlicito deklarisana memorijska modula setovana na isti takt i iste latencije bi morala da daju isti skor.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.