Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Chaintech 6BJM0 + Tualatin = problem
STRANA 1 OD 1
kosava Chaintech 6BJM0 + Tualatin = problem 06.05.2007. 21:04 T4262

status: user
broj poruka: 45
Pozdrav !

Imam plocu Chaintech 6BJM0 i procesor Tualatin 1.2 Ghz.
Kada to sklopim ne daje znake zivota. Lampica na ploci svetli ali to je sve, ne moze da se upali komp kao da nema procesora.
Na netu sam video da ploca podrzava Tualatine.

Sasvim normalno radi sa celeronom 633, znaci napajanje, grafika i sve ostalo je ispravno. Ovaj Tualatin takodje radi na drugoj ploci.

Da li ima neki dzamper ili nesto da se premesti da bi dobio podrsku za Tualatin, mozda je nesto namesteno da prima obicne celerone i samo treba pomeriti dzamper.

Hvala !
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: Chaintech 6BJM0 + Tualatin = problem 06.05.2007. 21:09 #18288

broj poruka: 5704
Najpre flashuj na starom Coppermine coreu najnoviji BIOS pa onda udeni Tualatin core. Koliko znam to je socket-370 i440 BX chipset. BIOS googleaj ali moras naci tacnu oznaku pa cak i PCB revision mark. Tada po uputstvu usnimi novi BIOS, t aploca daje FSB na 133 i Tualatin ce raditi sve do 1.33GHZ. Takodje potrebno je zadati FSB-133 mode rada jumperima i namestiti iste ako ih ima na ploci, obicno imas stampano pored tabele ili DIP switcheve. Takodje proveri VCORE. Evo ti originalni Waltonov sajt (sadasnji vlasnik Chaintecha):

http://www.chaintech.com.tw/eng/a2111_product_download.php?serno=276

M i G

:: Pozdrav
::
:: Imam plocu Chaintech 6BJM0 i procesor Tualatin 1.2 Ghz
:: Kada to sklopim ne daje znake zivota. Lampica na ploci svetli ali to je sve, ne moze da se upali komp kao da nema procesora
:: Na netu sam video da ploca podrzava Tualatine
:: Sasvim normalno radi sa celeronom 633, znaci napajanje, grafika i sve ostalo je ispravno. Ovaj Tualatin takodje radi na drugoj ploci
:: Da li ima neki dzamper ili nesto da se premesti da bi dobio podrsku za Tualatin, mozda je nesto namesteno da prima obicne celerone i samo treba pomeriti dzamper.
:: Hvala
Stripy NE MOZE 06.05.2007. 23:08 #18307

broj poruka: 4163
Na toj ploci CPU sa TUALATIN jezgrom NE RADE. Jednostavno ploca nema podrsku za to jezgro. Rade samo PGA celeroni od 300 do 533mhz i FCPGA celeroni i p3-ke od 500 do 1,33ghz.

MACHINE Re: NE MOZE 06.05.2007. 23:15 #18308

Mislis da mu treba i815 chipset??? Coppermine jezgro sigurno hoce, ali mislim da moze i Tualatin, samo je bitno da podrzava nize vrednosti za VCORE, posto ima jumper mode za FSB/PC 133MHZ za magistralu i RAM.

TACNO, u pravu si Nemanja, moguce je dici samo PPGA Coppermine 0.18u sa FSBom na 133MHZ, ali za FCPGA2 Tualatin 0.13u treba Via 694T ili i815PE, secam se d aje na TUSL i CUSL plocama sljakao

M i G

:: Na toj ploci CPU sa TUALATIN jezgrom NE RADE. Jednostavno ploca nema podrsku za to jezgro. Rade samo PGA celeroni od 300 do 533mhz i FCPGA celeroni i p3-ke od 500 do 1,33ghz
Stripy Re: Re: NE MOZE 06.05.2007. 23:29 #18310

:: Mislis da mu treba i815 chipset??? Coppermine jezgro sigurno hice, ali mislim da moze i Tualatin, samo je bidno da podrzava nize vrednosti za VCOR

Ajd sa cu da napisem temu
MACHINE Rather simple, isn`t it??? 06.05.2007. 23:48 #18317

Znam da sam negde video VID naponske pinove i mod:

Evo linka, kako se moze na i440BX chipset sa FSB-133 naterati Tualatin core, check this out:

http://digilander.libero.it/grandecigno/Tua_BX_41.htm

M i G

:: :: Mislis da mu treba i815 chipset??? Coppermine jezgro sigurno hice, ali mislim da moze i Tualatin, samo je bidno da podrzava nize vrednosti za VCOR
:: Ajd sa cu da napisem temu
Stripy Re: Rather simple, isn`t it??? 07.05.2007. 00:19 #18319

:: Znam da sam negde video VID naponske pinove i mod
:: Evo linka, kako se moze na i440BX chipset sa FSB-133 naterati Tualatin core, check this out
:: http://digilander.libero.it/grandecigno/Tua_BX_41.ht
:: M i G
:: :: :: Mislis da mu treba i815 chipset??? Coppermine jezgro sigurno hice, ali mislim da moze i Tualatin, samo je bidno da podrzava nize vrednosti za VCOR
:: ::
:: :: Ajd sa cu da napisem tem

Moze, ali moras na procesoru da premoscujes i skidas odredjene pinove, nije preporucljivo, pogotovo sto je to praistorijski chipset, bolje neka nadj neku i815 ili via 694t plocu za 20-ak evrica i resi problem. A dobija mnogo brzu kombinaciju. Da ne govorim o tome sto jos moze i da napravi stetu
djboki Ne može nikako! 07.05.2007. 09:48 #18334

broj poruka: 96
Ta ploča ne podržava tualatin jezgro koje radi na 1.476 V,potrebna mu je ploča sa
815 EP čip setom.

MACHINE Re: Ne može nikako! 07.05.2007. 11:10 #18336

Procitaj malo pazljivije gornje postove, videces da moze! Uz odredjeni i ne tako tezak mod samog procesora...VCORE nije problem!

M i G

:: Ta ploča ne podržava tualatin jezgro koje radi na 1.476 V,potrebna mu je ploča s
:: 815 EP čip setom
djboki Kako nije problem 07.05.2007. 11:52 #18340

broj poruka: 96
Kako Vcore nije problem kada ploča fizički ne daje napon koji je potreban procesoru.

Kakve veze ima i novi BIOS kada jednostavno ta ploča u startu nije pravljena da
podržava Tualatin jezgro,i proizvođač ga neće staviti u bilo koju verziju bios-a.

Treće Tualatini rade na 100Mhz FSB,i to im je jedina bitna razlika od Pentium trojke.
pa ne znam kakve veze ima magistrala na 133Mhz,osim ako nećeš da ga klokuješ.

U svakom slučaju cena ovih delova je toliko mala da je najbolje da proda ili ploču
ili procesor i za skoro iste pare kupi odgovarajući.

MACHINE Re: Kako nije problem 07.05.2007. 12:46 #18345

Ima modela koji idu na 133 unlocked ver, sa korigovanim deljkenikom za AGP, PCI...jer Intel nije davao asinhroni rad memorije (van FSB deklaracije), BIOS je tu da otvori nove VCORE napone cisto soft podrska, a imas i taj fiizcki mod na samom procesoru, skines neke pinove kratko spojis druge i udenes. Pogledaj onaj link pa ce ti se razjasniti..., za tvoju informaciju, i VCORE se da modovati na svakoj ploci uz par FETova, dioda i SMD kondenzatora...Ja sam sve to radio na Athlon Slot-A modelu (mada ne svom)

M i G

:: Kako Vcore nije problem kada ploča fizički ne daje napon koji je potreban procesoru
:: Kakve veze ima i novi BIOS kada jednostavno ta ploča u startu nije pravljena da
:: podržava Tualatin jezgro,i proizvođač ga neće staviti u bilo koju verziju bios-a
:: Treće Tualatini rade na 100Mhz FSB,i to im je jedina bitna razlika od Pentium trojke
:: pa ne znam kakve veze ima magistrala na 133Mhz,osim ako nećeš da ga klokuješ
:: U svakom slučaju cena ovih delova je toliko mala da je najbolje da proda ili ploč
:: ili procesor i za skoro iste pare kupi odgovarajući
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs