Piše i na tarabi. Garanciju daje uvoznik, a ne servis. Drugo, naše veleprodaje ne kupuju Asus proizvode direktno od Asusa već od reselera za naše područje koji takođe daju njima garanciju. Zakonski gledano, uvoznik mora da da minimum 2 godine garanciju na komponentu bez obzira da li je on nabavio bez, sa 6 meseci ili 5 godina garancije.
mada i ta 5to godisnja garancija je podeljena na vise delova .. u 4 i 5 toj godini garancija se odnosi na odredjene delove na ploci - a ne na samu plocu ... tako da ako ti vrisne NB chip u 5toj NEMAS GARANCIJU !!!!
Sretna Nova Godina i da bude bolja nego sto je ova bila, nadajmo se. KAo sto rece vec Stripy garancija zavisi od uvoznika. Ako je neko primjetio sakate ploce da im na ploci fali IDe konektor ili umjesto 6 ili 8 SATA konektora ima samo 4, onda su to skart ploce XY, koje su nestale utoku transporta, pa se cudom pojave kod nas sa 2 godisnjom garancijom. Nema veze sto nemaju garanciju, s obzirom da im je cena do 5 e, pa mu se isplati i do 5 puta da je menja a da ne gubi na zaradi, posto u garantno roku se javi samo oko 60% kupaca koji bi je reklamirali. Takav je slucaj kod nas bio i sa ASUS P5KC plocom. Nabavljali je na palete za po 1e po ploci, a prodavali po 110e. JA sam imao samo jednu reklamaciju na ovu plocu i to zato jer je crkla integrisana zvucna.
Nije tacno da nemas garanciju na sve delove ploce U 5-toj godini. Zavisi od tvog ugovora za proizvodjacem i na koliko si skart robe spreman(2,5,10,20 ili 25 %). NAsi uvoznici obicno uzimaju sa 7 % skart robe, sto nie vise standardan model proizvodjaca opreme, a nisu upoznati da je sada 7 % u stvari 5 % - kao Kostunica neobavesteni operator
A i pise ti na sajtu proizvodjaca da `Warranty may differ regionally`. Sto znaci da to zavisi od uvoznika, kako je vec receno. Na nekima pustaju pravu garanciju, na nekima ne. Sve zavisi od potraznje i kapaciteta kupovne moci jedne drzave, broj stanovnika....itd.
Jeste degenerizam sto se tice ovoga, jer isti proizvod sa odredjenim stavkama muljaju od regiona do regiona. Tako da time se moze voditi pretpostavka da oni u stvari prodaju `falicne` proizvode nekim drzavama, naravno, uz dogovor sa uvoznicima. Sto je i moguce. Jer malo je glupo da sa iste trake `Made in China(PRC)`, isto to ode u Nemacku sa 5 godina garancije, a kod nas sa 3. Cak ima i primer, ali nevezan za garanciju, posto je na taj model garancija bila 3 godine. Davno dok je bio Jurolink, kupio sam plocu...ASUS...bem li ga...model. Da se u svakom slucaju ispostavilo, da je u nasu zemlju usao kontigent sa neispravnim HDD kontrolerom. Vec kod trece ploce, zamenili su mi za neki drugi model. Sta je bilo sa ostalim, nemam pojma. Ali, verujem da su vratili sve ploce nazad. Vrlo bitno je sto na svim forumima su ocenili plocu kao fina za te pare i niko se nije zalio. Naravno tu su bili ljudi iz USA, Madjarske, Nemacke, Francuske...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.