Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
PQI
STRANA 1 OD 1
dbqp PQI 06.05.2007. 03:27 T4252

status: user
broj poruka: 1368
Kakvog je kvaliteta ova memorija? Nadam se da nije proporcionalan ceni :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Nista specijalno 06.05.2007. 03:33 #18216

broj poruka: 4163
U rangu je jeftinih NCP, V DATA, SMART, APACER i sl...

Oglasnik Memorija 06.05.2007. 03:56 #18217

broj poruka: 726

Memorija je solidna...Nije sampion testova,ali,ne bih rekao da je problematicna.Uostalom,ukoliko je kupis,mozes sam izvrsiti testove u programima koji su predvidjeni za to.Izbor je veliki,ja sam svoju testirao u MemTach-u,ScienceMarku,SiSS-i,PCMarku,CrystalMarku...(i gomili `referentnih`).pokazalo se da je sporija od glavnih igraca na domacem trzistu -Corsair-a i King-a,ali ta razlika nije narocito ubjedljiva.

urosk Ok 06.05.2007. 08:49 #18231

broj poruka: 462

Ijako je mnogi nevoli i govore da je dno, ja je koristim vec godinama i prezadovoljan sam, pre sam non stop imao problema sa kingstonom iako je uvek bio skuplji pa sam presao na pqi i zadovoljan sam, uvek se slazu ne crkavaju brzo itd. Sad ima 2bg ddr2 800mhz i sljaka super, a cena je neerovatnih 4700din po komadu. Slobodno kupi ako nemas para za neki geil ili crosair kosi su sigurno bolji ali drasticno suplji!!

-ShonE- Re 06.05.2007. 11:47 #18240

broj poruka: 3529
Ja je imam takodje, 2 x 1GB 800Mhz, i ok je, radi kako treba, jes da su joj malo olabavljene latencije(sporija od drugih), ali ja sam ih rucno utego i nemam problema, radi!
MIslim da je za tu cenu(4645din.-1GB/800) super, i vise od toga!!!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dyca re 06.05.2007. 11:54 #18243

broj poruka: 1574
Memorija je ok i to je sve sto moze da se kaze o njoj,ne moj da ocekujes mnogo od nje ako je kupis,ali zato neces ni imati problema.Ja bih ti je licno preporuci pre nego Kingston-a,ali zato bi ti pre nje ipak preporucio neku corsai,gail,super talent,patriot ili sl. memoriju koja nije value select jer te memorije treba izbegavati jer ne nude nista vise od placenog...

MACHINE Re: PQI 06.05.2007. 12:24 #18246

broj poruka: 5704
NIKAKO, to su lose memorije, batalite vec jednom sa kupovinom otpada!!!
Vec je servispc nabrojao: TWIN, NCP, PQI, KIC, A/V-DATA...ali APACER nikako ne psada u tu grupu. Apacer je americki brand i radi solidne module kao Kingmax, Kingston, Transcend

M i G

:: Kakvog je kvaliteta ova memorija? Nadam se da nije proporcionalan ceni :)
DaSickSyst Re: PQI 06.05.2007. 13:53 #18252

broj poruka: 2909

:: Kakvog je kvaliteta ova memorija? Nadam se da nije proporcionalan ceni :
PQI je naj slabiji brend memorije na trzistu...Licno mislim da je NCP bolji izbor...
Apsolutno se slazem sa Machineom Apacer je sasvim solidan ram i definitivno nije u kategoriji sa NCP,PQI,TakeMS....

DaSickSystem
smajser bla bla 06.05.2007. 18:59 #18272

broj poruka: 6

Sefe izmedju modula nize klase (PQI, NCP, HYNIX i sl) i malo kvalitetnijih modula uopste nije neka razlika u ceni te mislim da ne bi treba da razmisljas preterano. Po meni Corsair, TakeMS, Infineon. Ipak ti je memorija jedan od najvaznijih delova masine koji ako pogresis ce ti srozati masinu vrlo nisko.
MACHINE Re: bla bla 06.05.2007. 19:06 #18274

TakeMS ti je skroz zalutao izmedju Infineon i Corsair...TakeMS je medju u onom spisku najgorih

M i G

::
:: Sefe izmedju modula nize klase (PQI, NCP, HYNIX i sl) i malo kvalitetnijih modula uopste nije neka razlika u ceni te mislim da ne bi treba da razmisljas preterano. Po meni Corsair, TakeMS, Infineon. Ipak ti je memorija jedan od najvaznijih delova masine koji ako pogresis ce ti srozati masinu vrlo nisko.
Stripy Re: Re: PQI 06.05.2007. 19:46 #18281

:: NIKAKO, to su lose memorije, batalite vec jednom sa kupovinom otpada!!
:: Vec je servispc nabrojao: TWIN, NCP, PQI, KIC, A/V-DATA...ali APACER nikako ne psada u tu grupu. Apacer je americki brand i radi solidne module kao Kingmax, Kingston, Transcen

A(PACER) memorija :)

E, to je moje iskustvo sa doticnom. Cak stavise posle Ariljskog SM(A)RT-a je najgora memorija koju sam imao prilike da sretnem (napominjem da DDR2 nisam imao priliku da testiram te za nju ne znam)
Pozdrav
MACHINE Re: Re: Re: PQI 06.05.2007. 20:17 #18282

Cekaj, za Arilje nije radilo za Nemce kao BlueStar Xelo pa je promenilo ime u ne znam sta??? Oni su imali solidne TFT, RAM, i SVGA...nemacka tehnologija

M i G

:: :: NIKAKO, to su lose memorije, batalite vec jednom sa kupovinom otpada!!
:: :: Vec je servispc nabrojao: TWIN, NCP, PQI, KIC, A/V-DATA...ali APACER nikako ne psada u tu grupu. Apacer je americki brand i radi solidne module kao Kingmax, Kingston, Transcen
:: A(PACER) memorija :
:: E, to je moje iskustvo sa doticnom. Cak stavise posle Ariljskog SM(A)RT-a je najgora memorija koju sam imao prilike da sretnem (napominjem da DDR2 nisam imao priliku da testiram te za nju ne znam
:: Pozdra
Stripy Re: Re: Re: Re: PQI 06.05.2007. 20:53 #18285

:: Cekaj, za Arilje nije radilo za Nemce kao BlueStar Xelo pa je promenilo ime u ne znam sta??? Oni su imali solidne TFT, RAM, i SVGA...nemacka tehnologij

Machine, slusaj me. Blu Star je firma (vise nije) koja je radila za Nemce grafike, monitore i memorije pod imenom XELO. Firma u kojoj sam radio je pre neke 4 godine od njih kupovala sve to i distribuirali smo u Beogradu. Ja nisam video NIJEDAN komad bilo koje komponente iz proizvoda XELO da je dobar.Lazem, G force 4 titanijum je bila extra(ali je kostala skuplje od Abita). To je najveci shit od brenda koji sam u zivotu video (monitori pakovani kao u kartone za jaja, memorije nove od kojih 80% neispravnih ili rade na svakoj trecoj ploci, grafike gforce 4 a rade ko gforce 2 itd). Za nemce je isla I klasa a svo djubre je islo kod nas. Nemci su ih i odjebali jer nisu mogli da zadovolje standarde tj pravili su krseve ili ti livadare (kako ja volim da ih zovem)
MACHINE Re: Re: Re: Re: Re: PQI 06.05.2007. 22:45 #18304

OK, OK, kako kazes. Ajde, ostavi mi eMail da te pitam imas li neke soft. dijagnosticke alate

M i G

:: :: Cekaj, za Arilje nije radilo za Nemce kao BlueStar Xelo pa je promenilo ime u ne znam sta??? Oni su imali solidne TFT, RAM, i SVGA...nemacka tehnologij
:: Machine, slusaj me. Blu Star je firma (vise nije) koja je radila za Nemce grafike, monitore i memorije pod imenom XELO. Firma u kojoj sam radio je pre neke 4 godine od njih kupovala sve to i distribuirali smo u Beogradu. Ja nisam video NIJEDAN komad bilo koje komponente iz proizvoda XELO da je dobar.Lazem, G force 4 titanijum je bila extra(ali je kostala skuplje od Abita). To je najveci shit od brenda koji sam u zivotu video (monitori pakovani kao u kartone za jaja, memorije nove od kojih 80% neispravnih ili rade na svakoj trecoj ploci, grafike gforce 4 a rade ko gforce 2 itd). Za nemce je isla I klasa a svo djubre je islo kod nas. Nemci su ih i odjebali jer nisu mogli da zadovolje standarde tj pravili su krseve ili ti livadare (kako ja volim da ih zovem)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs