sta to znaci ,,potrebna nv karta,, malo sam stariji i ne baratam dobro sa skracenicama ,a i interesuje me da li sa ovom konfiguracijom mogu da igram WoW Cata posto s postojecom mogu samo na svake 3 sek da gledam slike iz raida. unapred zahvalan matori prosvetni radnik s malom platom!
Baš me zanima šta će ti NV karta. Imaš solidne AMD integruše, bolje od tog gt210. Procesor - slobodno uzmi polovan, uštedećeš neki dinar. RAM - imaš 2GB i za 10€, Ili uzmi 4GB za 20€ (kingston KVR 1333).
Ma uzeo bi na kredu kod raifaisena ali nemoze se vise od 16000.d.imam Aurora kuciste ,od sina hd od 150G SATA ,I dobru volju da sklopim konfu.U Aurori je P4 tako da nemogu nista da iskoristim((. Unapred zahvalan na idejama i pomoci.
Ma uzeo bi na kredu kod raifaisena ali nemoze se vise od 16000.d.imam Aurora kuciste ,od sina hd od 150G SATA ,I dobru volju da sklopim konfu.U Aurori je P4 tako da nemogu nista da iskoristim((. Unapred zahvalan na idejama i pomoci.
Ince ovo sto ti je Drumn savetovao isto to bi ti ja rekao od srca, onako iskreno, ali ne gay varijanta.
Sve to novo sto si planirao , ali za 30e mozes da uzmes extra polovnu grafiku koja brise patos sa tom sto si ti hteo.
Ja sam prodao Dunjinu 9600 GT za 30e, a za isto toliko sam je i kupio. Mnogo bolje ces proci tako, a tih kartica od 30-40e ima koliko hoces, mozes da biras.
Inace pozdavi se od wow bez seckanja sa tom 210... (ne govorim o 1920x1080 na ultra high)
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Markentisko sranje da je potrebna graficka karta od proizvodjaca Nvidia, cisto da bi iz glave izbacili konkurenciju, kompaniju ATI (sada AMD).
Sto se tice grafickih kartica sto ti je Drum predlozio, ja se slazem jer se mogu uglaviti u tih preostalih 3000din
ATI: HD 4850, HD 4770, HD 4750, HD 4670, eventualno ako nadjes HD 5650 na njoj sam video da igra na max grafiku sa rezolucijom 1920*1080 i ne padamu FPS ispod 20
Nvidia: 9600, 9800, i slicne. Opet video sam da igra radi na 9800 full grafika ali rezolucija 1024*768.
Ne predajem Srpski jezik,izvinite za pravopisnu gresku. Ja samo molim za savet o konacnom resenju a pocetne parametre sam procitao ovde na forumu.I bitno mi je da znam da li i koliko moje postojece kuciste moze da se iskoristi?
Inace predajem praksu u jednoj tehnickoj skoli,pa sam mozda zaboravio pravopis u radionici,a rasust je i radionica rakljucana pa nemoz uci unju!
Nemoj da se ljutite mister lister. Mi smo ovde tako malo u zajebantskom fazonu Elem jel bi uzeo mozda ovako nesto: CPU FM1 AMD A4-3400 5850 din. MB Asus FM1 A75 F1A55 7450 din. RAM Kington 2GB 1600MHZ 1100 din. To je sve ukupno 14400din. Moze i jeftinija ploca...
ASUS M5A99X EVO Phenom II X6 1605T Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz GTX 460 768MB CM GX550
iskreno vise mi se svidja predlog od Urosa jer procesor je ujedno i graficka, a jos radi i bolje od athlona x2.
rydi je stvarno zaokruzio da igras lepo na maximum grafici na 1920*1080 rezoluciji a da ti ne padne ispod 20 FPS. Sad samo odluci sta ces. Rydijev je bolji, ali kinta razlike.
Ne mora nVidia... ja WoW igram ceo zivot na Radeonu...
10.01.2012. 20:25
status: user broj poruka: 2743
Moj savet je da uzmete na oglasima polovnu ATI Radeon 4850. Sa njom sam se naigrao WoW-a. Mada je u to vreme bila aktuelna ekspanzija LK ili BC, zaboravio sam, Cata je ipak zahtevnija, tako da je ATI 4850 minimum, moze i ATI 4830 ili neki ekvivalent nVidia. Za te pare nema bolje Naravno detalji moraju da se smanje.
Vrlo je moguce da vam u raid-u secka zbog lose internet konekcije, jer tada se mnogo koristi upload, a ne download, a upload je u Srbiji obicno jako los, recimo imam SBB kablovski internet brzine 12Mb/s, ali mi je upload uzasno nizak = 768Kb/s. Za WoW je to nekada malo, kada udjete u grad ili se igra PvP ili raid i ima puno drugih likova oko vas.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Lele, pa taj ATI nije ni za gledanje filmova, sa njim i 720p ima da secka (bez uvrede). Kada sam igrao WoW kao nenormalan tada sam imao ATI 3850, a posle 4850, sa obe je radilo odlicno (ili je to bilo dok sam imao nVidia 7600GT ... ko ce ga znati). Evo sada sam se upravo setio, da kada sam kupio 4850 prva stvar koju sam uradio da bi je proverio je bilo da udjem u Dalaran, sto znaci da je tada bila aktuelna LK ekspanzija Nisam bas siguran, ali mislim da su nVidia 9600 ili 9800 u rangu sa ATI 4850 (a mozda i bolje, mrzi me da sada gledam po netu), pa onda moze i neka od tih grafika da se uzme polovna. To su bolje opcije od neke nove jeftine kartice, a integrisanu grafiku zaobidjite.
:: :: Graficka mi je ATI-Radeon 9200 series na 256 mb,nisam siguran,a net je AVcom 8Mb/s i nikada mi nije stvarao vece probleme :: ::
Ma ja sam se najvise smorio sto moram da na jednom mestu pronadjem plocu,procesor,memoriju i napajanje zbog kupovine na kredit.Inace ovo sto imam je najklasicnija slaba P4 konfiguracija.Mada sam ubacio jos 1,75gb rama / slotova koliko volis, pa samo trpaj / pa sada ima 2gb.I Skystar 2 kartica je bila unutra dok mi je radio motor od sat antene,ali doslo vreme da se menja jer se ne moza u Fireland raid.
Jedno licno pitanje za Dexter013.Da li si kod Turske glave ili na Sodari??Izvini na indiskretnosti.
Raidovi su zezce zabadanje zbog Srpskog neta, to kad sa video pitao sam se kako ljudi ne obrisu wow.
NEGO posto je tu konacno neko ko ima AVKOM, da li ti je frka da mi kazes koliko placas net i da uradis jedan test na sajtu (link dole) cisto da vidim da li da predjem kod njih. I u kom si mestu da znam sta da ocekujem.
speedtest.net
EDIT: shvatio sam grad, nego da li si mi ti komsija?
Ma raid je postao nenormalno zahtevan sada u Cata ekspanziji. To smo bar ortak i ja zakljucili. 25-man raid u WoTLK je radio normalno na ATI HD4850. Kada su ubacili ICC posle sam uzeo AMD HD5850 i sa njim sam cistio ICC25 (25 ljudi u jednom raid-u) na max detaljima u 1080p sa 35-60fps.
:: je HD 6530 pa ti vidi da li je minimum : :: :: Raidovi su zezce zabadanje zbog Srpskog neta, to kad sa video pitao sam se kako ljudi ne obrisu wow. :: :: NEGO posto je tu konacno neko ko ima AVKOM, da li ti je frka da mi kazes koliko placas net i da uradis jedan test na sajtu (link dole) cisto da vidim da li da predjem kod njih. I u kom si mestu da znam sta da ocekujem :: :: speedtest.ne :: :: EDIT: shvatio sam grad, nego da li si mi ti komsija?
Los ping... Ja imam uglavnom 6-7, a max 8ms. Pa zna da se oseti u igri. Kada u WoW-u ping ode preko 200ms, to vec nije za igranje. Upload je ok, problem vam je graficka, a i cpu mora da se uzme novi, on dosta utice na WoW.
:: :: Pancev :: :: ping/31m :: :: down/9.31mp :: :: up/0,50mp :: :: 8mb/2090din danas dobio racun
Ma opusteno. Net ce da ti radi ok, dok god ping nije veci od 50ms, tada je uzas surfovati po netu (takav mi je na poslu net ). Ali oseti se kada igras WoW, meni u WoW-u bude ping min 50ms (komunikacija izmedju mene i Blizzard servera u Svedskoj, Frostmane PVP), a zna da ide i do 200-300ms, tada vise nije igrivo. U WoW-u sve do 100-150ms je podnosljivo. Mislim da sto je veci ping ka tvom internet provajderu, u WoW-u se isto povecava. Nisam mogao da proverim jer mi je uvek od 6 do 8ms.
:: da li da budem ljubomora :: da li da ih tuzim :: :: ili ipak samo da se smorim :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.