Zanima me, kao nekog ko se slabo razume u procesore i slabo razume u testove sa neta, da li amd fx 8120 ima puno vecu potrosnju struje od amd fx 6100, kod normalnog koriscenja (internet, filmovi, office,....)?
Zbog ove razlike u 30w (koja mi je poznata) i pitam. Podatak mi je delovao nejasno, da li je to pod punim opterecenjem ili pri normalnom radu, odnosno konstantno.
Imam mogucnost da za isti novac kupim PC-System, samo je razlika u procesorima i velicini HD, a to mi nije toliko bitno, jer mi je 500GB dovoljno. Nije mi bas u planu da igram igrice (mozda ponekad i to neke praistorijske.)), vec da imam PC za narednih nekoliko godina, a da dok se na njemu ne radi,a ukljucen je, koristi internet i gledaju filmovi, ne proguta citavo bogatstvo.
:: :: Zbog ove razlike u 30w (koja mi je poznata) i pitam. Podatak mi je delovao nejasno, da li je to pod punim opterecenjem ili pri normalnom radu, odnosno konstantno ::
To je pod punim opterecenjem, ali na default, a ne kad bi ga overclockovao. Inace kao sto je rekao DRN1 procesori u opste, a pogotovo u `leru` na razne nacine smanjuju potrosnju pa bi se moglo reci da su jaki stedljivci. Mislim da je receno kad su se pojavili da je minimum 35w koliko su trosili, mada nisam siguran.
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.