Sve normalno i čisto a procesor se dere da cepa na 80 stepeni celzijusovih kao od šale. Ne igram ništa zahtevno, lepo provetreno i postavljeno kućište sa 4 ventilatora i on počne da urla. Pasta menjana pre oko godinu dana.
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
Desava se da pukne nosac i oni mali plasticni zarezi na kojima se drzi hladnjak, proveri to prvo. Zatim proveri da li mehanizam lepo zakljucava pa vidi ako nije nista od toga, da resavao dalje.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Grejanje uzrocno posledicna pojava sa naponom i hercazom
09.01.2012. 00:43
status: user broj poruka: 229
Napajanje ploca pa proc najpre proveri napone napajanja i stanje ploce da se nije pojavio neki naduti kondenzator pa mu pusta vise struje nego sto treba pa tek onda probaj proc na drugoj ploci ako imas priliku......
Procesor AMD Phenom II 720 BE troši max 95W, ali ipak ne bi trebao da bude tako vreo. Pretpostavljam da je pasta suva, ili da je ploča podešena na overclock, proveri!
Pretpostavljam da je kuler adekvatan, tj. originalni ili bolji. Ako nije skoro čišćen, obavezno pogledaj ispod ventilatora da li ima prašine, ne vidi se na prvi pogled.
Usput, CPU x3 core je u stvari x4 sa jednim neispravnim jezgrom, pa postoji mogućnost i da još nešto fali tom procesoru. AMD nezvanično prodaje i sasvim ispravne x4 procesore kao x3 jer je ovim drugim velika potražnja zbog niske cene pa tako čiste lager.
vidi da li stoji kako treba, pre par meseci sam otvarao na poslu kućište radi čišćenja, i slučajno sam primetio da je pukao držač cpu kulera na bracketu tj. na onoj plastici na samoj ploči.Hladnjak se držao nekim čudom, i čim sam primetio, zamenio sam bracket(još jednom zahvaljujem majstor- Stripy-ju na bracketu). :)
Ako stoji kako treba, proveri da li je prljav kuler, da li je vruć na dodir ili senzor brljavi.Pošto je otključavan procesor, tu može biti problem.Nisi napisao da li se to od skora dešava ili stalno i da li se to dešava posle otključavanja.jesi li ga kloknuo pored toga što si ga otključavao?Ako jesi, obavezno menjaj CPU kuler za bolji jer ti otključavanje + klokovanje uopšte nije pametno na već socijalnom stock kuleru.
:: Sve je sasvim ok. Sva podešavanja i hardver nepromenjeni. :: Jedino ga nisam rastavljao da vidim pastu :: :: Nije klokovan, a otključan je od kada sam kupio računar, druga godina po redu :: :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
to je kao da kažeš čoveku da nema temperaturu 40 nego 38,5.Opet je mnogo to.Nisi napisao da li je vrutj kulerčitj!Ako je vruć-menjaj pastu i menjaj kuler pod hitno. U suprotnom koristi komp samo za ovo: http://tiny.cc/6bi41
:: Provera obavljena. Temperatura na kojoj se dere je 70 stepeni. Sad videh da sam omašio jednu brojku u prvom post-u. :: :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Vruć jeste, ali ne toliko da ne mogu da držim ruku čak je dosta hladniji od grafike. Takođe još jedna sitnica koju sam prevideo je da mi je eve online bio uključen.
Restartovao sam ga i pokrenuo opet igru, ali se sada ne dere. Kako sad ovo?
AMD Phenom II 720 BE x3 @ x4 Gigabyte GA-MA785GT-UD3H Patriot G series Sector 5 2x2gb 4890hd vapor-x Samsung f3 Spinpoint 1tb Chieftec 600w Chieftec BG-01b-b-sl-op Altec Lansing MX-5021
meni se par puta istripovao kuler na grafici kod paljenja, počeo da vrti i da vrišti kao motor ferarija u `crvenom`, i posle deset sekundi sve OK.Kad sam izvadio grafu iz slota i vratio je, sve radi super. Ali, ipak ti zameni taj fabrički kuler za neki bolji, bar sada ih ima koliko hoćeš, i nisu skupi.Ja upravo zato neću da pokušavam otključavanje i klokvanje na ovom mom X3 dok ne odlučim da zamenim kuler, mada i nemam potrebe za otključavanjem za sada.
:: Vruć jeste, ali ne toliko da ne mogu da držim ruku čak je dosta hladniji od grafike. :: Takođe još jedna sitnica koju sam prevideo je da mi je eve online bio uključen :: :: Restartovao sam ga i pokrenuo opet igru, ali se sada ne dere :: Kako sad ovo :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Nema se para. Da se pitam, kupio bih punokrvni neki x4 ali, jbg, nema se para. Neko mi reče da i grafa treba u penziju sa obzirom na nove naslove, al jbg...
šta ja treba da kažem tek?da bacim grafu u kantu? Igram sve igre koje me zanimaju na podešavanjima na kojima radi ok, i zabole me baš.Igram ih da bi ubio vreme i da bi ih prešao, ne da bih merio koliki je max FPS koji će moja mašina izvući, pa kontam da si i ti takav korisnik, kao i ja. Jebiga, imaš veoma solidnu mašinu, i cpu kuler bi ti trebao biti prioritet, zajebi sport da menjaš čim izađe nešto novo, nije to za nas, obične smrtnike.A ako već hoćeš da sve teraš na max i tražiš dlaku u jajetu za 1-2 fps-a, onda moraš da stvoriš keš jer je taj sport skup. Razumem potpuno entuzijaste i ljude kojima je to hobi, ali svako treba da se pruži onoliko koliko je dugačak, ne više od toga.Ja imam 10x pametnije stvari na koje bi trebao da dam pare, i na to se fokusiram, i da imam platu 2000e, opet ne bih jurio svako najjače parče hardvera. https://www.mojdom.rshttp://tiny.cc/msvoj Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB - Asus 8600GT - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535
vrati sve na default, ukljuci cnq, proveri da ti neki proces ne drzi zakucan cpu na 100%. ajd za pocetak to odradi pa da jurimo dalje. ps. nema sanse da drzis prst na 70C
Eksperimentisah nešto i skapirah da mi je svaki put kada se to desi chrome bio upaljen i da je otvorio po 4 procesa u task manager-u. Takođe, nije se dralo upozorenje stalno već na trenutke.
Ja sam doskoro imao taj procesor i sa 3 i sa 4 jezgra + OC nije prelazio 50 i koji stepen pod optećenjem. Doduše, hladio sam ga Vendetom 2, tako da nije ni mogao da bude previše vreo. 70 stepeni kod tebe je previše. Verovatno te je zezao taj Hromi Gugl.
Salim se ali EVE Online (pogotovo ako si u stanici) i sve ti na max-u zna da optereti grafiku i CPU dobro. U mom slucaju racunar od necujnog postaje bucan.
Ali mislim da ti sezori ne pokazuju dobro ako ti mozesh da drzish ruku na rebrima hladnjaka to znaci da nije visoka temp. Govorim iz iskustva na svojoj kozi kada sam proveravao temp na chipsetu NForce 4. Pokazuje on 80-90 stepeni ma kazem ja laze on aj da pipnem kad ono precrtale mi se sare od hladnjaka na prste, od tada polako prilazim kada hocu tako nesto da proverim :)
i5-2500k Costa Rica @ Stock for now ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N570GTX Twin Frozr III PowerEdition/OC 2x500GB WD Blue Sata3 at RAID 0 X-Fi XtremeGamer Corsair 750W Windows 7 Ultimate 64 Samsung BX24
:: Vruć jeste, ali ne toliko da ne mogu da držim ruku čak je dosta hladniji od grafike. :: Takođe još jedna sitnica koju sam prevideo je da mi je eve online bio uključen :: :: Restartovao sam ga i pokrenuo opet igru, ali se sada ne dere :: Kako sad ovo :: :: AMD Phenom II 720 BE x3 @ x :: Gigabyte GA-MA785GT-UD3 :: Patriot G series Sector 5 2x2g :: 4890hd vapor-x :: Samsung f3 Spinpoint 1t :: Chieftec 600 :: Chieftec BG-01b-b-sl-o :: Altec Lansing MX-502 :: ::
Zapamtio sam taj soscketA po neprijatnosti gubitka ploce Chaintech. U sred restrikcija resim da flesujem BIOS. Ubacim Flopi i krenem kad na pola ...[ Restrikcija] CAK.
Taman kad sam rešio da plaćam struju oni roknuše TV pretplatu...
Reklamacija?
Pozdrav!
Vlada
:: Zapamtio sam taj soscketA po neprijatnosti gubitka ploce Chaintech :: U sred restrikcija resim da flesujem BIOS :: Ubacim Flopi i krenem kad na pola ...[ Restrikcija] CAK :: :: ODE.............
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.