Nisam skapirao da li su ti i kingmax i mushkin trenutno u mašini? Jel to jedan modul kingmax-a imaš ili dva? Single channel je 64bit a dual channel je širine 128bit-a, tako da gledaj u koje slotove si ubo memoriju.
Koliko stapova si mao zabodene jedne i druge, i kako si ih zabo tj u koje slotove i dal si ih odvojeno gledao, nemoguce da su ova bila zabodena (msm na muskin i kingmax) a da ti je tako ocitalo
Ovako provereno radi još od starog 965 čipseta, za ranije nisam siguran. U firmi smo na nekih 20ak računara koji su imali 2*512MB fabrički proširivali s 1*1GB, uvek smo poštovali ovu šemu i uvek je bila dual channel.
Ako fisku memorija ne radi kao dual channel sa sadašnja 3 modula trebalo bi presloži memoriju u slotovima, da mu kingax-i budu u jednoj banci, a mushkin u drugoj.
Doduše AMD-a nisam baš siguran da li tako može, nisam ispobavao.
:: Eto, sam si sebi dao odgovor. Ne može dual channel sa tri modula nikako. Pozz :: :: :: :: A ok je onda kingmax je 2x1gb a muskin je 1x2g :: :: fisk :: :: :: ::
Hvala na ispravci. Totalno sam smetnuo s uma tu činjenicu, i ako i sam u jednom računaru imam tu kombinaciju 2x512MB + 1GB, i naravno radi dual channel. Nekako sam po automatizmu tri modula pripisao triple channel-u. Ko radi taj i greši, hvala još jednom. Živ bio!
:: Nije baš tačno, makar kod Intelovih čipseta sigurno nije tačno. Kod Intela je bitna količina memorije u bankama, ne veličina pojedinih modula :: :: Npr. ako imaš 2*1GB i 1*2GB module, u banku 0 staviš 2*1 a u banku 1 staviš preostali 2GB modul. Memorija će raditi kao dual channel :: :: http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/cs-011965.ht :: :: Ovako provereno radi još od starog 965 čipseta, za ranije nisam siguran. U firmi smo na nekih 20ak računara koji su imali 2*512MB fabrički proširivali s 1*1GB, uvek smo poštovali ovu šemu i uvek je bila dual channel :: :: Ako fisku memorija ne radi kao dual channel sa sadašnja 3 modula trebalo bi presloži memoriju u slotovima, da mu kingax-i budu u jednoj banci, a mushkin u drugoj. :: :: Doduše AMD-a nisam baš siguran da li tako može, nisam ispobavao :: :: :: Eto, sam si sebi dao odgovor. Ne može dual channel sa tri modula nikako. Pozz :: :: :: :: :: :: :: A ok je onda kingmax je 2x1gb a muskin je 1x2g :: :: :: fisk :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.