Pre nekih mesec dana sam kupio MSI G41 P26 novu,ostatak konf je stari,procesor Dual Core E5500 2,8Ghz ,4 giga rama i Radeon 5670... Problem je sto kad igram neku noviju igricu malo duze odjednom pocne da secka,a pre toga radila normalno i kad pipnem one njene hladnjake za chipset prilicno su vruci,u Msi control centru pokazuje temp od oko 60 i nesto stepeni,otprilike kad predje tih 60 pocne da secka...pokusao sam i sa malim kulerima koje sam nabudzio na hladnjake ali to mi je samo delimicno pomoglo.. Jel normalno uopste da se ploca toliko greje i ako nije sta bi moglo da bude problem?
Nije to samo tvoj slucaj. Znam nekoliko likova gde im je temperatura cipseta prelazila 65-70C u idle. U svim slucajevima se radilo o Gigabyte-ovim plocama !!! Sta je uzrok ovome, verujem da samo proizvodjac zna. Sumnjao sam u senzor, ali sam shvatio da je vrag odneo salu . Hladnjak za cipset je vreo da ne mozes da pipnes. Ja sam to ublazio dodatnim ventilatorima, koji su skidali toplotu sa cipseta, ali pitanje je o cemu se tu radi.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Pre nekih mesec dana sam kupio MSI G41 P26 novu,ostatak konf je stari,procesor Dual Core E5500 2,8Ghz ,4 giga rama i Radeon 5670.. :: Problem je sto kad igram neku noviju igricu malo duze odjednom pocne da secka,a pre toga radila normalno i kad pipnem one njene hladnjake za chipset prilicno su vruci,u Msi control centru pokazuje temp od oko 60 i nesto stepeni,otprilike kad predje tih 60 pocne da secka...pokusao sam i sa malim kulerima koje sam nabudzio na hladnjake ali to mi je samo delimicno pomoglo. :: Jel normalno uopste da se ploca toliko greje i ako nije sta bi moglo da bude problem?
Ova je MSI ,ne znam sta je fora,dodao sam ta dva kulera od 4cm i malo je bolje,,,,razmisljao sam i pastu da promenim,ne znam da li bi to pomoglo,kontam,cim su vruci hladnjaci znaci da se toplota dobro prenosi na njih...
i takve ploce retko mogu da trpe previse akanja ,jer ispkreno nisu pravljene za to. Ako si kloknuo malo taj E5500 onda se jadana i znoji jer ipak je to mala sakata ploca. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2122209
...skinuo tu cetvorku sa hladnjaka i nekako postavio osmicu ili devetku da duva i na hladnjak i na plocu oko njega. Mnogo veci protok vazduha, plus sto hladi i okolinu (a tise).
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Na mojoj GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 konstantno stoji na preko 60 stepeni,kad se pusti neka igrica nista ne secka i ne koci ,a leti sam je hvatao i na oko 90 stepeni sto je stvarno mnooogo Proc.pod tx3 ne ide preko 40 -42 ,grafika hladna takodje,kuciste vazi za jedno od bolje provetrenih modela ali temperature su te,odmah mi je to upalo u oci i prvog dana kad mi je komp. stigo pito sam ove u Ato......u sto je tako,kazu normalno za te ploce i da cepam ,imam garanciju ????
:: :: :: Na mojoj GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 konstantno stoji na preko 60 stepeni,kad se pusti neka igrica nista ne secka i ne koci ,a leti sam je hvatao i na oko 90 stepeni sto je stvarno mnooog :: Proc.pod tx3 ne ide preko 40 -42 ,grafika hladna takodje,kuciste vazi za jedno od bolje provetrenih modela ali temperature su te,odmah mi je to upalo u oci i prvog dana kad mi je komp. stigo pito sam ove u Ato......u sto je tako,kazu normalno za te ploce i da cepam ,imam garanciju ??? ::
cekam,cekam :) retko kad gasim racunar,a kad ja ne igram,zovem komsiju,sve se nadam da izgori,al ne da se mislis da kinez koji je sastavio nije imao na umu,kakvu ce torturu da trpi,evo upravo kulira na 70 stepeni,kasnije kad dodje komsa da guli Batman-a ima da se istopi jadna ,od srece naravno :)
:: sacekaj jos koju godinu dok se ploca ne istopi. :: :: :: :: :: :: :: :: Na mojoj GIGABYTE GA-MA78LMT-S2 konstantno stoji na preko 60 stepeni,kad se pusti neka igrica nista ne secka i ne koci ,a leti sam je hvatao i na oko 90 stepeni sto je stvarno mnooog :: :: Proc.pod tx3 ne ide preko 40 -42 ,grafika hladna takodje,kuciste vazi za jedno od bolje provetrenih modela ali temperature su te,odmah mi je to upalo u oci i prvog dana kad mi je komp. stigo pito sam ove u Ato......u sto je tako,kazu normalno za te ploce i da cepam ,imam garanciju ??? :: ::
Pokusacu i sa devetkom pa da vidimo na sta ce da ispadne,sto rece CrowBgd ipak je to sakata ploca,nije neka vrhunska :) I moja obozava Betmena,od njega poludi nacisto :) u svakom slucaju,imam garanciju pa i ako se istopi,,,,
Nemoj budžiti nikakve kulere na taj hladnjak - to ti neće pomoći. Malo je nezgodno zbog kablova, ali bi možda bi neki ventilator od 120 mm mogao zalepiti na kućište, pod uslovom da je lim čvrst. Ako već imaš 90 mm - probaj taj.
Pozdrav!
Vlada
:: :: Pokusacu i sa devetkom pa da vidimo na sta ce da ispadne,sto rece CrowBgd ipak je to sakata ploca,nije neka vrhunska : :: I moja obozava Betmena,od njega poludi nacisto :) u svakom slucaju,imam garanciju pa i ako se istopi,,, :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.