Hteo bih da uzmem 8GB DDR3 na 1600MHz pa me interesuju vasa iskustva sa plocom MSI 870-C45 koja memorija radi? Uzeo bih neku od ove 3: Patriot Signature, Kingston ili Exceleram Black Sark (ne mogu Rippler zbog velikog kulera). Da li neko poseduje doticnu plocu i neku od memorija i da li je imao nekih problema sa memorijama ili mogu bez problema da rade na propisanoj brzini?
mislim da ce ti sve raditi, ali uvek mozes da se konsultujes sa prodavcem u smislu da li mozes da vratis/zamenis ako imas problem itd. ali 90% da neces imati problem ni sa jednom navedenom tako da vozi.
P.S. admini, ovih dana PCB radi sporo, ali danas radi KATASTROFA, jedno 20x mi izbacuje gresku `apache server port 80 error`, pa sporo ucitavanje, pa cekam 3 dana da mi ucita komponente.. prinudjen sam bio da idem na ITsvet da gledam netacne cene..
:: :: Pozdrav svima :: :: Hteo bih da uzmem 8GB DDR3 na 1600MHz pa me interesuju vasa iskustva sa plocom MSI 870-C45 koja memorija radi? Uzeo bih neku od ove 3: Patriot Signature, Kingston ili Exceleram Black Sark (ne mogu Rippler zbog velikog kulera). Da li neko poseduje doticnu plocu i neku od memorija i da li je imao nekih problema sa memorijama ili mogu bez problema da rade na propisanoj brzini?
Nije probirljiva ploča, progutala je sve što joj je servirano, videh exceleram black sark 1600, dve vrste ripplera ne sećam se tačno koja oznaka, neki jeftini niskoprofilni kingston, jedan običan hyperx i jedan s onim nabudženim hladnjacima, neki mushkin essential... Dosta ljudi ima tu ploču i skoro niko ne kuka na memoriju.
što je u stvari isti klinac tj. ista ploča samo druga oznaka.Radi bez problema sa Hynix memorijom na 1333, i stavio sam pre neki dan još 2 giga Excelram na 1333.Sve radi kao podmazano. Pitao sam i u E##i-ju one likove par puta jel ima neka memorija da zajebava na toj ploči, i rekli su mi da je do sada svaka memorija koju su imalli šljakala bez problema.
Koliko sam video Kingston je deklarisan na 1333 a sa overklokovanjem se postize 1600 (iz iskustva sa hyperx ddr2 ovo bih izbegao) a i voltaza je 1.65. Kod Patriota se ljudi zale da su latence CL11 ostaje jedino Black(White) SARK. Da mozda nema neko doticnu plocu i neku od ovih memorija ili neku drugu deklarisanu na 1600 da podeli iskustva?
Stvarno sporo ucitava a cene je nemoguce videti jer stalno izbacuje error.
Imam ja 2*4gb White sark na 770 g45, a to je isto sto i 770/870 c45. Radi na 1600 9-9-9-24-33 1t, nikakav problem do sada, a radim 3d i render, mada nisam nesto mnogo ozbiljno od kad sam je uzeo. Testirao sam i memtestom iz dosa, nije izbacio nista.
Meni radi 4x2 GB Exceleram Black Sark na 1600 9-11-11-29-40-2t.Nisam dirao latacije i voltazu,verovatno moze da se malo zategne, mrzi me da se zezam.Ovako radi odlicno.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.