Pozdrav svima. Razmisljam se izmedju ove dve ploce, pa ne znam koja je bolja. Cena im je slicna i ne bih davao vise od 100e za plocu, mislim da je sve preko toga mnogo i pre bih ulozio vise para u graficku (imam GTX 460 GS GLH). Po performansama znam da je Gigabyte bolja ali ASUS je ASUS ali opet 990 vs. 970.. Ne znam koja bi mi bolje isla uz AMD Phenom II 945.. Dajte savet, predlog..
Hvala unapred i pozdrav!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
I kad budem uzimao (ako srede buldozer)plocu za buldozera bice asus ili msi(posto sa njima imam super iskustva).
Nzm,necu da kenjam,ali meni su za 3 godine crkle 3 gigabyte ploce,nishta nisam drndao po oc-u ili neshto slicno,znaci sve bilo po default ,i opet crkle,zbog toga gigabyte meni vishe nije u opticaju(mada sam video da su im ove za sandy dobre).
A i o toj ASUS M5A97 Pro je toliko receno da su komentari suvisni.
na Gigabyte, mada ne gubis nista sa Asus-om lai opet za iste pare dobijas malo bolji chipset, bolji je najvise ako hoces da uparujes graficke u Crossfire a podrzava i SLI ja mislim sto je ekstra, ali na 8x/8x ali i to je dovoljno sasvim, tako da od te dve Gigabyte.
Ja koristim 990FX-UD3 i zadovoljan sam kako radi vec par meseci.
Hvali covek svog konja,ne sumnjam(posto je meda u pitanju,covek je to testirao(izdrndao) i nije imao problem),ali moja i iskustva mojih prijatelja,kazu nikad vishe gigabyte.
+asus istih specifikacija(izuzev dzidza bidza)za iste pare.
ja sam za gigabite 990ax ud3,ne sto je ja imam nego sto je ploca full za te pare 955 na 4.3 vec mesec dana se negasi ali bukvalno skida 24 svaki dan ceo meseci koji dan preko nista da mrdne ni napon ni bag nista ploca je zver za tu lovu
AM3 ASRock 890FX DELUXE 5 to uzmi 990 cipset nije brzi nista a ova ploca je sa kvalitetnim delovima i sa puno opreme a tu su gold caps kapacitatori 2x16 PCI-E i tako dalje.Mada su i gigabyte dobre i kvalitetne meni ga870a-ud3 isto radi non stop i nemam problema a i gigabyte daje najvise prikljucaka za ponudjene pare tipa e-sata,usb 3.0 i druge portove koje drugi nedaju ili ih nema u tom broju kao kod gigabyte ploca. Ja cu da uzmem ASROCK 990FX Extreme4
Necu da dajem preko 100e za plocu, vise se isplati ulagati u graficku 50e nego tolike pare u plocu (naravno, govorim o modelima od 80e pa na vise,ispod je nizi segment, slabiji chipset).. Zato sam mislio 990XA jer me ta ista ploca koju radi ASUS kosta 10e vise. O Asroku necu ni da razmisljam, kao ni o MSI..
Pazi, dacu ja i tih 10e vise za ASUS-a ako je bolji od Gigabyte ploce. Sta mislis Stripy, da li da dam 10e vise za ASUSM5A99X EVO?? Ti imas vise serviserskog iskustva,pa.. Bolje pitati,nego.. :-)
Hvala puno i pozdrav!
Pre bilo kakve investicije u plocu od 100 eura, moras pre svega sebi da razjasnis zbog cega uopste uzimas doticnu?
Planiras li overklok? SLI/CF?
Ako planiras, u redu.
Ako ne planiras, 100e na plocu je bacanje para.
Inace, M5A97PR je za klasu niza u odnosu na 990XA-UD3 po mom misljenju.
No svako ima svoje. Ja bih svakako isao na Gigashit, nisam imao nikada problema sa njima, probao sam dosta njihovih ploca.
I da, inace, cak ce i M5A97PR da se uklopi odlicno sa P II 945. Nema tu neke velike nelogicnosti.
Ploca ima 6+2 naponsku, odlican chipset i taj eto, UEFI bios, kakovec... Digital vrm, blabla.
Ova druga bolji chipset, meni licno lepsa i 8+2 naponsku. Pa ti vidi sta ti je bitnije. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Pazi, dacu ja i tih 10e vise za ASUS-a ako je bolji od Gigabyte ploce :: Sta mislis Stripy, da li da dam 10e vise za ASUSM5A99X EVO? :: Ti imas vise serviserskog iskustva,pa. :: Bolje pitati,nego.. :- :: :: Hvala puno i pozdrav :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Sad videh. Pa opet je po mom misljenju Dzidzabajt bolji. Ima 8+2 naponsku. :D Idi ti na nju.Odlicna ploca.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Overklok da ali SLI/CF ne :: Sad sam u dilemi M5A99X EVO ili 990XA-UD3 :: Cak se i razmisljam da mi je mnogo dati 100e na plocu,a ne 110e. :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.