ili sam samo glup pa ne znam ... Da li gigabyte 965p-ds3 rev 3.3 bios f10 (uh kakav naziv,samo je foxconn komplikovaniji ) poseduje opciju stelovanja memorije u bios-u ,znate ono CAS,RAS, bumTRAS i PLJAS ili je ovo izostavljeno? Cudi me za ovakvu plocu ,ali ja ovo ne nadjoh ... P.S. kakva su vasa iskustva sa programima za ocitavanje Vcore-a i koji bi trebalo da je najtacniji i kako se cpu-z kotira po tom pitanju . Dosada sam terao Asrock-a koji nije imao stelovanje napona, pa nisam mnogo ni obracao paznju na to ,ali sada...Hvala svima unapred! `Ajd u zdravlje!
:: P.S. kakva su vasa iskustva sa programima za ocitavanje Vcore-a i koji bi trebalo da je najtacniji i kako se cpu-z kotira po tom pitanju
Koristim cpuz v1.38 i cini mi se da nisu bas najtacnija ocitavanja voltaze...to sam procitao i na Tomshardware na nekom forumu...valjda ne meri preko 1.4 ili 1.45V..Treba da se uzme najnovija verzija.
...,ali mi brljavi kada ga undervoltujem,tj pokazuje i do 0,5V manje od prave vrednosti , ili barem koliko sam postavio u bios-u. Preko 1.35 V(id) pokazuje normalno ,pa oko 1.4 opet brljavi tj.pokazuje cas jednu ,cas drugu vrednost...
:: ...,ali mi brljavi kada ga undervoltujem,tj pokazuje i do 0,5V manje od prave vrednosti , ili barem koliko sam postavio u bios-u. Preko 1.35 V(id) pokazuje normalno ,pa oko 1.4 opet brljavi tj.pokazuje cas jednu ,cas drugu vrednost..
Pa,da...nije precizan,provalio sam i ja da pokazuje manje vrednosti od onih u BIOSu...mislim da je 1.41 najnovija verzija... A to sto menja vrednosti je normalno,ako hoces da drzis konstantnu voltazu iskljuci u BIOSu `CPU enhanced halt C1E` u advanc.settings. U principu kad je C1E ukljucen on smanjuje voltazu procesora kad je rasterecen i povecava kad radi nesto...kao treba da produzi zivotni vek procesora,ali iskreno nisam siguran koliko je to stalno menjanje napona dobro...meni je nekako logicnije da je bolje za bilo koju komponentu da je konstantno pod jednom voltazom nego da se svaki cas menja... Al verovatno da ljudi iz GA bolje znaju od mene sto to tako radi tako da ga drzim ukljucenog...iskljucujem samo kad overklokujem...
...jer kada postavom recimo vrednost pri undervolt-u na 1,325 V (1,35 Vid) on (cpu-z) mi pokazuje 1,28V sto je odstupanje od 0,05V! A ako napon podignem preko 1,41 pocinje da shizi i pokazuje cas 1,41 cas 1,45 ponekad opadne i na 1,38!? A posto imam d805 nemam C1E...Pa zato i pitam da li postoji nesto sto meri tacnije(program,naravno) , ili je mozda stvar u ploci (dakle nepopravljivo) ...Ete tako ,pa ako neko ima ideju neka kaze...`Ajd u zdravlje!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.