U pitanju je ploca ASUS MAXIMUS IV EXTREME. na spiski podrzanih memorija obe su naznacene, samo sto za memoriju od 2000MHz prikazuje da je rad na 1833 mhz
Nisi napisao tacnu oznaku prve memorije.Kod rama je bitno to za sta ti treba komp.Ako ti treba za igrice kupi brzu moze 2x2 .Ako ti treba za recimo 3d, after ili tako nekakav rad kupi vise memorije jer kad otvoris 2-3 programa a scene su ti zahtevne onda se brzo napuni memorija pa ti prebacuje na hard memoriju a znamo da je memorija na hardu sporija oko 1000 puta. I gledaj da stavis memoriju u crvene slotove kod tvoje ploce , kod mene recimo narandjaste. Upravo sam danas kupio 2x4 KHX1600C9D3X2K2/8GX i radi super na Asus p5q3 DELUXE ploci. To jest zamenio sam je sa 2x KHX1600C9AD3K2/4G koju sam predhodno kupio i koja je takodje radila ok ali posto su bila 4 modula nije dozvolila ni malo da se ovrklokuje komp. I jos nesto ni jedna memorija nije na QVL listi za moju plocu ali rade ok. I jos nesto , da se zahvalim ljudima iz WIN WIN koji su mi maximalno izasli u susret dok nisam nasao memopriju koja mi odgovara.Pozdrav za Sefa u Balkanskoj.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.