moj glas ide za Kingston HyperX :) pre svega zbog kompatibilnosti a i stabilnosti koliko sam pratio ovde na forumu a i na drugim mestima, mnogo mali broj ljudi je imao probleme sa HyperX modulima, sto bi se reklo `rade na svakoj ploci` e sad, cena im je vece od ostalih koje si predlozio tako da ... tvoje pare, ti odluci :)
Taj exceleram od 3.400,prave odlicne memorije,dosta ljudima sam sastavio komp i stavio njihove memorije(hteo sam i sebi,ali uletela akcija za patriot kad sam kupovao pa sam uzeo njega bio jeftiniji),nekoliko ljudi i ovde na forumu,kolko sam zapamtio niko se nije zalio.
Da se razumemo ,Kingston se u proslosti (od memorija dostupnih kod nas)najbolje pokazao,ali zasto bi dao 800 dinara za istu(slicnu,pouzdanu)stvar. Lepo rece covek gore ,sve to stoji,ali licno proverio sam exceleram i ja ne bih dao 800 dinara vishe,ioako kingston to zasluzuje. Tvoja lova vidi sam,sta god da uzmesh necesh pogresiti.
Mene samo zanima koja je razlika izmedju jednog i drugog Excelerama? Vidim da Rippler ima visoke hladnjake pa verovatno moze da se OC solidno, ali mi onda nije jasno zasto je Black Shark skuplji?! Nema visoke hladnjake, mozda zbog 1.5v? NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: Taj exceleram od 3.400,prave odlicne memorije,dosta ljudima sam sastavio komp i stavio njihove memorije(hteo sam i sebi,ali uletela akcija za patriot kad sam kupovao pa sam uzeo njega bio jeftiniji),nekoliko ljudi i ovde na forumu,kolko sam zapamtio niko se nije zalio :: :: Da se razumemo ,Kingston se u proslosti (od memorija dostupnih kod nas)najbolje pokazao,ali zasto bi dao 800 dinara za istu(slicnu,pouzdanu)stvar :: Lepo rece covek gore ,sve to stoji,ali licno proverio sam exceleram i ja ne bih dao 800 dinara vishe,ioako kingston to zasluzuje :: Tvoja lova vidi sam,sta god da uzmesh necesh pogresiti :: ::
Ja imam excelram entry level model na 1333Mhz i radi bez problema, dok ortaku Geil black dragon 1600 daje povremene BSOD-e na istoj ploči. support normality
Exceleram je jako brzo postao popularan kod nas, jeftin, obilato dostupan i sudeći po manjku kuknjave - vrlo kompatibilan. Pojedine serije se i mnogo dobro klokuju, rippler EP i one s nižim latencijama.
najverovatnije cu ici na kingston memoriju, sa ripplerom bih imao problema oko montiranja, sto sam malopre primetio, jer bi zbog malo visljih hladnjaka smetao kuleru procesora. kingston sam nasao za 4000 tako da razlika u ceni sa black sark nije velika
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.