Naime, drugarica je kupila u win win-u Asus-ov laptop sa 2gb ddr3 na 1066 Mhz, kad sam usao u Speccy, pokazuje da radi na 665 MHz, sad ne znam je l to radi u dual channel-u ili sta?!
Nema dual channel veze sa frekvencijom. Sumnjam da je dual channel aktiviran pošto mahom ubacuju jedan memorijski modul u nove laptopove. Ako je ovo što si naveo real clock onda je effective 1333MHz. Najbolje ti je da instaliraš recimo Aida64 i pročitaš kompletnu specifikaciju. Tamo ćeš videti koliko modula ima i na kojoj frekvenciji rade. Živ bio!
tako sam i mislio, ali evo sad instalirao i kod mene doticni program, imam kit 2x2gb na 1600MHz i kod mene pokazuje 803 Mhz, tako da mislim da je to to, iako na sajtu pise samo 2gb ddr3 1333, nigde se ne spominje dual channel...probacu sa Aidom! @codeus, na punjacu!
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.