Uzeo sam ovaj cpu, nikad do sad nisam video ovoliko odstupanje u temperaturi izmedju temp procesora i temperature jezgara u procesoru, obicno bi bile priblizne ali u mom slucaju glasi sledece: kad je sve def, voltaze i def frekvencija temp cpu-a iznosi oko 45-47C dok teperature jezgara oko 18-20C, dok u ful load-u prime 95 temp procesora skoci na 55-56C a jezgra se popnu na nekih 32-33C. Klokovan na preko 4Ghz i veci kusur, temp sledece: idle cpu temp oko 50C , a jezgra na 22-24C, prime95 sat vremena cpu 61-63C a jezgra 37-38C? Hteo bih da pitam ostale vlasnike ovog procesora kako je stanje kod njih posto ja ovoliku razliku nisam video u zivotu izmedju cpu-a i jezgara, pogresno ocitavanje nije sigurno posto sam sa 5 raznih programa proverio, e da da napomenem, kuler na max opterecenju u prime 95 i to na klokovanom procesoru na 4ghz je jedva mlak dok kad pipnem bakarne pajpove oni su jedva topli i to na pocetku odmah pored procesora.
Tako da nema sanse da klokovan na 4Ghz nabija 61-63c pa i da mu je voltaza 1.5v u full load-u sa nekim malo boljim kulerom. Uskoro treba ja da pazarim jedan 960T, pa javljam utiske. NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
ovo je kao X4, jezgro br 3 je neispravno, procesor moze da radi kao X5 ali uz dosta smanjeni oc potencijal plus nemam ocitavanja onda za jezgra.
Skinuo sam sa gurua malo pre Hwinfo64 i on potpuno drugacije naziva pojedine senzore u odnosu na everes i ostale programe za ocitavanje temperature, evo skrina pa pogledajte, kome da verujem, ovom Hwinfo ili everestu i ostalima? Sto je kod everesta temp cpu-a to je kod HWinfa `Temperature 3`
niko mi ne odgovori na pitanje sta je kod HWinfa Temperature 3 senzor?, apogledajte i ostale temp, kako everest a kako hwinfo naziva senzore, sta su ovde prave i tacne temp?
Mislim da su oba programa pobrkala lončiće, oće to ako su starije verzije a hardver noviji. Stavi najnoviji AIDA64, on bi morao tačno da pokaže šta je šta.
:: niko mi ne odgovori na pitanje sta je kod HWinfa Temperature 3 senzor?, apogledajte i ostale temp, kako everest a kako hwinfo naziva senzore, sta su ovde prave i tacne temp?
U zavisnosti koju plocu imas, nadji gde pise CPU VCore, pa je podigni.
Evo kako stvari stoje kod mene:
Za 4,000MHz mi treba 1,41v da bi bio stabilan, ali zbog vdroopa moram da podignem voltazu da idluje na 1,47v, jer u full-loadu sve ispod toga pada na 1,39v sto nije stabilno.
Ja ga drzim na 4GHz sa 1,47v u idle i 1,44-1,41v u full-load. Temperature u Thermaltake v3 sa 5x 12cm ventovima i CM TX2 na procu ne prelaze 60C u Prime95 i Linx. Dakle, maksimalna temp. je 60c.
Probaj recimo sa 1,45v na 3,8GHz. Trebalo bi da to bude 100% stabilno.
HT link spusti na 2000MHz a NB stavi na oko 2300-2400MHz. Memorija neka ti ne prelazi 1600MHz, mada najbolje da je stavis na 1333Mhz jer ne znam ni da li je deklerisana da ti radi na 1,6GHz posto ne znam koju imas.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Ono sto je `15` prebacis na `19`, CPU Voltage stavis na 1,45v i snimis podesavanja u BIOSu.
To je sve, nema sta vise da cackas.
Pazi na temperature. Ne sme preko 62c da ide.
:: E ovako ja ima :: :: CPU VDD VOL.. :: CPU NB VDD VOL. :: CPU VOL. :: CPU NB VOL.. :: :: Sta od toga? :: :: i da li menjam ono sto mu je x15 na vise ili 200 mhz pa na vise? ::
Posto imas BE procesor, nema razloga da diras FSB ili NB. Najvecu razliku ces uociti samim overklokovanjem procesora.
Probaj 1,45v sa 18, pa javi.
:: Da turbo sam iskljuco to amd bla bla nisa :: :: ali mi nije jasno meni je :: :: CPu volt crven dok ne promenim cpu vdd volt onda je o :: :: jel sigurno da je CPU volt. to to :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.