Problem sa m4a88td-v evo/usb3 ili memorijom , ili necim drugim ???
STRANA 1 OD 1
SerDavor
Problem sa m4a88td-v evo/usb3 ili memorijom , ili necim drugim ???
02.12.2011. 16:48
T41755
status: user broj poruka: 152
Cao ljudi, imam problem ali nisam siguran tacno sa cim. Pretpostavljam da su maticna ili memorija ili eventualno moje ne znanje :( Sledece stvari se desavaju : 0) MATICNA NEMA SANSE DA UPARI 2 MEMORIJE...probao sam hyperx na 1600mhz kit od 2 , probam sam i apacer + silicon power..NEMA SANSE... 1) Kada krenem da palim komp svetli mi dugme za memOK i u 50% propusti dalje da se pali windows a u 50% slucajeva moram da ga stisnem zbog necega ( ono svetluca (verovatno se maticna nesto sa ram-om kompatibilizuje) i nakon toga krece da se pali komp. 2) Pucaju mi blue screenovi u sledecim slucajevima : -nakon sto se zavrsi proces koji sam naveo pod 1) u mnogo slucajeva mi se restartuje komp na welcome screen-u ( kapiram da se mozda nekada tu ne vidi blue screen,nem pojma) ili pukne blue koji vidim na welcome screen-u. - pukne blue nakon ulaska u windows u narednih 1-2 min - pusti me da radim sta god da radim , ali recimo ako upalim chrome i cackam nesto neko vreme a onda ga ugasim i upalim pes ili dirt uglavnom mi pukne blue nakon ulaska u igricu u roku od 1-2 min max. - upalim odmah pes cim se startuje windows i onda me u 95% slucajeva pusti da igram koliko hocu a cim izadjem iz pesa pukne blue opet u roku od 1-2 min... - A NEKADA ME STVARNO PUSTI DA RADIM STA HOCU I SVE RADI SUPER, RETKO DODUSE :( Maticna M4A88TD-V EVO/USB3 , procesor athlon II x4 640 , ram apacer 2gb 1333mhz ( 78.A1GC6.9K1) , 9500gt 1gb ddr2 i lcpower lc5550 2.2 silent. Takodje mi se sve ovo desavalo i kada sam isprobavao samo sa jednom hyperx 1600mhz.. Jel ima neko ideju sta je problem i kako da ga resim ??? THX :)
To sam vec probao, stavljao sam od 1.5 do 1.75 bukvalno, svaku posebno i nece :( Prvo sam probao 1.68 jer su mi tako rekli da je najbolje pa posle 1.65 pa onda ostale i nista... Malo radi na 1.72 ( bar stigne da udje u windows ponekad) , na ostalima nista... Pricam konkretno kada stavim 2 ram-a ... Kada stavim samo 1 plocicu desavale su mi se gore navedene stvari, i to sam probao takodje samo sa voltazama... Inace sem tih voltaza nista nisam pokusavao jer nisam siguran bio pa da ne zeznem nesto...
Probacu sutra u toku dana pa javljam,radim trenutno. Inace Panto jel to da probam sa jednom plocicom ili dve,ili da probam nevezano za to da li je jedna ili vise?
Ja imam Excelram 1333 ddr3 2x2Gb, a on Geil Black Dragon 4x2Gb (ako me secanje dobro sluzi). U svakom slucaju memorija ima tribale na sebi i izuzetno iritantne crvene LE Diode.
Ja nemam nikakvih problema, dok on tu i tamo popije BSOD.
Resenja nema, osim da probas frikombinovanje sa jos nekom memorijom.
:: Probacu sutra u toku dana pa javljam,radim trenutno :: Inace Panto jel to da probam sa jednom plocicom ili dve,ili da probam nevezano za to da li je jedna ili vise?
Ja takvih problema nisam imao. NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Nemam trenutno vremena ali cim probam sutra , prekosutra javljam sta se desava Panto.
Bobi - isprobavao sam u svim slotovima , prvenstveno sam stavljao u plave pa posle u crne pa onda nasumicno svuda... i nista...
Ali eto probacu sa tom promenom voltaze na northbridge i cpu nb vid pa javljam. Trenutno sam zamenio hyperx za exceleram ripler 4b i radi vec 10ak sati mada ga nisam cackao jer nisam bio kuci.Sad vidim da se nije gasio i slicno ali moram na posao pa ne mogu da ga test sa svim zivim :(
Nasao sam kako se update-uje BIOS i stavio taj 1601 i mogu ti reci da sam uspeo ono sto do sada nisam nikada ,a to je da mi radi komp trenutno sa tim apacerom od 2gb i silicon powerom od 1gb na 1333mhz obe. E sada, videcemo sutra nakon kolokvijuma kada dodjem kuci kako ce sljakati,za sada je ok. THX :)))
Inace ne mogu da probam vise onaj hyperx jer sam ga vratio misleci da mi je do ploce neki problem... :( Ako bude sve ok necu ni uzimati nikakvu memoriju sem ako mi neko od vas ne preporucuje suprotno ??? Generalno ne igram nikakve specijalne igrice obzirom da imam 9500gt 1gb ddr2 trenutno...
Tukao je asus jedno vreme glas o probirljivosti kad su memorije u pitanju, istina sad mi je čudno da nije htelo.
:: otkud to da ASUS ima problema sa Kingston memorijama, kad svi ostali nemaju :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Cao drugari, naravno ponovo sam imao problem sa bsod-ovima i danas sam konacno resio da ocistim malo komp, sredio sve tip top i poslusao sam savet jednog prijatelja da je mozda bagovala maticna jer imam neko staro kuciste,na kome imaju 3 srafa standardna za maticnu i 3 one kao plasticne zabice da se samo nabode maticna... Naime on mi je rekao da mozda ima neki kontakt maticna i da navodno ne valja stavljati odnosno da ne bi bilo dobro stavljati na te plasticne zabice... Sada sam ostavio maticnu na kutiji od ploce i povezao sve van kucista i evo vec par sati radi bez ikakvog problema... Jel moguce da je stvarno u tome mogao da bude problem ??? Probacu ovako par dana pa cemo videti. P.S. Samo da nista ne prospem po maticnoj... :p
Inace trenutno koristim samo apacer 1333 2gb obzirom da sam prodao silicon power koji je po covekovom testu savrseno radio. Sada nazalost nemam 2 plocice da probam dok maticna nije u kucistu da vidim hoce li bagovati... :(((
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.