interesuje me ako znate da mi kazete gde se nalaze senzori koji ocitavaju temperaturu koja je u programu speedfan i u BIOS-u prikazana kao SYSTEM temperature? da li se ova temperatura odnosi na temp. N-Force 4 chipseta na mojoj ploci ili se odnosi na temp. trofazne naponske jedinice za napajanje procesora koja se nalazi uz procesorski socket na ploci? HVALA!
SF 4.32 ti daje masinske oznake senzora koji su ili externe sonde ili integrisane u chip ili korigovane preko nekog Winbond chipa, ili preko LMa...ako stoji oznaka nvidia/nv onda je za chipset, za hdd je posebno senzor ocitan preko SMART funkcija. Ne znam da li postoji neki koji bi merio temp. jedinice za filtriranje CPUa-ne verujem, samo CPU i chipset...koja je to uopste S939 ploca
M i G
:: interesuje me ako znate da mi kazete gde se nalaze senzori koji ocitavaju temperaturu koja je u programu speedfan i u BIOS-u prikazana kao SYSTEM temperature? da li se ova temperatura odnosi na temp. N-Force 4 chipseta na mojoj ploci ili se odnosi na temp. trofazne naponske jedinice za napajanje procesora koja se nalazi uz procesorski socket na ploci? HVALA ::
Napomena samo jedna, ne znam koliko ti pokazuje da je temperatura `cipseta` ploce, ali tu ume da bude bogme dosta neslaganja, da ne kazem laganja. Meni recimo bios i razni programi u win-u pokazuju da je temperatura 30 + kusur stepeni za cipset, ali nema veze sa tim, zato sto kada pipnem rukom doticni je toliko vreo da ne mogu vise od 5-10 sekundi da izdrzim! Da bi izmerio priblizno stvarnu temperaturu, koristim externu sondu, i ona mi pokazuje da je oko 60 stepeni, sto je realnije, a opet mnogo se razlikuje od biosa i njegovog merenja!
Dakle nemoj da uzimas ta njihova merenja zdravo za gotovo, ipak ti pipni telo hladnjaka na cipsetu!
Zar System temp. nije temperatura u kucistu? Moja ploca je K8N Neo2-FX i System temp mi je oko 20 stepeni (danas, sa danasnjom sobnom temperaturom) :) ili sam ja poblesavio.. :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.