Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ploca s754
STRANA 1 OD 1
Diorama ploca s754 28.04.2007. 00:28 T4165

status: user
broj poruka: 140

koja ploca za socket 745 a da podrzava PCI-Express slot???
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy NF4 28.04.2007. 01:03 #17464

broj poruka: 4163
Ja sam imao lepa iskustva imao sa NF4 chipsetom. Probao sam sve od ECS, preko PCCHIPS do GA i ASUS

Diorama e? 28.04.2007. 01:17 #17466

broj poruka: 140
zezas?
Oglasnik Ploca 28.04.2007. 01:39 #17473

broj poruka: 726

Gigabyte K8NE-RH - kvalitetna i jevtina,
ASUS K8N4-E SE - overklok mogucnosti,
MSI S754 K8N NEO3-F - PCI-E + AGP (AGR) slot (odredjen broj AGP kartica je kompatibilan s ovim standardom)
Naravno,postoje i ASUS,GA i MSI s 754 varijante sa integrisanom grafikom + PCI-E slot.
Stripy Re: e? 28.04.2007. 01:55 #17476

broj poruka: 4163
:: zezas

Ne. Ako se medjusobno testiraju po defaulu nema skoro nikakve razlike (1 do 3%). Dodaci tipa raidova, fire wire, 7.1 zvuk OC mogucnosti su sasvim druga prica i u to se nisam upustio da testiram. Naravno sa vecom cenom vece mogucnosti (uvek bilo)
Dyca Re: Ploca 28.04.2007. 10:17 #17488

broj poruka: 1574
:: Gigabyte K8NE-RH - kvalitetna i jevtina
:: ASUS K8N4-E SE - overklok mogucnosti
:: MSI S754 K8N NEO3-F - PCI-E + AGP (AGR) slot (odredjen broj AGP kartica je kompatibilan s ovim standardom
:: Naravno,postoje i ASUS,GA i MSI s 754 varijante sa integrisanom grafikom + PCI-E slot

Da li mozes da navedes kartice koje su kompatibilne sa ovom plocom ili barem da das sajt na kojem bi to moglo da se pogleda...
Oglasnik @ Dyca 28.04.2007. 20:26 #17523

Hmm...Vjerovatno si trazio (Google) i nijesi uspio pronaci mnogo toga.Zatim si odlucio,kao i DaSick u jednom od prethodnih postova,da,uz ociglednu dozu cinizma,osporis moje tvrdnje.
Mislim da ovom forumu nedostaje malo vise razumijevanja i kolegijalnosti,uz manji stepen sujete.Bilo bi prakticnije kada bi odgovori na postove obradjivali zadatu temu/pitanje,a ne sadrzali konfrontirajucu repliku na misljenje nekog drugog ucesnika.Ja sam ovdje,iskljucivo,da bih,ukoliko sam u mogucnosti,pomogao ucesnicima foruma da lakse dodju do resenja problema,bez intencije da sebe afirmisem kao `strucnjaka`,`poznavaoca vaskolikih galaktickih tema`...Uvijek iznesem svoje MISLJENJE,ne proizvoljnu tvrdnju `Ovo je bolje od onoga`,koja je posledica iskljucivosti.
Inace,odgovor na tvoje pitanje izgleda ovako-moze se koristiti Ti 4800,9800,5900,6600 GT ( naveo sam samo `ozbiljnije` kartice,po generacijama).Ove podatke,predlazem ti,pronadji na internetu.
Mislim da nijesam pogrijesio u procjeni namjere/funkcije tvojeg pitanja,ali,ako jesam-izvinjavam ti se.
Pozdrav!
agocevic nForce 4 28.04.2007. 22:02 #17529

broj poruka: 31

PCI-E ima bilo koja ploca sa nForce 4 chipom.Naravno Asusove ploce su za svaku preporuku.Kod Asusa ploce sa oznakom K8 oznacavavaju socet 754,tako da ono sto tebi treba je K8n,K8N-E ili K8N-E Deluxe.Pozdrav
Dyca Re: @ Dyca 29.04.2007. 19:27 #17599

broj poruka: 1574
:: Hmm...Vjerovatno si trazio (Google) i nijesi uspio pronaci mnogo toga.Zatim si odlucio,kao i DaSick u jednom od prethodnih postova,da,uz ociglednu dozu cinizma,osporis moje tvrdnje
:: Mislim da ovom forumu nedostaje malo vise razumijevanja i kolegijalnosti,uz manji stepen sujete.Bilo bi prakticnije kada bi odgovori na postove obradjivali zadatu temu/pitanje,a ne sadrzali konfrontirajucu repliku na misljenje nekog drugog ucesnika.Ja sam ovdje,iskljucivo,da bih,ukoliko sam u mogucnosti,pomogao ucesnicima foruma da lakse dodju do resenja problema,bez intencije da sebe afirmisem kao `strucnjaka`,`poznavaoca vaskolikih galaktickih tema`...Uvijek iznesem svoje MISLJENJE,ne proizvoljnu tvrdnju `Ovo je bolje od onoga`,koja je posledica iskljucivosti
:: Inace,odgovor na tvoje pitanje izgleda ovako-moze se koristiti Ti 4800,9800,5900,6600 GT ( naveo sam samo `ozbiljnije` kartice,po generacijama).Ove podatke,predlazem ti,pronadji na internetu
:: Mislim da nijesam pogrijesio u procjeni namjere/funkcije tvojeg pitanja,ali,ako jesam-izvinjavam ti se
:: Pozdrav
::

Ja imam nesto jos ozbiljnije od toga,6800,da li i ona moze na tu maticnu,jer ja nisam uspeo nista da nadjem??
Oglasnik Dyca 6800 29.04.2007. 20:48 #17606

Ne znam koji model posjedujes,pitanje je da li ce raditi svaka kartica istog modela (a razlicitih proizvodjaca).Leadtek 6800 GT,prema tvrdnjama MSI,radi.Mislim da kartice starije generacije (9xxx i 5xxx),uglavnom,rade.
Uostalom,ko kupuje tu plocu,AGR slot mu moze predstavljati trenutno resenje,da iskoristi postojecu AGP karticu (ako je kompatibilna),dok se odluci ili skupi novac za PCI-E.
Bilo bi nelogicno kupiti plocu koja podrzava PCI-E,zbog koriscenja AGP (AGR) slota za koji nijesi siguran da ce funkcionisati sa tvojom karticom i koji je sporiji od standardnog AGP,tako da je pad performansi neizbjezan.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs