Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koji hard disk za 100 evra?
STRANA 1 OD 1
starina Koji hard disk za 100 evra? 27.04.2007. 23:40 T4164

status: user
broj poruka: 37

Imam maticnu Asus P4P800SE i interni hard disk Maxtor SATA 6Y080M0 80GB, koji mi je postao tijesan. Planiram kupiti jos jedan interni hard disk u vrijednosti do 100 evra, ali posto nije dovoljno razlikovati samo naziv proizvodjaca i kapacitet, potreban mi je savjet strucnjaka, kako bih na najbolji nacin ulozio svoju tesko stecenu ustedjevinu.
Koju firmu bi mi preporucili? Moj Maxtor se vrti skoro 3 godine i do sada sa njim nisam imao nikakvih problema. Vidim da su u ponudi nekakvi SATA II. Moj hard je `obicni` SATA. Moze li SATA II raditi kod mene? Prodavac mi je rekao da moze, ali vise vjerujem ucesnicima ovog foruma.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst RE 27.04.2007. 23:53 #17456

broj poruka: 2909
Radice ti i SATA2,ali nece moci da izvuce punu brzinu(SATA-1.5GB/s...SATA2-3.0GB/s)...Normalno ovo su teoretske vrednosti i neces moci da ih vidis u praksi...
Preporucio bih ti Seagate ili WD od 320GB...recimo:
Seagate Barracuda 320GB (SATA2/16MB/7200) - oko 92e
Western Digital Caviar SE16 320GB - 90-95e

DaSickSystem

VMARC Re: Koji hard disk za 100 evra? 27.04.2007. 23:56 #17457

broj poruka: 9420

::
:: Imam maticnu Asus P4P800SE i interni hard disk Maxtor SATA 6Y080M0 80GB, koji mi je postao tijesan. Planiram kupiti jos jedan interni hard disk u vrijednosti do 100 evra,

DAKLE POGLEDAS KOJI NAJVECI KAPACITET MOZAS DA UZMES ZA 100 EVRA A DA GA POTPISUJU SEAGATE ili WESTERN DIGITAL. KOD TVOJE MASINE KOLICINA CASHE MEMORIJE NIJE VAZNA, TAKO DA NE OBRACAJ PAZNJU NA TO DA LI JE SA 8MB ILI 16MB CASHE. SVI SATA DISKOVI SE VRTE NA 7200 OBRTAJA, TAKO DA NI NA TO NE TREBAS OBRACATI PAZNJU.

Moj Maxtor se vrti skoro 3 godine i do sada sa njim nisam imao nikakvih problema.

PO SVOJ PRILICI TO JE ZATO STO JE TAJ HARD DISK PRE 3 GODINE BIO NEKA VRSTA HIGH END MODELA MAXTOR NIJE SMEO DA SE ZEZA. SADA MAXTORA ZAOBILAZIS U SIROKOM LUKU.

Vidim da su u ponudi nekakvi SATA II.

TACNO I NE NUDE SE VISE HARD DISKOVI KAPACITETA VECEG OD 80GB U SATA 1 STANDARDU.

Moj hard je `obicni` SATA. Moze li SATA II raditi kod mene?

MOZE, EVENTUALNO CES MORATI DA PROMENIS POLOZAJ DZAMPERA (AKO GA IMA) NA SATA 1 REZIM, MADA SU SVE SANSE DA CE TI PRORADITI IZ KECA.

Prodavac mi je rekao da moze, ali vise vjerujem ucesnicima ovog foruma.

HVALA NA UKAZANOM POVERENJU :)

shkomi Jos 2 bambija 28.04.2007. 00:07 #17458

broj poruka: 852
Jos 2 bambija za barakudu.
Devize devize bonda elema

starina thanx 28.04.2007. 00:25 #17459

broj poruka: 37

Svaka cast, brzi ste pravo.
Nemam vise dvojbe oko kupovine, dakle Seagate ili WD, pa koliko moze do 100 e. Nadam se da necu umati problema oko napajanja. Mislim, imam slobodnih prikljucaka na Codegen 400W naponskoj, ali nekad sam imao `unknown firm` od 300W i riknula je kad sam spojio Ati X800XT graficku.

Stripy SEAGATE BARACUDA 28.04.2007. 00:31 #17460

broj poruka: 4163
najbrzi, najtisi, najpouzdaniji

MACHINE Re: SEAGATE BARACUDA 28.04.2007. 00:45 #17462

broj poruka: 5704
Seagate Barracuda, WD Caviar SE, IBM-Hitachi DeskStar...ostalo nikako...

M i G

:: najbrzi, najtisi, najpouzdanij
MaliAbner E samo da vas podsetim na Seagate Medalist 3232 28.04.2007. 07:49 #17484

broj poruka: 7769
Nekada davno SEGATE nije bila tako pouzdana marka.
Sta je sad cini markom za preporuku.
Da li je to davna proslost te je firma postala pouzdana ili zbog duze garancije na njene proizvode.

A sto se pitanja tice Vmarc ti je odgovorio pogledas cenovnik za WD, Segate vidis koji je najveci kapacitet za te pare i pazaris bas taj.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MACHINE Re: E samo da vas podsetim na Seagate Medalist 3232 28.04.2007. 16:59 #17511

broj poruka: 5704
Ko kaze da Seagate nije nekada valjao??? On je oduvek bio americka ikona (mada su skoro svi diskovi njihovi: IBM, Conner, Western Digital, Quantum, Maxtor). SEAGATE je uvek bio sam vrh vec 20godina...samo par Medalist serija (koje su bile dobre) je crklo, kod nas vise, a evo i zasto: raspitajte se sta znachi oznaka REFURBISHED na opremi koja je kod nas nabavljana (npr. na Quantum, Fuji...)

M i G

:: Nekada davno SEGATE nije bila tako pouzdana marka
:: Sta je sad cini markom za preporuku
:: Da li je to davna proslost te je firma postala pouzdana ili zbog duze garancije na njene proizvode
:: A sto se pitanja tice Vmarc ti je odgovorio pogledas cenovnik za WD, Segate vidis koji je najveci kapacitet za te pare i pazaris bas taj
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
pcandparts Re: E samo da vas podsetim na Seagate Medalist 3232 28.04.2007. 17:16 #17513

broj poruka: 73
:: Nekada davno SEGATE nije bila tako pouzdana marka
:: Sta je sad cini markom za preporuku
:: Da li je to davna proslost te je firma postala pouzdana ili zbog duze garancije na njene proizvode

Jos od vremena 286-ica (40MB) pa sve do nesrecnih Medalist-a, Seagate je uvek bio reper.
A sa Medalist serijama je bilo problema svuda i to jeste donekle okrnjilo ugled i poziciju Seagate-a za jedno vreme, mada smo mi na ovim prostorima to osetili najvise, zbog uvoza najjeftinijih (citaj: najlosijih) serija... Jasno, kakvo trziste, odnosno platezna moc - takva i roba.
Ali to je vec davna proslost, Seagate je i dalje, kao i uvek, top firma (problemi sa Medalist-ima su kratka neslavna epizoda).
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs