Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Gigabyte GA-965G-DS3
STRANA 1 OD 1
Goran8407 Gigabyte GA-965G-DS3 24.04.2007. 21:23 T4115

status: user
broj poruka: 134

Ovako, posto planiram da pazarim gore naverdenu plocu - zanima me da li je moguce drzati PATA hdd kao master boot sa win-om na ovoj plocom. Znaci u opisu ploce pise da postoji 1 PATA kontroler i da je kontrolisam sa Jmicron cipom koji ne radi dok se ne instalira drajver. Ima opcija da se pre istalacije wina instalira drajver za Jmicron... Sad to je u teoriji, a da li je neko to probao... Zanima me da li mogu da iskoristim jos neko vreme stari PATA hard, pa kad skupim jos parica pazarim neki SATA.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Pisko Abit nfs 24.04.2007. 21:29 #17050

broj poruka: 6645
Uz abit nfs ploče se dobijao adapter pata - sata, ja sam ga koristio dugo, do promene hdd-a. Mogli su da se kupe i posebno, u `boljim` prodavnicama.... tako da ti je to jedno od rešenja, a prednost ima što koristiš tanke kabliće....
Vaskev Gigabite 24.04.2007. 22:59 #17059

broj poruka: 1673
Naravno da moze i bez adaptera, sa plocom dobijas drajver za kontroler, kod ASUS 5WDH Dlx ploce imas opciju za kreiranje drajver diskete verovatno je slicno i sa GA plocom. Pripremi disketu sa drajverom i kreni instalaciju Win-a sa instalacionog diska. Obrati paznju kada se pojavi opcija za instalaciju dodatnog kontrolera izaberi je sa (mislim F6) i nastavi proces instalacije dok ti ne zatrazi da ubacis disk sa drajverom u flopy A, nakon toga nemoj jos vaditi disk iz flopija i cekaj da ti Win sugerise to. Posle toga sve ide kao i obicno. Iskusniji korisnici znaju za ove cako jer je prica bila ista pre nekoliko godina sa SCSI kontrolerima i sa Promise UDMA66 kontrolerima kada su se oni pojavili. Nemoj bacati pare za konvertor EIDE na SATA, bolje skupljaj pare za SATAII disk ili mozda 2 pa ih vezes u RAID0 ukoliko ploca to podrzava pa lepo dobijes 100MB/s transfer. Inace ovo u vezi instalacije sigurno imas i u uputstvu koje ces dobiti sa plocom, samo citaj pazljivo, vazno je da moze.

VMARC MOZE 24.04.2007. 23:03 #17060

broj poruka: 9420
Bez ikakvih problema i bez potrebe za pritiskanjem tastera F6. Dakle samo instaliraj i uzivaj. Ne plasi se.
Goran8407 ... 24.04.2007. 23:56 #17069

@VMARC
Jel to sto si rekao znaci da samo instaliram windows? Bez ikakvih dodatnih drajvera?
P.S. Nisam jos kupio plocu, raspitujem se da ne bude ono sklopio sve - a nece da digne sistem :)

I ispravka nije 965G vec 965P (ona prva ima int grafiku - a to mi ne treba)
Vaskev Dopuna 25.04.2007. 00:05 #17071

broj poruka: 1673
Posto je u pitanju Jmicron controler koji ce raditi u EIDE rezimu,dakle nije RAID, samo pokreni instalaciju windowsa i sve radi normalno. Postupak sa F6 je samo u slucaju instalacije posebnih kontrolera, dakle bez brige, slobodno pazari plocu stim sto bih ti ja preporucio da trazis Rev3.3 Vise o tome ces naci na Gigabyte sajtu gde lepo imas uputstva za sve ploce (sve revizije) i sta koja revizija donosi. Posto sam pre kupovine P5WDH bio zagrejan sa istu plocu koju ti sada juris ja sam poskidao i uporedio sve revizije i mislim da je razlika u podrzanim procesorima tipa CoreQuad i bolje resenoj napojnoj sekciji procesora. Mozda sam bio preopsiran ali shvati ovo kao drugarsku pomoc.

Goran8407 Thanks 25.04.2007. 01:16 #17078

Hvala na odgovorima :) Video sam da ima kod nas rev 3.3 ona je oko 20e skuplja..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs