e6600: @2.4GHz - 29-34*C @3.0GHz - 35-40*C @3.3GHz - 38-44*C @3.6GHz - 40-47*C (Nize temperature su u normalnom radu ,a vise za vreme renderinga)
Dok je CPU na stock (2.4GHz) je brzina okretaja oko 800rpm,stim sto se mozda ceo minut nakon paljenja kompjutera kuler ne vrti...Kod overkloka nisam obratio paznju na br. obrtaja jer je kuler apsolutno necujan i temperature su OK tako da me nije ni interesovalo.
Chiftes ThermalKiller HDD kuler sam stavio na minimum (2300rpm) temp. HDDa je oko 32-35*C.
Pitanje nije bilo koje komponente se koliko greju, vec samo procesor! Asus P5L 1394, Core2Duo E6600 2.4, bez overclocka, sa standardnim intel coolerom Thermaltake Aguila Case Temp, idle 29-30, u radu 38-39
Međedi? Bili ste u zimskom snu u vreme prescott-a i ostalih 90nm čudesa od 100-120W disipacije? Ãemu je ovde bitan podatak o temperaturi kad cifra nije ni blizu 65 C, ko to zna? Ovaj procesor sigurno ne zakucava zbog temperature, već zbog frekvencije koju nije u stanju da podnese... al` da lepo zvuči, - zvuči.
:: Međedi :: Bili ste u zimskom snu u vreme prescott-a i ostalih 90nm čudesa od 100-120W disipacije Ne bas...Tad se koristio AMD da bi se izbego taj problem.
:: Ãemu je ovde bitan podatak o temperaturi kad cifra nije ni blizu 65 C, ko to zna? Ovaj procesor sigurno ne zakucava zbog temperature, već zbog frekvencije koju nije u stanju da podnese... al` da lepo zvuči, - zvuči Coveka interesuje na kojoj temperaturi radi i dobio je odgovor. A ako ga iteresuje sto zakucava neka pita.
Nego me je generalno zanimalo e6300 recimo, bez OC, idle, koji broj obrtaja kulera, koja temp i koja ploca. Radoznao sam. A i cini mi se da je C2D na GA plocama malo hladniji. To je prva stvar. A druga sto me je generalno zanimalo na koliko ste podesili broj obrtaja kulera ili ste stavili na auto ili sl.Nista vise.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.