trebalo bi da kupim novi kom pa me interesuje koju plocu da uzmem asus m2n-e ili Gigabyte M55S-S3 na nju planiram da stavim amd athlon 3200+ 64 box , Gainward BP7300GT-256-GS-GLH-TV-DVI , 512 ddr2 (trenutno zbog kesa , a kad se finansiski oporavim nesto jace )
Ja imam asus m2n-e extra ploca jedini problem je sto nemozes da dignes voltazu za memoriju preko 1.95v i ima problem sa driverima za zvuk jos nisu uradili drivere za zvuk kako treba.Klokujem bez problema svoj 3800+ X2 sa 2ghz na 2.6GHZ(5000+)
sto se overklokovanja tice u to nisam upucen takao da ce i jedna i druga ploca raditi po difoltu . ako uzmem asusovu plocu dali na nju mogu da stavim kingstonovu memoriju ( cuo sam da asus ima problema sa kompatibilnoscu ).I dali je napajanje od 450w dovoljno ?
Iz licnog i iskustva drugara koji prodaje racunare preporuka za Gigabyte M55plus-S3G plocu. Meni u kombinaciji sa X2 3800 i Transcend memorijom radi ok. Cini mi se da joj se napon za memoriju moze podici do sasvim dovoljnih 2.3V, a posto ti neces oc, to nije ni vazno.
Razlika u ceni izmedju Asus i Gigabyte ploce dodje te skoro jos 512 Mb RAM (ili 256 ), sto ce ti sigurno trebati. Iskreno ne znam tacno koje su im sad cene, ali mislim da se za to vredi protegnuti jos koji evro.
Uzmi Gigabyte, jeftiniji je i ne zaostaje za ASUS-om. ASUS je brži ali je GA bogatiji sa priključcima i kontrolerima. Za tu razliku pazari X2 3600+ procesor.
:: sto se overklokovanja tice u to nisam upucen takao da ce i jedna i druga ploca raditi po difoltu :: ako uzmem asusovu plocu dali na nju mogu da stavim kingstonovu memoriju ( cuo sam da asus ima problema sa kompatibilnoscu ).I dali je napajanje od 450w dovoljno
Ja imam asus-ovu k8n-e deluxe plocu i kingston memoriju irade vec dve i po godine bez greske tako da sumnjam da ces imati problema..
ja inam taj asus i kingston module i sve radi bez problema jedina ti je fora u vezi rama da ti njihova radna voltaza ne prelazi ono sto ploca moze da da a to je kod ove max 1.95V mada bez brige vecina RAM memor radi po default-u na 1.8V i na kraju da budes siguran idi na asusov sajt nadji tu plocu i pogledaj listu kompatibilnih memorija 533, 667 i 800MHz inace m2n-e je odlican izbor...bar po meni... ...toliko
Na Gibabytu ce ti se manje grejati CPU,ali posto kazes da ne klokujes sve jedno ti je. Preporucio bi ti Gigabyta zato sto je jeftinija,pa mozes da uzmes jaci CPU za tu kintu,neki X2...ipak kazes da ti je komp za igre.
imam slicnu plocu i nemo se zajebesh da ga dodirnesh.. oni su to tako reshili da odvodi maximalno toplotu, ploca radi tu nema shta ali greje grafiku(josh ako je i na njoj pasivni) i hardove.morao sam da stavim ventilator ispred diskova ,jedan sa strane da duva u grafiku, i josh jedan 4x4 ushrafio na plocu. a hteo sam tihu spravu.
zahvaljujuci maloj donaciji porodice kupujem sledecu konfiguraciju : asus m2n-e athlon 3800+ 2x 64 gainward bp 7300gt 256 ddr3 kingtston 512 ddr2 to je bio maksimum mojih finansija.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.