Zanima me, posto uskoro planiram da predjem na intel-a, je l moguce oveklokovati procesore bez K u nazivu na Z68 cipset-u? Znam da je pre, dok je P67 bio aktuelan, bilo reci da ce moci...? :D
Pa naravno da može, Intel je firma neobično široke ruke i nemaju ništa protiv da poklone tih dvadesetak evra razlike između K i ne-K procesora onima koji su čekali sve do sad da pređu na sandy.
jesi intel boy, nema sta! .) hehe, sala mala, znaci moze da se overklokuje, ali koliko nadjoh na netu, samo podizanjem FSB-a, posto mu je mnozilac zakljucan, sto bi znacilo da bi morala da bude i neka dobra memorija, jer bi i njena frekvencija rasla...uf, teska rabota! :/ aj da ne postavljam novu temu kasnije, dvoumim se izmedju ASUS P8Z68-V/GEN3 i MSI Z68A-GD65 (G3)? Pa izvolte... :D
A zasto ljudi vole da zbunjuju druge u poslednje vreme?
Elem, darcilo, DA mozes da overklokujes 2500bezK, ali neces uspeti dalje da FSB pomeris od 10mhz, tako da trt od overklokinga.
100mhz x 33 (zakljucano) =3300mhz
110mhz x 33 (zakljucano) = 3630mhz
Sto se tice rama, koliko sam ja razumeo to je sada totalno odvojeno na sandyju. Ispravite me, ako gresim.
Zakljucak,
oces overkloking uzmi K, neces nemoj K.
Za maticnu ja bih uzeo Asusa u ovom slucaju, ako ne nista onda bitnije razlike su da Asus ima BlueTooth koji ces vise puta da koristis, a MSI ima da ukljuci bios preko windowsa koji ces da cackas samo kad kupis da kloknes. A i Asus ima koji phase vise.
Ma nije mi bila namera da zbunjujem, aman Srdjanc, vec da dopunim znanje! Znam da se ranije pricalo da ce moci, pa rekoh da priupitam, ko pita ne skita! :) ali vidim ja da cu dodati tih par hiljada vise za K! .)
ASUS-a nisam uzeo iz principa što lopovski naplaćuju 15-20 evra više svoje G3 ploče u odnosu na standardni model bez PCIe 3.0 koji je u ovom momentu, pre pojave Ajvija i grafičkih karti sa 3.0 standardom, samo napredak na papiru. Ja sam uzeo MSi G3 ploču jer je ta razlika iznosila 29 dinara, a poslednji put kada sam gledao iznosila je ravno 100 dindži.
Pre će biti da misli na mene. A taman pomislih da sam bio dovoljno eksplicitan u svom neodobravanju.
:: Ma nije mi bila namera da zbunjujem, aman Srdjanc, vec da dopunim znanje! Znam da se ranije pricalo da ce moci, pa rekoh da priupitam, ko pita ne skita! :) ali vidim ja da cu dodati tih par hiljada vise za K! .)
Kad kažeš da neće uspeti da pomeri više od 10MHz, jel se misli na to da će procesor biti nestabilan ili je prosto nemoguće podesiti veće vrednosti?
Predpostavljam da je nemoguće podesiti, al aj da pitam
Pojma nemam kako funkcionišu ti ne K procesori iz plave kompanije ... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - CARPE DIEM
:: ::
:: :: Elem, darcilo, DA mozes da overklokujes 2500bezK, ali neces uspeti dalje da FSB pomeris od 10mhz, tako da trt od overklokinga :: :: 100mhz x 33 (zakljucano) =3300mh :: :: 110mhz x 33 (zakljucano) = 3630mh ::
Da toliko mnogo, dobro nasviran i5 2500K će u većini stvari da prepiša i7 2600 ko od šale. Kome trebaju takve performanse - zašto da ne uštedi koji dinar.
:: Nije baš slab sandy i na default klokovima. Shvatam da se time dobije jači procesor ali ne toliko mnogo :: :: Hoće li neko sladoled :: :: http://bit.ly/pv6 :: ::
Jeste da je 2500 na default super, ali 20e bem ga za 1Ghz vise preko overkloka mislim...
Iskreno, i ja bi udario Asusu bojkot zbog razlike u ceni.
Bassivity neke ploce imaju svoj limit 110mhz, a neke cak i 105mhz. Ali to nije bitno jer koliko sam ja shvatio maksimum koliko je izvuceno na Sandiju (mislim na 2500k) je 113mhz na ploci bez limita, jos je obarao mnozilac da bi dobio veci FSB. Radi zezanja naravno.
Tako da toliko o bez K overklokingu, sami procesori preko FSB-a ne mogu puno. To je rezervisano za Ivy Bridge.
Cestitam na novoj konfi, nek te sluzi dobro i dugo! :) NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: ASUS-a nisam uzeo iz principa što lopovski naplaćuju 15-20 evra više svoje G3 ploče u odnosu na standardni model bez PCIe 3.0 koji je u ovom momentu, pre pojave Ajvija i grafičkih karti sa 3.0 standardom, samo napredak na papiru. Ja sam uzeo MSi G3 ploču jer je ta razlika iznosila 29 dinara, a poslednji put kada sam gledao iznosila je ravno 100 dindži :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Pločom sam zadovoljan, ali pošto je posedujem tek nedelju dana, ne bih da donosim neke preuranjene zaključke. Za sada nisam klokovao procesor, nemam potrebe, a hoću i da se malo naviknem na Intela.
Auuu covece... Pa greota K drzati i dan na defaultu. Stavi mu odokativno 4Ghz na 1.2V. Bas me interesuje koliko moze da ide tvoj cpu na toj ploci... :)
:: Pločom sam zadovoljan, ali pošto je posedujem tek nedelju dana, ne bih da donosim neke preuranjene zaključke. Za sada nisam klokovao procesor, nemam potrebe, a hoću i da se malo naviknem na Intela :: :: @Bobi4eve :: Nadam se da će tako biti :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.