Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Jedno pitanje..Mozda za neke glupo..... AL JA ISKRENO NE ZNAM
STRANA 1 OD 1
filni Jedno pitanje..Mozda za neke glupo..... AL JA ISKRENO NE ZNAM 20.04.2007. 16:33 T4056

status: user
broj poruka: 1216
Zanima me sledece...... Radi se o AMD Procesorima.....
NPR. AMD AM2 3500+ radi na 2.2Ghz AM2 3000+ radi na 2.0Ghz .... Zanima me...zashto onda stoje oznake 3500+ ako ne radi na 3.5Ghz ..... i 3000+ ako ne radi na 3 Ghz ?
Kada instaliram neku igru,...(koja ima program za proveru konfiguracije racunara da li je dovoljna da gura tu igru) i ta igra na primer kao Splinter Cell Double Agent... trazi MINIMUM procesor na 3 Ghz ... a meni program to stiklira kao da je moj procesor isti ili brzi ...a pishe da radi na 2.2 Ghz..... Zanima me kako to? Stvarno se ne razumem u AMD procesore..... i voleo bi ako neko moze da pojasni..... Hvala puno svima.. i izvinjavam se ako je malo napisano ZBRDA - ZDOLA :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 20.04.2007. 16:49 #16597

broj poruka: 3529
Hm! Stvarno verovatno necu znati kako u bukvalnom smislu da ti to objasnim, ali neka bude ovako:
Kad bi ranije uporedjivao intel-a i amd-a na recimo 3000Mhz, slicne rezultate bi dobijao sa intelom na pravih 3GHz i amd-om(3000+) na 2GHz(sa intelom bolje ali tu su negde)!

Dakle moze se iz toga zakljuciti da je amd radio na usavrsavanju tehnologije u smislu prakticnih rezultata a ne sirove brzine samog procesora, tako da ti iz tog razloga i igra Splinter Cell izbacuje da ti je CPU dovoljan za njeno igranje, jer malim testom(verovatno) ona to i utvrdjuje!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
sirGiles Re: Jedno pitanje..Mozda za neke glupo..... AL JA ISKRENO NE ZNAM 20.04.2007. 16:49 #16598

broj poruka: 89

:: Zanima me sledece...... Radi se o AMD Procesorima....
:: NPR. AMD AM2 3500+ radi na 2.2Ghz AM2 3000+ radi na 1.8Ghz .... Zanima me...zashto onda stoje oznake 3500+ ako ne radi na 3.5Ghz ..... i 3000+ ako ne radi na 3 Ghz
:: Kada instaliram neku igru,...(koja ima program za proveru konfiguracije racunara da li je dovoljna da gura tu igru) i ta igra na primer kao Splinter Cell Double Agent... trazi MINIMUM procesor na 3 Ghz ... a meni program to stiklira kao da je moj procesor isti ili brzi ...a pishe da radi na 2.2 Ghz..... Zanima me kako to? Stvarno se ne razumem u AMD procesore..... i voleo bi ako neko moze da pojasni..... Hvala puno svima.. i izvinjavam se ako je malo napisano ZBRDA - ZDOLA :

Takve oznake su koristili radi poredjenja sa Intel Prescott procesorima .To bi znacilo da bi tvoj 3500 AMD, bio jednak po performansama sa Prescott-om koji bi radio na 3.5Ghz, ali bi se neuporedivo manje grejao posto radi na samo 2.2Ghz. Cist marketing.
vukdusan sad mogu da smanje... 20.04.2007. 19:32 #16608

broj poruka: 800

sad mogu slobodno da smanje.3500+ da prebace u 500+...
Stripy Eto 20.04.2007. 20:59 #16622

broj poruka: 4163
Dobio si potpune odgovore od kolega. Meni je to napravilo samo problem oko objasnjavanja jer neupuceni samo gledaju gigaherce i po tome kupuju mashine

MACHINE Pazi vako 20.04.2007. 21:08 #16625

broj poruka: 5704
kao i sto si cuo to su Performance Ratings-i u ondosu na Intel, to su ranije korsitili budjavi Cyrix i Transmeta ne rade na istoj frekvenciji ali realno ako imaju iste performanse i rezultate FPUa. Sve u svemu AMD je kopirao Inte u svim segmentimal, bio je losiji, jer nema love za takvu tehniku kao Intel pogoni, medjutim kupivsi Alpha strucnjake (200-ak) `99 ima ogromnu ideolosku prednost, kupivsi ATi 2006 do 2010 ce postati najmocniji CPU-ChipSet prozivodjac...

M i G

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs