Stavio sam novu plocu i procesor na racunar. Radi se o Nekom Atlonu i Asus M4A88T-V EVO ploci sa integrisanom grafikom. Kada sam probao ovo kod coveka od kog sam kupio, radilo je, a onda je on samo promenio kuciste i tu dolazi do problema. Sve je 100% povezano kako treba, 5x sam proveravao, ali racunar prosto nece da se podigne. Cudna stvar je sto se racunar startuje cim ubacim kabl u napajanje. E sada, palo mi je na pamet da se mozda neko dugme zaglavilo, pa sam otkacio i Reset Switch i Power Switch i sve one LED-ove i opet isto. Samo se ponekad ne startuje sam kada je sve raskaceno. Da ne pominjem da sam raskacivao memorije, HDD, DVD... Kada drzim 5 sekundi Power dugme, racunar se gasi, tako da verovatno nije ono. Inace, kada izvadim memorije, ne pisti. Sta bi mogao biti problem? Hvala
u njegovom kucistu. Posto je moje bolje, samo smo prebacili adekvatno napajanje (to sam zaboravio da napomenem, i napajanje je novo) i plocu sa procesorom u moje kuciste, a ja nisam imao vremena da to ponovo probam, pa sam seo u taksi i dosao kuci, pod pretpostavkom da je sve ok. Sacekao sam ona 2h aklimatizacije (mada sam napolju sa kompom bio sveukupno 3 minuta), zbog potencijalnog kondenzovanja i pokusao da startujem komp... Dakle, konfiguracija koja je u jednom kucistu radila, kada je prebacena u drugo kuciste i dovezena do moje kuce, prestala je da radi...
To nije glupo pitanje, ali obično poslednje padne na pamet. Na žalost, možda treba da dobije prednost u odnosu na neka druga pitanja.
@spencer:
To je greška, trebalo je probati i posle prebacivanja, jer... Milion razloga.
To što si sačekao 2 sata je i više nego dovoljno da sa komponenata nestane vlažnost uobičajena kod promena temperatura (hladno - toplo).
Pozdrav!
Vlada
:: ali da li je ploča montirana na one odstojnike, koji je fizički odvajaju od kućišta :: Da li si probao CLEAR CMOS, tj. da ponovo učitaš BIOS :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
A da ti slučajno nije ostao neki odstojnik na mestu na kome ne treba da stoji, pa pravi kratak spoj na ploči. Video sam ovo više puta i to sa vrlo ružnim ishodom...
Baš zbog statičkog elektriciteta dosta komponenti strada. Ljudi zaborade da dodirnu kučište, pa dodirnu komponentu dok je priključena, a nisu isključili dovod struje do napajanja i pritisnuli dugme na kučištu da se kondenzatori `isprazne`. Klasična početnička greška. Možda nema zvučnika na matičnoj. Ploča je upotrebljiva, lai sada poluispravna, ako je i bila ispravna, što ne možeš znati. Postoji mala mogućnost da je do napajanja.
RAM je već bio na pločij ili si stavio tvoj? Grafička integrisana ili posebna? Probaj drugo napajanje, možda je neispravno. Jel kuler od CPU na mestu gde je i bio pre transporta? Nije se nešta otkačilo? 8-pin ATX 12V Power connector jel uboden?
Ova govanjca: 1 x Core Unlocker switch 1 x Turbo Key II switch 1 x MemOK! Button šta znače i jesu li OK?
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.