koja je razlika izmedju 1 gb 800 transced i 1 gb JETRAM 800 mhz transced ? zasto je duplo jeftinijia ?za pare ove prve mem(oko120e ) moze se uzeti 2 gb 800 mhz jetram memorije ??jeli duplo sporije koliko je i jeftinija ? tnx
To se stalno desava u nasim prodavnicama, jedni spuste cenu kako poada cena napolju doik drugi drze istu (previsoku) cenu sve dok ne rasprodaju lager, bez obzira dal je cena u medjuvremenu pala i 3x!!!!
Memorija deklarisana na 800 uvek radi bar na 800mhz samo je pitanje koja se bolje overklokuje ali nasi ``strucnjaci`` u prodavnicama to nemaju pojma!
Slobodno uzmi najjeftiniju koju nadjes ili ako ces da biras, neku sa micron chipovima (najbolje se overklokuju)
znaci nema razlike izmedju jetram i obicne?Pomislio sam da je to neka slabija memorija ,jer je toliko jeftinija ali ako nije onda jos bolje.clokovanje mi uopste nije bitno,800 mhz je vise nego dovoljno za sada
JetRam chipovi suproblematicni i nikada nisam bio zadovoljan tom serijom Transcenda, ako nadjes one sa Micron chipovima uzmi, JetRam je najniza klasa koju asemblira Transcend koji je dobar brand...
M i G
:: :: :: :: znaci nema razlike izmedju jetram i obicne?Pomislio sam da je to neka slabija memorija ,jer je toliko jeftinija ali ako nije onda jos bolje.clokovanje mi uopste nije bitno,800 mhz je vise nego dovoljno za sada
Ne znam odakle vam to da je JetRam losa memorija! Tipicna value DDR2 800 memoruja kao i sve ostale-na pr.Apacer. Jel to znaci da su samo DDR memorije sa Samsung TCCD i Winbond BH-5 cipovima,a DDR2 sa Micronima odlicne memorije, a sve ostale sranje??? Ne bih rekao. Covek je naglasio da mu overklok NIJE bitan. Ako je tako, verovatno je bolji izbor taj JetRam nego neki Value Kingston ili Corsair na 667. Imam Transcenda i JetRam na 800 i sasvim lepo rade u dual chanelu (4-4-4-15,2T defoult napon). Transcend se definitivno bolje oc., ali to sad nije bitno. Na njemu su Hynix cipovi, a na Jetu ne znam, evo oznake: TQ123PGF8 T0709 ●.XAD983-C93G Meni je najbitnije da rade stabilno!
WinBond su OK ali nisu neki OCovi...to je stara i pouzdana marka,. do skoro je na svakoj ploci bio i po jedan Winbondac
M i G
:: Ne znam odakle vam to da je JetRam losa memorija! Tipicna value DDR2 800 memoruja kao i sve ostale-na pr.Apacer :: Jel to znaci da su samo DDR memorije sa Samsung TCCD i Winbond BH-5 cipovima,a DDR2 sa Micronima odlicne memorije, a sve ostale sranje??? Ne bih rekao :: Covek je naglasio da mu overklok NIJE bitan. Ako je tako, verovatno je bolji izbor taj JetRam nego neki Value Kingston ili Corsair na 667 :: Imam Transcenda i JetRam na 800 i sasvim lepo rade u dual chanelu (4-4-4-15,2T defoult napon) :: Transcend se definitivno bolje oc., ali to sad nije bitno. Na njemu su Hynix cipovi, a na Jet :: ne znam, evo oznake :: TQ123PGF :: T070 :: ●..XAD983-C93 :: Meni je najbitnije da rade stabilno :: :: ::
Nemoj da te zbunjuje tolika razlika u ceni izmedju Transc. i JetRam-a. Trans. za 120 evra je definitivno stara cena. Evo na primer cene tih memorija u Pinu, koji je valjda uvoznik Transcend programa:
Hvala Machine za ukazano poverenje... Nisam ni ja pristalica Transcenda,ranije je koristio Micronove cipove,ali sad koristi Hypnix i Samasung koji opet daleko od toga da su losi,ali jednostavno nikad nisam bio pristalica Value select memorija.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.