Uzeo sam ovaj processor pre 2 sata za 9200 u emmi , sad da je stabilno unlockovati ostale 2 core uradio sam sa msi bios code unlocked [ msi 870-c45 ] se zove ploca , i koliko bi moglo se oc sa fabrickim coolerom i koj cooler mi predlazete sad da ne bude neko od 10000+ hvala unapred
:: Uzeo sam ovaj processor pre 2 sata za 9200 u emmi , sad da je stabilno unlockovati ostale 2 core uradio sam sa msi bios code unlocked [ msi 870-c45 ] se zove ploca , i koliko bi moglo se oc sa fabrickim coolerom i koj cooler mi predlazete sad da ne bude neko od 10000+ hvala unapre ::
Ko što reče vladats Linx bar 3sata, onda uživaj. Nije to loša ploča, ali nije za neki naročit OC. Prednost joj je što će se prije na njoj otključati nego na ASUS-ovim. Imao sam parCPu-a, koju su se otključavali bez problema na ovoj ploči i rade, za sada stabilno X3, a nisu htjeli na Asus M4A79T Deluxe i na novoj M5A97 EVO. Ni na jednoj 4 komada nisu htjela 620,640, 840 i 720, a na MSI rade besprekorno. Ali kako što reče KalifNS, ne treba pretjerivati sa OC-om, zbog slabije naponske sekcije. operator
zasto max tdp je 107w kad nije otkljucan a kad jeste 167 onda ? 60 wati vise kad ima jos 2 cora ? jer zato povucen i zakljucan ova core zbog velike potrosnje ?
Pa koliko si OC CPU? On treba na difoltu da trosi 95W. Kada ga kloknes(ako si ga kloknuo) zato je 107W, jos kada ga otkljucas... Mislim da je to to. :)
Mada mi opet sumnjivo da nabije 40w za 300MHz OCa? Meni za 400MHz OCa trosi sa 95W na 108W. :)
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: zasto max tdp je 107w kad nije otkljucan a kad jeste 167 onda ? 60 wati vise kad ima jos 2 cora ? jer zato povucen i zakljucan ova core zbog velike potrosnje :: :: ::
Pa i nije druze, NE MOZES ti da meris potrosnju sistema na stekeru, mozes da meris samo `potrosnju` napajanja, od te cifre koju dobijes na meracu udenutom u `steker` treba oduzeti gubitke koje napajanje pravi u konverziji a i napajanje ima svoj stepen iskoricenja koji je u najboljim slucajevima tu oko 80% tako da ima tu dosta promenljivih nije bas tako jednostavno `a ha trosi toliko W kad je X4 sad ga otkljucam na X6 a ha sad trosi toliko W oduzmem i dobijem koliko vise trosi sa jos 2 jezgra i mozda klokovan malo` ne ide...
@n5rovic86, ne znam koliko je default takt tom prcosoru ali stavi gana 3.6GHz i relano ne treba ti vise pa da imas i GTX580, stavi bar na toliko da `ispostujes` igre koje ne koriste vise od 2 jezgra i `vole` vise Hz.
Skyfire: ...frekfencija...
:: To se i ja cudim.. :: Merenje potrosnje celog sistema na stekeru je najmerodavnije.
temp nije skakala vise od 49c zaprocessor i 45 za plocu
jel to ok
ma radi ovako ok , ako rikne ima garanacija ako ne vazi kupis novo i eto , onako sam onu staru kantu razdelio , bolje to nego da dobijam po 15e po delu..
Al malo ti je veca temp ploce. xD NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.