Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Usb 3.0 spor transfer na ploci asus p8p67 b3 rev 3.1.
STRANA 1 OD 1
bojke1 Usb 3.0 spor transfer na ploci asus p8p67 b3 rev 3.1. 22.11.2011. 11:50 T40464

status: user
broj poruka: 479

Kupio sam usb 3.0 transcend jetflash v700 od 16 gb koji lepo radi kod drugara na acer lap top-u.Transfer mu ne pada ispod 60 mb/s kada se kopiraju hd filmovi od 10-12 gb.Problem imam kod sebe na ploci asus p8p67 b3 rev 3.1.Ova ploca pozadi ima dva usb 3.0 ulaza i kad ubodem ovaj flash koji je usb 3.0 brzina transfera je maksimalnih 22mb/s.Prvo sam mislio da je do produznog kabla koji je takodje 3.0 ali sam onda direktno ubo flash pozadi i dobio iste rezultate.Sada sam sto posto siguran da je problem do ploce.Tacnije usb portovi pozadi a ima ih dva koji su 3.0 rade kao 2.0.Da li je neko imao slican problem i kako moze da se resi?Da li mozda nesto treba da se podesi u biosu?Mada sam vec ulazio u bios i tamo su sve opcije vezane za usb 3.0 stavljene na enabled.
Ako moze neki savet ili sugestija sta raditi dalje.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_REV_31/

Na kraju linka je slika ploce i vidi se da su u plavoj boji portovi koji su usb 3.0 ali se oni ponasaju kao 2.0.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mighty Re 22.11.2011. 13:03 #378860

broj poruka: 1670
Da li si instalirao drajver za USB 3.0 kontroler na ploči?

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_1155/P8P67_REV_31/#download

Pa imaš stavku USB u download sekciji.
operator re 22.11.2011. 16:44 #378912

broj poruka: 4262
Nekada budu tako proste stvari, a čovjek zaboravi. Nije mašina, a nije ni greda ako nisi znao.
@mighty
Bitno je da si mu pomogao. Još nisam imao problem sa tom pločom, tako da bi me čudilo. Prije bi se zainteresovao, ako mu ne bi radio SATA II kontroler ili da je pregorio. Desilo se na jednoj Asus Z68 ploči, model stvarno ne znam.
operator

banelaki Velike pauze izmedju fajlova 18.08.2012. 00:47 #436438

broj poruka: 1
Ista ploca. Brzina dodje do 120 000 kbytes/s. Medjutim kada dodje do 97 % zastane i moze da traje i po 5 minuta dok ne protera dok ne krene da kopira npr sledeci film. Do tih 97% dodje za 5-7 sekundi za film od 700 mb. Da nema to cekanje brzina bi bila fantasticna. Skinuo sam novi usb driver.i sve isto.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60358. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs