Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problem sa Restartovanjem!!!!
STRANA 1 OD 1
urosk Problem sa Restartovanjem!!!! 19.04.2007. 00:07 T4039

status: user
broj poruka: 462
Ovako, nedavno sam kupio novu plocu,procesor,memoriju i napajanje i javio mi se sledeci problem.Naime uzeo sam Atlon x2 3600,Asus m2n-e, pqi ddr2 800, chiftec 350w(rekli su mi da je on savim dovoljan i da moze sve da gura lagano), i sve je to lepo radilo nekoliko dana(naravno bio sam odusevljen performansama) kad od jednom komp se restartuje u normalnom radu, i posle toga nije mogao da se podigne sistem normalno. Svaki put kada udje u wndows tacno posle welcome screena on se restartuje, i tako u nedogled! Probao sam da udjem u safe mode i uspelo je ali tamo nisam nista uspeo da uradim osim da dezistaliram nekoliko programa sto naravno nije pomoglo, jer i posle nije mogao da digne sistem. Posto sam mislio da je do windowsa, instalirao sam novi sistem, i sve je radilo lepo nekih pola sata, kad ono opet se restartovao dok sam instalirao drajvere za adsl. i opet ista prica, posumnjao sam da je mozda hard disk (wd 80gb) ali sam uradio nekoliko testova iz dos i sve ih je uspesno prosao!Posle eog vremena uspe da digne sistem i normalno radi sve dok opet nesto ne instaliram ili restartujem kom. Molio bih da mi neko pomogne i predlozi sta da uradim ili nasta da sumnjam kako bih resio ovaj problem jer me uzasno nervira. ja ajvise sumnjam na memoriju, ali kako mogu da budem siguran da bih odneo u radnju da mi zamene. A da jos nesto, naime planiram da kupim novi hard sata2(posto resim ovaj problem jer je ovaj ata, a ploca ima samo jedan ata ulaz tako da sam na jednu granu staio ata disk i dvd rw pa da li mozda to pravi neke probleme.Hvala unapred!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DaSickSyst RE 19.04.2007. 00:42 #16435

broj poruka: 2909
Meni sve to lici na napajane...

Koju si grficku uzeo?
Ili jos bolje ispisi detaljno celu konfiguraciju i bios podesavanja(ako znas).

Napamet mogu da ti kazem samo da je 350W malo bez obzira sto je Chiftec.

DaSickSystem

Garson RE 19.04.2007. 04:19 #16439

broj poruka: 736
Za pocetak istestiraj memoriju nekim programom, npr. Memtest86, Gold Memory i sl.

igorivan RE 19.04.2007. 06:39 #16442

broj poruka: 1

Velike šanse su da je napajanje slabo i da ti ono pravi problem jer se na istoj grani nalaze i HDD i optika.
Navedenu ploču sa istim procesorom takođe posedujem na jednom računaru sa HDD od 320gb SATA II , sa 1gb memorije DDRII 667, grafikom 7600 GT, pored optike , sky star II , zvučne i wireless kartice sve to gura napajanje LG 550 W. Sve radi OK.
Probaj zameniti napajanje a i ako to ne pomogne poubijaj particije HDD u biosu i izvrši finu formatizaciju HDD.

Dosta programa se još uvek ne snalazi na taktu II procesora .

pedjapop pqi 19.04.2007. 09:33 #16445

broj poruka: 144

memorija!!!
shkomi probaj 19.04.2007. 09:56 #16446

broj poruka: 852

Jesi probao da iscupas taj adsl modem. Kako se onda ponasa komp bez njega

Devize devize bonda elema

Dragg može sve 19.04.2007. 10:06 #16447

broj poruka: 2270
Prvo moraš da razlučiš da li je softveski problem ili nije. To što se sistem resetuje uvek u istom trenutku smrdi na neki drajver. Kako bi bilo da opet reinstaliraš sistem, ali da ostaviš samo rudiment hrdvera (cpu, mem i graficka, HDD, DVD, iskljuci zvucnu iz biosa i povadi sav drugi hardver napolje i izvadi 1 mem moduo ako ih imaš 2) i da pokušaš tako da radiš par dana. Podrazumeva se da si prethodno učitao BIOS defaults kao i da si flashovao najnoviju verziju.
Ako ne pomogne, prvi sumnjivac mi je ploča a tek onda napajanje. Imao sam slično iskustvo, samo problem nije nastajao pri dizanju već posle određenog perioda rada. Izgledalo je da se sve objasnilo kad je drugog dana crlko napajanje (isto kao tvoje), ali pri zameni napajanja problem je ostao. Isposatavilo se da ABIT NF7S2 (čuveni Abitov low-cost promašaj) ne voli da radi na asihronom FSBu sa memorijom! Znači, može da bude svašta.

MACHINE Meni smrdi na RAM 19.04.2007. 10:29 #16449

broj poruka: 5704
[robaj GoldMemory ili novi MemTest86. PQI je losa memorija i zna da pravi frku...prvo ona pa sledeci half-name deo...

M i G

-ShonE- Re 19.04.2007. 10:30 #16450

broj poruka: 3529
Proveri memoriju testiranjem u GoldMemory-u, ako sve prodje:
pozajmi negde drugi hdd(ako ga nemas, bilo koji) koji je 100% ispravan, podigni novi sistem, samo drajvere instaliraj i nista vise(eventualno dual core optimizer)! Vrsi testiranje cpu-a i grafike sa nekim testovima(sandra, occt, 3dmark2003-2005-2006...), ako je sve Ok onda je hdd, mada meni najvise mirise na plocu ili napajanje(imao sam sl. slucaj skoro), resio sam ga sa flashovanjem biosa, sto i tebi predlazem!
Najbolje je u svakom slucaju menjati jednu po jednu komponentu i testirati komp, dakle sistemom eliminacije, naravno ako imas takvu mogucnost!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
urosk Konfiguracija 19.04.2007. 10:32 #16451

Pa pored navedenih imam jos grafiku x1650pro ddr3, koja ne trazi dodatno napajanje, jedan dvd rw, jedan hard 80gb, i to je to, flopi nemam, modem nemam, svi pci slotovi su mi prazni, adsl ima svoje napajanje. Jutros sam upalio komp, naravno iskljucio sam dvd plajer jer sam ga stavio samo da instaliram drajveri i neku igricu, i radio je normalno evo i sad radi! Odradio sam test u dosu za memoriju memtest86 i prosao ga je, tako da vise ne znam da li je do memorije ili ne! Mislim da nije do napajanja jer nista ne pisti a rekli su mi u radnji da je sasvim dovoljno, a i sumnjam da bi sada normalno radio da je do napajanja! Da li to sto sam spajao na istu granu hard i dvd a ploca ima samo jedan ata ulaz, moze da zeza nesto windows pa da se restartuje ili napajanje? I problem mi se uvek javio posle ne potpune instalacije nekih drajvera ili programa sa dvd-a na hard, samo stane zabode na pola i ja onda restartujem i ne moze da se podigne sistem!!! Da li ima jos neki test koji mogu da pustim da vidim sta je, pustio sam i 3dmark 2006 i usesno ga je prosao sa ocekivanim rezultatom!!! Dragg, u radni su mi rekli da su sklopili ovakvih konf milion i sve rade perfetno( misle na plocu, memoriju, i procesor)!!! Da jos nesto, posle restartovnja kada pokrecem windows na `last know good configuretion` ili tako nesto onda mi normalno pokrene windows, i vrati ga pre doticne instalacije zbog koje je napravio problem!!!

MACHINE Re: Konfiguracija 19.04.2007. 10:38 #16452

MemTest86 v3.3 ostali nisu pouzdani jer nemaju one rutine koje ima v3.3 posebno nema onja MemTest86+ 1.70. GM je bolji od njih...proveri u BIOSu ta li su diletacije vidljivih napona osetne. Instaliraj cisto WinXP SP-2, skini program S&M:

http://testmem.nm.ru/snm.htm

sve podesi na max i ostavi da sve odradi, podesi safe error count CPU na 100%. Verovali ilio ne u stanju je cak i grafiku da zagreje toliko da su vruci ne smao chipovi i GPU nko i sama PCB stampa i sve to na osnovu puke geometriuje i matematike. OVime ces checkirati i HDD, CPU, PSU, SVGA ako je to OK, onda nije hardware vec mozda los kabl...

M i G

::
:: Pa pored navedenih imam jos grafiku x1650pro ddr3, koja ne trazi dodatno napajanje, jedan dvd rw, jedan hard 80gb, i to je to, flopi nemam, modem nemam, svi pci slotovi su mi prazni, adsl ima svoje napajanje. Jutros sam upalio komp, naravno iskljucio sam dvd plajer jer sam ga stavio samo da instaliram drajveri i neku igricu, i radio je normalno evo i sad radi! Odradio sam test u dosu za memoriju memtest86 i prosao ga je, tako da vise ne znam da li je do memorije ili ne! Mislim da nije do napajanja jer nista ne pisti a rekli su mi u radnji da je sasvim dovoljno, a i sumnjam da bi sada normalno radio da je do napajanja! Da li to sto sam spajao na istu granu hard i dvd a ploca ima samo jedan ata ulaz, moze da zeza nesto windows pa da se restartuje ili napajanje? I problem mi se uvek javio posle ne potpune instalacije nekih drajvera ili programa sa dvd-a na hard, samo stane zabode na pola i ja onda restartujem i ne moze da se podigne sistem!!! Da li ima jos neki test koji mogu da pustim da vidim sta je, pustio sam i 3dmark 2006 i usesno ga je prosao sa ocekivanim rezultatom!!! Dragg, u radni su mi rekli da su sklopili ovakvih konf milion i sve rade perfetno( misle na plocu, memoriju, i procesor)!!! Da jos nesto, posle restartovnja kada pokrecem windows na `last know good configuretion` ili tako nesto onda mi normalno pokrene windows, i vrati ga pre doticne instalacije zbog koje je napravio problem!!
urosk Mem test 19.04.2007. 12:27 #16459

Ja sam odradio ovaj test u memtest86, ja mislim da je najnovija verzija programa jer sam juce skinuo sa sajta i prosao ga je ako se nevaram 2 puta, jer mi je pisalo pass i trajalo je nekih sat vremena pa sam ga ja prekinu jer sam mislio da on tako ide u nedogled dok ga ne prekines?! Odradicu i memorigold, a ovaj sajt sto si i dao za testmem je totalno istripovan i nije na normalnom jeziku tako da neznam gde da downloadujem program(iso boot za cd)! Ova podesavanja da stavim u memorygold-u ili u tom testmem? A na koji kabl mislis? Trebalo bi da uzmem do kraja nedelje novi hard wd250 sata2 pacu onda da vidim da li je do harda ili kablova!

Dragg i dalje... 19.04.2007. 12:50 #16461

broj poruka: 2270
Dođe ti da pomisliš da je DVD u sukobu sa HDD ali verovatno nije. Mogućnosti oko klanja na IDE grani uvek postoje ali nisam imao taj problem na konfiguracijama mlađim od jedno 6 godina. Imao sam jedan sličan slučaj, kada je lik stalno vraćao particiju pomoću Ghosta i sistem bi radio jedno pola dana. Problem je bilo loše napajanje koje je postepeno uništavalo HDD. Preporučujem ti da prvo proveriš napajanje jer je lakše doći do njega nego do uporedne ploče.
XXXL eh.. 19.04.2007. 13:44 #16462

broj poruka: 537
Dobio si bas dosta korisnih saveta i nesto od svega ovoga sto su napisali ljudi mora da upali :) Mozda ne bi bilo lose da pocupas sve iz kompa i ostavis samo hard, plocu, procesor, memoriju i grafiku pa da vidis sta ce da se desi :) Ili nisam procitao ili nisi napisao koliko memorije imas.. ako imas 2 modula mozda ih nisi ustekao kako treba ili si omasio slotove u koje treba da se postave moduli.. pogledaj uputstvo od ploce za svaki slucaj :)
Javi sta si uradio :)
Pozdrav
urosk Odgovor 19.04.2007. 17:50 #16478

Imam jednu memoriju pqi 1gb ddr2 800mhz! Evo danas mi ceo da lepo radi i nema nikakvih problema, ali kada je samo hdd na grani, tako da nemogu nista da instaliram i namucim ga malo! Bice da je do toga, a medjuvremenu cu i da stavim 420w chifteka za svaki slucaj. Hvala na pomoci u svakom slucaju!

DaSickSyst RE RE 19.04.2007. 18:37 #16479

broj poruka: 2909
Kao sto rekoh ako odlucis da nas pocastis informacijom o racunaru bice mnogo manje nagadjanja.Ovako probaj navedeno pa sta upali...Drugim recima moze da bude sve!Ako ti je lakse da skidas jednu po jednu komponentu nego da napises osnovnu knfiguraciju...nemam nista protiv.

PS
Neke kartice su mnogo veliki portosaci,a tvoje napajanje je knap da podrzi tvoju konfiguraciju sa nekom osrednjom karticom...

DaSickSystem

MACHINE Re: Mem test 19.04.2007. 18:53 #16480

To je ruski, samo klikaj na link download to je na ruskom skachtlj ili tako nekako. Program je izvanredan i ako ti se tada ne resetratuje nema sanse da je hardgreska. Ili probaj Burn IN Test Pro ili Hot CPU tester

M i G

:: Ja sam odradio ovaj test u memtest86, ja mislim da je najnovija verzija programa jer sam juce skinuo sa sajta i prosao ga je ako se nevaram 2 puta, jer mi je pisalo pass i trajalo je nekih sat vremena pa sam ga ja prekinu jer sam mislio da on tako ide u nedogled dok ga ne prekines?! Odradicu i memorigold, a ovaj sajt sto si i dao za testmem je totalno istripovan i nije na normalnom jeziku tako da neznam gde da downloadujem program(iso boot za cd)! Ova podesavanja da stavim u memorygold-u ili u tom testmem? A na koji kabl mislis? Trebalo bi da uzmem do kraja nedelje novi hard wd250 sata2 pacu onda da vidim da li je do harda ili kablova
urosk Ok evo Konfiguracije 19.04.2007. 20:06 #16483

Amd atlon x2 3600+ novo
asus M2N-e novo
Pqi ddrII 800Mhz novo
WD 80gb, 8 cache staro 1g
Saffire X1650pro ddr3 256mb
Pionir DVD-RW soro 2 godine
Napajanje chiftec 350w novo
I to je to, i mis i tastatura naravno.

Evo opet mi se javio problem, naime kad sam defragmentovao i hteo da restatrujem ja kliknem restart a on odma restartuje bez snimanja windows fileova i standardne procedure kako bi trebalo da uradi, nego kao da ga je neko na dugme restartovao! I naravno nece normalno da digne sistem nego moram da idem na `last now good configuration` da bi usao u windows! Sigurno je do memorije idem sutra da je zamenim, pa cu da vidim za dalje. Da li da uzmem drugog proizvodjaca(take ms, kingston) ili isto pqi( jer je verovatno ovaj primerak los)

galaksija problem sa restratovanjem 19.04.2007. 20:26 #16484

broj poruka: 7

Meni to lici na softverski problem, drajver ili virus.

A sada jedan moj problem! Instalirao sam freespite linux. Ono sto odvaja ovaj linux od ostali je da neverovatno prepoznaje wireless kartice. Do sada je prepoznao svaku koju sam stavio. Ovaj linux ima CNR (ckick and run) to je nacin za instalaciju programa sa interneta. Program koji to radi se zove CNR. Ako pokrene skidanje nekog programa i instalaciju zamrzne se pokazivac misa, tastatura i jedino mi ostaje da ga hardverki resetujem. Ako cim podigne sistem udjem u CNR i izberem pause instalation sve radi ok bez zamrzavanja.

Menjao sam memoriju, menjao sam procesor, skidao takt procesora tako da temperatura CPU bude 36 stepeni ali isto se desava.
Da li je neko imao pomenuti linuks i kakvi su utisci jer sam ga probao na nekim racunarima gde nije mogao da se instalira, prijavljuje gresku na kraju instalacije.
Komp na kome radi ovaj linux je P4 amd athlon xp 1700+ , ploca je neka asusova malo bolja podrzava semprone do 3200+ , graficka ATI 7000 VE (64 MB) i 512 MB memorije. Ima li neno neku ideju?
MACHINE Re: Ok evo Konfiguracije 19.04.2007. 20:51 #16491

Uradi ono sto sam ti naveo na cist os bez icega i pokreni testove....ili ucitaj neki Live Linux! Moze biti i hdd i ram, nemoj uzmiati nikako PQI, NCP, TakeMS, Elixir...samo proverene stare firme...

M i G

:: Amd atlon x2 3600+ nov
:: asus M2N-e nov
:: Pqi ddrII 800Mhz nov
:: WD 80gb, 8 cache staro 1
:: Saffire X1650pro ddr3 256m
:: Pionir DVD-RW soro 2 godin
:: Napajanje chiftec 350w nov
:: I to je to, i mis i tastatura naravno.
:: Evo opet mi se javio problem, naime kad sam defragmentovao i hteo da restatrujem ja kliknem restart a on odma restartuje bez snimanja windows fileova i standardne procedure kako bi trebalo da uradi, nego kao da ga je neko na dugme restartovao! I naravno nece normalno da digne sistem nego moram da idem na `last now good configuration` da bi usao u windows! Sigurno je do memorije idem sutra da je zamenim, pa cu da vidim za dalje. Da li da uzmem drugog proizvodjaca(take ms, kingston) ili isto pqi( jer je verovatno ovaj primerak los
Diorama re 19.04.2007. 23:57 #16522

broj poruka: 140

pod 1)adsl povezes mrezno ako imas router ako imas usb primi moje saucesce a pod B)ja mislim da ti se hardver kolje i nesto se tu opasno ne slaze.PQI je solidna memorija,HP je najgora memoruja na svetu

sirGiles Re: Problem sa Restartovanjem!!!! 20.04.2007. 01:03 #16524

broj poruka: 89

:: Ovako, nedavno sam kupio novu plocu,procesor,memoriju i napajanje i javio mi se sledeci problem

Ako si sve te komponente kupio u istoj firmi, odnesi im kuciste, i oni ce ti sve (lepo) srediti.
ludi Re: Re: Problem sa Restartovanjem!!!! 20.04.2007. 02:09 #16528

broj poruka: 568
:: :: Ovako, nedavno sam kupio novu plocu,procesor,memoriju i napajanje i javio mi se sledeci problem
:: Ako si sve te komponente kupio u istoj firmi, odnesi im kuciste, i oni ce ti sve (lepo) srediti

Pa mi ovde znamo isto ako ne i vise od servisera u pola i vise firmi (ne kazem kako smo mi nesto pametni nego su firme ubi boze i sakloni)
Ne mora biti da je napajanje, ja sam skoro devojci resavao slicnu stvar na kompu resetovanje nasumicno i bez razloga, mislio sam da joj zamenim win i bice OK windows se instalira i prateci programi sve lepo a kad stoji pod windowsom i nesto se radi (word, firefox) opet sve po starom resetuje se komp nasumicno. U pitanuu je: Athlon 64 2800+, MSI NF3 ploca, ASUS 9550 128bit, Maxtor SATA 80GB, 512MB DDR1 SuperTalent, Intex TV tuner, Nec DVD/RW ... to je sve bilo na HipoMedia napajanju 350W, bio sam siguran da je napajanje i zamenim ja privremeno napajanje sa drugog kompa i isto, onda zamenim memoriju sa drugog kompa i radi lepo. Dakle problem bio u memoriji i to Supertalent sto fabricki dolazi sa hladnjakom.

Inace skoro sam skidao svoje napajanje (CoolerMaster 380W) da ga kosumizujem malo i uzmem od ortaka privremeno njegovo staro, Frontier 300W kupljeno pre 4-5 god. i komp mi je pod njim blokirao svakih 10-15 minuta a TV nije uvek hteo da upali a kad ga upali ne izdrzi 2 minuta da ne blokira, naravno kad sam vratio CoolerMaster sve je radilo OK. U pitanju je Sempron 2200+, Gigabyte NF2, GB 9250 128MB 64bit, WD ATA100 80GB, Hynix 512MB, Leadtek TV tjuner, Nec DVD/RW

Elem kod tebe mozda je problem u nekoj nekompatibilnosti, znam da su ti problemi prevazidjeni zadnjih godina ali sigurno idalje postoje koponente koje se mrze manje ili vise i ne saradjuju lepo a obe su skroz ispravne.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
urosk Hvala narode 20.04.2007. 11:08 #16552

Hvala u svakom slucaju, danas cu da zamenim memoriju a sad cu prebacim modem na lan pa da vidim da li to ima veze ali sumnjam!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs