imam seminarski iz racunara, jedna od tema je II faza rada procesora, problem je u tome sto nisam nista nasao o tome ? ni meni nije bas najjasnije na sta je profesor mislio.
:: Da li neko moze detaljno da mi objasni drugu fazu rada procesora ? ili da mi ostavi link u temi, na googlu nisam pronasao nista, molim za pomoc :: :: HVALA LEP
Da li je pipeline procesor?
Skolski procesor (zamisljeni procesor koji se koristi za objasnjenje rada) na ETF-u je 5-stepeni pipeline procesor gde je izvrsavanje svake instrukcije podeljeno na 5 stepeni (ili 5 faza).
1. II faza rada procesora 2. II generacija racunara 3.Koja je osnovna funkcija programa za punjenje (loader)
.....
o ovim temama treba da pisem, 2 i 3, su mi potpuno jasne, to mogu i sam. ali o ovoj 1 ne mogu nista da nadjem? ukupno bi trebalo da imam 8, ili vise strana. porfesora ne mogu da kontaktiram, a seminarski bi trebao da bude gotov za petak. pomoc
To što uče uopšte nisu gluposti, hipotetički procesor koji se pominje u gore pomenutoj literaturi dosta podseća na MIPS, a uz nešto izmena, procesor je sličan ARM procesorima. Ne znam šta je tu glupo.
Windows-free with Fedora 15
:: :: kakve to gluposti/nebuloze vi ucite u skoli .. :: :: ::
A da malo prelistas tu knjigu koja vise sluzi kao jonizator prostorije... CPU u izvrsenju jedne naredbe odnosno izvrsenje instrukcija mozemo podeliti grubo u dve faze. Faza I je faza pripreme naredbe, a Faza II je faza izvrsenja naredbe. Prva faza je ista za sve instrukcije dok druga zavisi od tipa instrukcije. Faza ( I ) pripreme: - CPU postavlja sadrzaj u bafer i aktivira adresnu i upravljacku magistralu - Cita se sadrzaj masinske reci naredbe iz adresirane lokacije i pribavlja u CPU - CPU smesta masinsku naredbu u registar naredbi i dekodira je
Faza ( II ) izvrsenja: - Mrzi me da pisem ima puno logickih operacija, ako te zanima poslacu ti na mail (ovako napises na seminaru .)
Ne treba uciti najnovije tehnologije, nacine i slicno, felne bla bla, ne ne, kod nas treba da se najdetaljnije uci kameno doba prvi tocak pa drveni pa onda skoro ceo gladak i okrugao, koga bre zabole ovi sad kako se proizvode....
To je kod nas tona teorije koja nema primenu u praksi i realnom zivotu, lepo je radi opste kulture ali tu se i zavrsava...
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Dexter013, u pravu si. Kod nas je taj problem da moras da budes doktor nauka da bi se specijalizovao za rad za jednu oblast..... Dok se preko to uci vec u osnovnoj skoli.
@Dexter ne znam da li se tvoj komentar odnosio na ovu temu ili pričaš generalno o stanju kod nas. U slučaju da govoriš o ovoj temi onda grešiš, jer gora pomenuta literatura itekako ima primenu u praksi posebno ako se baviš programiranjem embedded sistema. Evo, baš ovih dana sam morao da odredim najgori/najbolji slučaj za izvršavanje memorijskog alokatora. Misliš da bih to mogao bez `tona teorije koja nema primenu u praksi i realnom zivotu`.
@vordaaaa Zadnjih dana nikako da nađem nekoga `doktora nauka` sa fakulteta.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.