Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
ram memorija..vecita zagonetka
STRANA 1 OD 1
Ognjeni ram memorija..vecita zagonetka 17.04.2007. 11:36 T4010

status: user
broj poruka: 4518

Da li mi neko moze reci nesto o PQI memoriji i koliko je kvalitetna(u poredjenju sa nekom drugom).Imam transceda i potpuno sam zadovoljan ali gledajuci cene PQI video sam da su jeftinije i od kingstona i kingmaxa a puno pricaju o njoj?
hvala

i
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
-ShonE- Re 17.04.2007. 11:47 #16152

broj poruka: 3529
Svojevremeno sam imao PQI ddr1 2 x 256MB/400MHz, i mogu reci da sam je overclocovao bez ikakvih problema(radila je vrhunski) dok recimo tada kingston value ram cija je cena bila slicna(malo skuplji) nije hteo da cuje za overclock!
Kasnije su se pojavili noviji moduli PQI memorije, imali su drugaciji natpis na samim cipovima i uopste nisu radili kao prethodnici(nema overclocka ali stabilan rad), imao sam mogucnosti s obzirom da sam radio u servisu racunara, da ih testiram, a pogotovo sto je gazda iskljucivo narucivao kingston i pqi memorije!
Sada imam NCP memoriju i upravo razmatram mogucnost da kupim PQI 2 x 1GB 800MHz posto je cena zaista super, a iz mog licnog iskustva verujem da je i ddr2 memorija od strane PQI-a zaista kvalitetna, sto bi mozda najbolje bilo da to potvrdi i neki zadovoljni korisnik iste!
Jos samo da dodam da moj ortak poseduje PQI ddr1 2 x 550MHz i radi mu izvanredno(memorija je sa hladnjacima), uopste ne odskace po zavrsnoj izradi i izgledu recimo od gail-a, kingmax-a i sl., kao i same performanse!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mrlja 1 GB PQI DDR2 553 17.04.2007. 12:09 #16155

broj poruka: 299
overclockovan na 667 kod mene ...
vishe nisam ni pokushavao da klokujem...
Athlon64 pa samo da radi na `prirodnom` taktu procesora...
potpuno stabilan, nikad nikakvih problema....

MACHINE NCP i PQI 17.04.2007. 12:11 #16156

broj poruka: 5704
iz iskustva liscnih, tudjih a i statisticki...su otpad memorije. Nemoj se igrati time kada su razlike u kosristi boljih mizerne. Izbegavaj krseve poput TakeMS, Kic, Twin, NCP, PQI...to sto su ove dve kolegi radile kako treba i van deklarisanih parametara je nista vise do puka sreca...

M i G

gman losa firma 17.04.2007. 12:48 #16159

broj poruka: 1111
jedna od retkih koja sama proizvodi mem cipove!?!?!?!?

MACHINE Re: losa firma 17.04.2007. 13:14 #16161

Ali kakve chipove??? I Kic i Twin imaju svoje otiske na njima, ali to ne znaci da su oni ti koji imaju linuju za proizvodnju. Veruj mi postoje kineske fabrike koje samo lupe zig firme koja naruci pakovanja. Kingmax pravi dobre chipove, ovi ne...to je skup razvojni put

M i G

:: jedna od retkih koja sama proizvodi mem cipove!?!?!?!
::
-ShonE- Re: Mashine 17.04.2007. 13:42 #16162

broj poruka: 3529
Sve sto sam rekao za PQI memoriju stojim iza toga, naime gomila tih cipova mi je prosla kroz ruke i nije bilo vecih reklamacija, svega dva puta(tako da mi nije bas jasno tvoje licno iskustvo)!

Sto se tice NCP memorije, ni ja je nesto bas i nisam mirisao i voleo, kada sam nedavno sklapao novu mashinu dao sam dosta novca na plocu, cpu, kuciste i grafiku, ponestalo mi para za dobru(skupu) memoriju, pa sam pazario cisto kao privremeno(prelazno) resenje NCP 2 x 512/667, koja mi bez problema stoji overclocovana na 800MHz!:)))

Tako da mogu samo da dodam reci hvale i na NCP, definitivno iz LICNOG ISKUSTVA!
...i jos ako se uzme u obzir da cemo svi i onako za god.-dve verovatno opet(ponovo) menjati komplet nase mashine, postavlja se pitanje koliko je zaista isplativo i davati velike pare na nesto skuplje memorije(kao ja ranije, pa se posle zapitao)!?!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
fetus re 17.04.2007. 14:25 #16165

broj poruka: 212
imam dobro iskustvo i sa NCP i sa PQI-ddr400
pozdrav
fetus
MACHINE Re: Re: Mashine 17.04.2007. 14:29 #16166

Moja maxima je da je kvalitet na 1. mestu. Ne volim kada mi ista crkne, ne zbog love nego iz principa...bolje da dam 1000e za SONY nego 5x200e za Belinea, primera radi...u pitanju je prestiz firme i poverenje koje uliva kao i sigurnost koju nudi. Gorenavedeni brandovi nemaju sta tu da traze...

M i G

:: Sve sto sam rekao za PQI memoriju stojim iza toga, naime gomila tih cipova mi je prosla kroz ruke i nije bilo vecih reklamacija, svega dva puta(tako da mi nije bas jasno tvoje licno iskustvo)!
:: Sto se tice NCP memorije, ni ja je nesto bas i nisam mirisao i voleo, kada sam nedavno sklapao novu mashinu dao sam dosta novca na plocu, cpu, kuciste i grafiku, ponestalo mi para za dobru(skupu) memoriju, pa sam pazario cisto kao privremeno(prelazno) resenje NCP 2 x 512/667, koja mi bez problema stoji overclocovana na 800MHz!:))
:: Tako da mogu samo da dodam reci hvale i na NCP, definitivno iz LICNOG ISKUSTVA
:: ...i jos ako se uzme u obzir da cemo svi i onako za god.-dve verovatno opet(ponovo) menjati komplet nase mashine, postavlja se pitanje koliko je zaista isplativo i davati velike pare na nesto skuplje memorije(kao ja ranije, pa se posle zapitao)!?!
VMARC Re: Re: Mashine 17.04.2007. 15:43 #16168

broj poruka: 9420

:: Sve sto sam rekao za PQI memoriju stojim iza toga, naime gomila tih cipova mi je prosla kroz ruke i nije bilo vecih reklamacija, svega dva puta(tako da mi nije bas jasno tvoje licno iskustvo)!

PQI je djubre.::

:: Sto se tice NCP memorije, ni ja je nesto bas i nisam mirisao i voleo, kada sam nedavno sklapao novu mashinu dao sam dosta novca na plocu, cpu, kuciste i grafiku, ponestalo mi para za dobru(skupu) memoriju, pa sam pazario cisto kao privremeno(prelazno) resenje NCP 2 x 512/667, koja mi bez problema stoji overclocovana na 800MHz!:))

A Supertalent za dva tri evra vise radi na 950

:: Tako da mogu samo da dodam reci hvale i na NCP, definitivno iz LICNOG ISKUSTVA
:: ...i jos ako se uzme u obzir da cemo svi i onako za god.-dve verovatno opet(ponovo) menjati komplet nase mashine, postavlja se pitanje koliko je zaista isplativo i davati velike pare na nesto skuplje memorije(kao ja ranije, pa se posle zapitao)!?

Za kvalitet memorije odavno se kao reper ne uzima broj otkaza. Naime u poslednje 3 godine:
1. Supertalent = 0
2. Kingston = 0
3. Corsair = 0

4. Veritech = 0
5. Kingmax = 0
6. NCP = 1
7. PQI = 1

U nastavku (=x) je broj otkaza. U obzir su uzeti brendovi, ukljucujuci sve tipove memorija. Sve memorije posle 3 stavke ugradjujemo iskljucivo na kupcev zahtev. Inace stendardno se stavljaju ISKLJUCIVO prve tri i to tim redosledom.

Merilo rada je jedino overclock i nista vise. A sve iz prve 3 kategorije idu dobro preko 33% deklarisane vrednosti.
MACHINE Re: Re: Re: Mashine 17.04.2007. 15:53 #16171

Po ko zna koji put VMARC ima i konkretne podatke, ulazem i pratim u potpunosti...

M i G

:: :: Sve sto sam rekao za PQI memoriju stojim iza toga, naime gomila tih cipova mi je prosla kroz ruke i nije bilo vecih reklamacija, svega dva puta(tako da mi nije bas jasno tvoje licno iskustvo)!
:: PQI je djubre.::
:: :: Sto se tice NCP memorije, ni ja je nesto bas i nisam mirisao i voleo, kada sam nedavno sklapao novu mashinu dao sam dosta novca na plocu, cpu, kuciste i grafiku, ponestalo mi para za dobru(skupu) memoriju, pa sam pazario cisto kao privremeno(prelazno) resenje NCP 2 x 512/667, koja mi bez problema stoji overclocovana na 800MHz!:))
:: A Supertalent za dva tri evra vise radi na 95
:: ::
:: :: Tako da mogu samo da dodam reci hvale i na NCP, definitivno iz LICNOG ISKUSTVA
:: :: ...i jos ako se uzme u obzir da cemo svi i onako za god.-dve verovatno opet(ponovo) menjati komplet nase mashine, postavlja se pitanje koliko je zaista isplativo i davati velike pare na nesto skuplje memorije(kao ja ranije, pa se posle zapitao)!?
:: Za kvalitet memorije odavno se kao reper ne uzima broj otkaza. Naime u poslednje 3 godine
:: 1. Supertalent =
:: 2. Kingston = 0
:: 3. Corsair =
:: 4. Veritech =
:: 5. Kingmax =
:: 6. NCP =
:: 7. PQI = 1
:: U nastavku (=x) je broj otkaza. U obzir su uzeti brendovi, ukljucujuci sve tipove memorija. Sve memorije posle 3 stavke ugradjujemo iskljucivo na kupcev zahtev. Inace stendardno se stavljaju ISKLJUCIVO prve tri i to tim redosledom
:: Merilo rada je jedino overclock i nista vise. A sve iz prve 3 kategorije idu dobro preko 33% deklarisane vrednosti
MaliAbner Sobro de naveli ste one valjan i nevaljane... 17.04.2007. 16:43 #16177

broj poruka: 7769
Ali nista niste napisali o Apacer memoriji, valja li to za ista ako kosta 60€ za 1gb ddr2 800mhz. Ja se kanim da je pazarim pa me interesuje misljenje drugih.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

MACHINE Re: Sobro de naveli ste one valjan i nevaljane... 17.04.2007. 16:51 #16179

Apacer je uvek vazio za one bolje, ne vrh ali u vrhu...mada vidim da ga pljuju...ja ne...u svakom slucaju mora da ti prolazi nove rigorozne testove na max. GoldMemory, MemTest86, UXD QuickTech Pro...

P.S. VMARC: jesi li mi proverio za onaj CPU K75 Argon 850MHZ Slot-A???

M i G

:: Ali nista niste napisali o Apacer memoriji, valja li to za ista ako kosta 60€ za 1gb ddr2 800mhz. Ja se kanim da je pazarim pa me interesuje misljenje drugih
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!
VMARC Re: Re: Sobro de naveli ste one valjan i nevaljane... 17.04.2007. 16:59 #16180

:: Apacer je uvek vazio za one bolje, ne vrh ali u vrhu...mada vidim da ga pljuju...ja ne...u svakom slucaju mora da ti prolazi nove rigorozne testove na max. GoldMemory, MemTest86, UXD QuickTech Pro..

Jesam. na 800 je, aj takve stvari u buduce na mail. Kad procitas ovo obrisi taj pwt deo.

Sto se tice Apachera, nista mu ne fali, dakle ako ces gledati broj otkaza, svakako je zanemarljiv, a tebe Abnere bas i ne dozivljavam kao lika koji ce je nesto gaziti, stoga mozes je opusteno uzeti. ALI Kingston 1GB 667 3 god garancije = 4000 din...?
SuperTalent se ocekuje i trebeo bi biti jos jeftiniji...
MaliAbner Ma ne zanima me overklok 17.04.2007. 18:43 #16194

broj poruka: 7769
@Vmarc
Apacer ddr2 1gb 800mhz cena 4800 dinara,
Kingston ddr2 1gb 667mhz cena 4350 dinara.
Mada vidim da si ti nasao i nesto povoljnije ovaj kingston.

Moje razmisljanje je da taj kingston moram da klokujem kako bi radio na apacer standardnom taktu, nista vise.

Do sada nisam nista klokovao na kucnom racunaru, par puta grafiku da vidim vredi li cemu i odustao sam (rezultat tj razlika me nije impresionirala nista posebno).

Ali ajde da pitam na koliko moze stabilno da se klokuju ove dve pomenute memorije.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

VMARC Re: Ma ne zanima me overklok 17.04.2007. 19:00 #16198

:: Ali ajde da pitam na koliko moze stabilno da se klokuju ove dve pomenute memorije
:: Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!

Ajde da izbacimo Kingston iz varijante jer ne smem 100% da tvrdim da SVAKi moze na 800. Za SuperTalent sam siguran da SVAKI moze, jer su to memorije koje najcesce koristimo jer su daleko najbolje u odnosu cene i kvaliteta.
Sto se Apachera tice, mislim da su to vec overklokovane 667 memorije, jer je nemoguce da uvek i konstantno budu jeftiniji od konkurencije za debeo procenat. Eto kad budes resio da pazaris, odvoj pare za taj Apacher pa cemo da vidimo sta u tom trenutku za te pare moze najbolje da se uzme.

U svakom slucaju nemoj da brigas za STT, nacicemo neki koji radi stabilno na vise od 900 MHz .)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs