Interesuju me iskustva korisnika sa default temperaturama ovog procesora ili nekih slicnih procesora. Upravo sam otvarao laptop, cistio ga od prasine i stavio sam umesto fabricke arctic cooling 5. Temperatura procesora u idlu-u je 58C za jedno a 65 stepeni za drugo jezgro. Da li je to mnogo i kolike su vama temperature? Problem je sto nisam gledao pre menjanja paste kolike su mi bile tada temperature pa nemam sa cim da poredim.
... takva je. Ne mogu reći da je normalna, ali je uobičajena za tu generaciju procesora. Tu je AMD-eka bio loćikav. Kod nove generacije, srećom nema takvih problemosa.
CPU naleze direktno na hladnjak, a pretpostavljam cipset ili grafika imaju neki kao stiroporcic koji naleze. Nakon nekog vremena primetio sam da se temperatura spustila na 39-46 i preptostavaljam da se vent ni ne ukljucuje dok cpu ne dostigne odredjenu temperaturu. Da li postoji program koji moze da kontrolise rad CPU Fan-a?
Imam ja u msi gx610 i isto bljuje vatru, uglavnom ako nije zapusten 45-55c takodje sa drasticnom razlikom izmedju jezgara, ja jos nijednom nisam ni jednom menjao pastu, doduse ali je krajnje vreme... Ako ga malo zapustim temperature su kao tvoje, a u heavy loadu se naravno gasi, mada ga sada korisitm samo za surf i citanje.
Danas nakon jednog dana testiranja shvatam koliko je bitno redovno cistiti komp i promeniti fabricku pastu. Laptop je necujan, mnogo je hladniji i samim tim neuporedivo brze radi. Ranije kada stavim ruku na tastaturu iznad procesora bilo je jako toplo a sada je skoro pa hladno. Jedino kada stavim ruku preko NB ili GPU-a, ne znam sta tacno jos hladi kuler, tu osetim da je toplije. Na kuleru iznad GPU-a ili NB je zalepljen neki plavi materijal nalik stiroporu ili mozda jos priblznije opisano onom antistatickom materijalu u kojem dolaze upakovani monitori. Ne znam da li to da skinem i da tu stavim isto pastu, da li bi bolje hladilo?
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647035. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.