Da li ce ploca iz naslova teme na duze staze da zadovolji potrebe gaminga (ne bavim se ozbiljnim poslovima na kompu niti overclockom) u sadejstvu sa i5-2500K, 4GB KHX1600MHz DDR3 HyperX Limited Edition, ASUS GeForce GTX 560 1GB GDDR5 ENGTX560 DCII TOP ili MSI GeForce GTX 560-Ti 1GB GDDR5 Twin Frozr III uz VIEWSONIC VX2433wm i LC POWER Metatron Prophecy LC8750 750W? RAM, TFT i PSU vec imam (ostalo od starog kompa). Ima li smisla da se bace pare na verzije Pro, EVO, DELUXE ili nesto jace?
Ma di nece, comp ti je vrh. A sad, sta ce biti za godinu-dve, ni sam Sv. Petar ne zna. Ne bih ja tu nista menjao za sada.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Da li ce ploca iz naslova teme na duze staze da zadovolji potrebe gaminga (ne bavim se ozbiljnim poslovima na kompu niti overclockom) u sadejstvu sa i5-2500K, 4GB KHX1600MHz DDR3 HyperX Limited Edition, ASUS GeForce GTX 560 1GB GDDR5 ENGTX560 DCII TOP ili MS :: GeForce GTX 560-Ti 1GB GDDR5 Twin Frozr III uz VIEWSONIC VX2433wm i LC POWER Metatron Prophecy LC8750 750W? RAM, TFT i PSU vec imam (ostalo od starog kompa). Ima li smisla da se bace pare na verzije Pro, EVO, DELUXE ili nesto jace ::
2500K ako ga ne kloknes bar malo? PRO varijanta ploce podrzava SLI ako ti nesto znaci. Razlika u performansama izmedju 16X i 8X PCI exp. je 5%. Moce ce grafe glat da rade na PCI 2.0 bez bottlenecka. Bar tako deluje.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Hardocp je radio poredjenje sli i CFX izmedju x16/x16 i x4/x4 i razlika je bila oko 5 procenata, shto ce reci da nema nikakvog bottlenecka, a samim tim nece biti ni razlike izmedju 3.0 i 2.0.
If wants and needs divide me Then I might as well be gone... - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - http://img31.imageshack.us/img31/9500/acb - - - - - - - -
@ribolovac - Neki amaterski clock se podrazumeva ali nisam iz price da cedim zadnji Mhz iz procesora. Jednostavno razmisljam na sledeci nacin: `Ako ce ASUS P8P67 B3 da zavrsi posao sto se tice gaminga u naredne 2-3 godine mozda je bolje da razliku u novcu koju bih potrosio za neku bolju (jacu plocu) eventualno ulozim u jacu graficku.`
Ako ne planiras da pravis SLI kombinaceje, slobodno uzmi ASUS P8P67 B3, a ostatak kesa krni u grafu.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Sa Sandy-jem je OC postao rutina, lakoca i uzivancija! :D Pogotovo na ASUS-u, P8P67 imaju sve super naponske (osim onih osakacenih LE i ploca manjih formata)... tako da je lako klokovati.
:: @ribolovac - Neki amaterski clock se podrazumeva ali nisam iz price da cedim zadnji Mhz iz procesora. :: Jednostavno razmisljam na sledeci nacin :: `Ako ce ASUS P8P67 B3 da zavrsi posao sto se tice gaminga u naredne 2-3 godine mozda je bolje da razliku u novcu koju bih potrosio za neku bolju (jacu plocu) eventualno ulozim u jacu graficku.` :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.