kad stize fx4100 i ostali buldozeri u maloprodaju u srbiji?
STRANA 1 OD 2
executor
kad stize fx4100 i ostali buldozeri u maloprodaju u srbiji?
07.11.2011. 14:25
T40059
status: user broj poruka: 203
Zanima me prvenstveno kad bi trebalo da stigne fx 4100 i koja je ocekivana cena. Vidim da je fx6100 stigao ali mi trenutno ne odgovara cena od 14500din teba mi nesto upravo kao sto je fx4100
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
pa mozda jer je FX 4100 3.6/3.8 Ghz L2 4MB L3 8MB 95W 32nm a phenom II 955 3.2 GHz L2 2MB L3 6MB 125W 45nm
Cena bi trebala da bude slicna (6 kolko je navedeno) znaci valjda oko 100e e sad ono bitno mi jeste manja potrosnja a veci takt i cache i sve ide u prilog fx-u... Mada mozda je on samo na papiru bolji ali i da su slicni opet bi fx4100 valljda bio bolji izbor???
Ne znam mozda gresim... svaki savet je dobrodosao...
`Nauka je dosla do zadivljujucih saznanja, ali ja vise volim da sam zadovoljan nego da sam u pravu...`
Evo ja više od 10 godina koristim samo AMD-ove procesore i planirao sam kao sledeći apgrejd da uzmem FX6100, ali pošto je Buldožer razočarao, prelazim na Intela. Ne znam stvarno šta bih ti preporučio od AMD-a u ovom trenutku. Možda 955Be ili 1055T. Prve FX-ove zaobiđi, bez obzira što na papiru imaju bolje performanse u odnosu na Fenome.
Phenom II X3 720BE, GA-MA790X-UD3P, HyperX 2×2GB DDR2 1066, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS
Sve je relativno. Phenom treba da se OC to pod jedan. Pod dva nvidia karte rade kako treba pod buldožer procesorima. A zasta se koriste komjuteri. Za surfovanje netom gledanje filmova klipova i igranje. Ako cena bude ista ne vidim stvarno razlog da se uzima fenom umesto buldožera .
U istom smo slucaju trenutno.... Mada za nas tehno-manijake nema zime [ gori smo od djankoza ] Nacicemo kintu pa makar se prevrnulo i nebo i zemlja....XD.
Na tvom mestu bih verovatno uzeo neku am3+ 970 plocu(ima msi ili asus 7800 do 8300 dinara)i phenom II x4 955 i nadao se da ce da urade reviziju buldozera kao sto je bilo sa phenomom,prvi je bio krsh,a drugi odlican. Najbolje bi bilo da imash pare za neki intel i5,ali posto nemash ovako. Intel i3 ma koliko dobar bio(a jeste,itekako)ne bih pored phenoma II,jer opet dual protiv quada za istu(cak je i phenom II od nekih i3 jeftiniji),izbor je prost.
Nzm,phenom II x4 955 ako dajesh do 100e,ako je vishe nekih i5.
e vala to si u pravu, ne znam odakle ali uvek izvucem, uvek se nadje za to koliko god da kosta, neverovatno sta covek sve moze postici kada je uporan i motivisan
:: :: U istom smo slucaju trenutno... :: Mada za nas tehno-manijake nema zime [ gori smo od djankoza :: Nacicemo kintu pa makar se prevrnulo i nebo i zemlja....XD.
Hm.. pa, pre par meseci izgledalo je kupovina buldozera kao jeftinije a dobro resenje u odnosu na sandy. I posto sam imao nameru da iskoristim maximum od racunara za ulozeni novac uzeo sam za moj tadasnji i3 540 i ssd patriot pyro 80gb sata3 koji se extra pokazao ali na ploci nisam imao sata3 prikljucak pa sam trazio resenje dal da menjam plocu ili cpu. ispostavilo se da ploca za podnozje 1156 ili 1155 sa sata3 prikljuckom nema (ili su skupe). prodao sam konfu i uzeo plocu asus m5a97 pro i phenom II 560 koji bi trebalo da bude zamenjen sa buldozerom kad stigne. Sad mi nekako zao sto sam prelazio na amd ali u principu odradi mi posao i 560-tica .
Cilj mi je da napravim konfiguraciju koja ce odoleti vremenu bar par godina da ne bude veliki potrosac i da nivo buke smanjim na sto manji nivo. Nisam previse zahtevan korisnik (standardno net, film i poneka igra) ali kad nesto radim onda zelim da to radi brzo i efikasno tako da mozda ipak sacekam neku drugu reviziju fx-a ...
Ono sto mi je najvise zao prilikom `budzenja` racunara je sto sam par meseci planirao sta da nadogradjujem i kojim redosledom i taman par dana dok sam skupio lovu za 2x 2tb sata3 hdd koji su trebali da rese pitanje skladistenja, cena je otisla u oblake :(
Hvala na savetima ali bez obzira ciji cu savet da poslusam i dalje nema odgovora kad stize fx 4100 i po kojoj ceni...
Pa ne bas, ima dva modula, ali to nije isto sto i dva jezgra...
@executor, ocekuje se uskoro taj procesor, posto je FX-6100 stigao trebalo bi uskoro da se pojave i FX-8xxx i FX-4100...
Inace taj FX ce odraditi posao za veicnu korisnika i gejmera uz neku prosecnu grafiku, plus se solidno klokuje, jedini problem je sto c e ksotati 100 evra a za te pare ima da se uzme 955 ili cak 965 koji su ipak bolji.
:: Je dvojezgarni procesor tradicionalno gledano :: :: PII 955 je cetvorojezgarni :: :: Ja ne bi cekao taj F :: :: :: najidealnije :: idealno :: ::
2 modula od kojih svaki ima po 2 jedinice za obradu celobrojnih vrednosti i samo po jednu jedinicu za pokretni zarez.
Kad se bavi zadacima sa pokretnim zarezom vise je nalik dvojezgarnom procesoru. A za celobrojne vrednosti je blize cetvorojezgarnom ali malo gori L1 je deljen na nivou modula kao i L2.
Iz ovoga navedenog vidi se da je blize 2 jezgarnom nego 4 jezgarnom.
Intel barem ne tvrdi da je HT = Core.
najidealnije idealno
:: Pa ne bas, ima dva modula, ali to nije isto sto i dva jezgra.. :: :: @executor, ocekuje se uskoro taj procesor, posto je FX-6100 stigao trebalo bi uskoro da se pojave i FX-8xxx i FX-4100.. :: :: Inace taj FX ce odraditi posao za veicnu korisnika i gejmera uz neku prosecnu grafiku, plus se solidno klokuje, jedini problem je sto c e ksotati 100 evra a za te pare ima da se uzme 955 ili cak 965 koji su ipak bolji :: :: :: Je dvojezgarni procesor tradicionalno gledano :: :: :: :: PII 955 je cetvorojezgarni :: :: :: :: Ja ne bi cekao taj F :: :: :: :: :: :: najidealnije :: :: idealno :: :: :: ::
Probao sam da otkljucam 560-tku ali ili negde gresim ili nesto nevalja. U principu otkljuca mi sva cetiri jezgra i startuje sistem ali posle nekoliko sati bez obzira dal je opterecen ili u idle samo ga zamrzne i mora restart... probao sam i samo sa tri jezgra u varijanti da trece bude iskljuceno i u varijanti da cetvrto bude iskljuceno ali ista prica, stabilno radi samo sa dva osnovna. mozda negde gresim ako treba jos nesto da se konfigurise (napon mozda) jer ovo sam otkljucavao samo sa opcijom core unlocker u biosu bez cackanja drugih podesavanja...
S obzirom da je ovaj test na sajtu hardwarecanucks uporedjivan fx sa klokovanim phenom II x4 onda bi bez kloka verovatno bio bolji odnos cena performanse... u svakom slucaju cekam jos testova ovog procesora bar do nove godine pa cemo posle videti. . .
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.