rasaPloca radi ok, boot-uje se sa floppy-a, CD-a, HDD-a ali se zamrzava prilikom instaliranja Windows-a/98, 2000, XP/. Dijagnosticki softver TuffTest ne nalazi nikakav problem na ploci! Da li neko ima ideju o cemu se radi?
Koliko imas memorijskih modula i pogledaj da li su slucajno namesteni u asinhroni mod u BIOSu. Ako jesu, stavi ih na isti takt sa procesorom. Dalje, koje su temperature procesora i koja je uopste konfiguracija u pitanju? Da li se smrzne uvek na istom mestu? Sta imas od PCI artica? S1000RR
Ako imas drugo napajanje zameni ga pa pobaj..... Ako se pojavljuju isti simptomi onda ploca. Imas polovne za socket A na limunu za jeftinu kintu da nadjes.
Probaj prvo da podigneš live win XP sa Hirens boot cd-a. Pošto će verovatno da prsne, idi sistemom eliminacije dok se ne podigne bez problema. Počni od isključenja usb, zvučne, kom portova iz biosa, zatim smanjenja radne frekvencije procesora (na koga ja tipujem), ram-a i kablova.
Meni se slično događalo pre 4-5 godina. Nije dobro legao hladnjak na procesoru. Sve proste operacije, gde nije potrebna procesorska snaga, su radile: ulazak u bios, boot sa flopija, CD-a. Ali prilikom instalacije Windows-a se zamrzne, ne baš uvek na istom mestu, ali otprilike je zamrzavanje bilo uvek na minut-dvarrazlike od početka instalacije. Kad sam BIOS podesio na Fail-Safe, zamrzavanje se desilo kasnije. Skinuo sam hladnjak, promenio pastu, vratio sve na mesto, podesio BIOS na Optimal i instalacija XP-a je protekla skroz OK: Taj računar mi i danas radi kod rođaka bez zastoja. Naravno ovo samo jedna od mogućnosti, moguće je i sve štto je navedeno u prethodnim porukama. Pozdrav.
Re: Re: Možda hladnjak na procesoru ne leži dobro?
06.11.2011. 17:33
status: user broj poruka: 4228
Nisam siguran da kod socketA može rad takvog procesora da traje duže od 2 sekunde.
Pozdrav!
Vlada
:: Meni se slično događalo pre 4-5 godina. :: Nije dobro legao hladnjak na procesoru. Sve proste operacije, gde nije potrebna procesorska snaga, su radile: ulazak u bios, boot sa flopija, CD-a. Ali prilikom instalacije Windows-a se zamrzne, ne baš uvek na istom mestu, ali otprilike je zamrzavanje bilo uvek na minut-dvarrazlike od početka instalacije. Kad sam BIOS podesio na Fail-Safe, zamrzavanje se desilo kasnije. :: Skinuo sam hladnjak, promenio pastu, vratio sve na mesto, podesio BIOS na Optimal i instalacija XP-a je protekla skroz OK: Taj računar mi i danas radi kod rođaka bez zastoja. :: Naravno ovo samo jedna od mogućnosti, moguće je i sve štto je navedeno u prethodnim porukama :: Pozdrav :: ::
Ajde ponovo da ponovim. Imao sam isti problem. Elektroliti na ploci su naduveni bili. Proveri svoje!
:: :: rasaPloca radi ok, boot-uje se sa floppy-a, CD-a, HDD-a ali se zamrzava prilikom instaliranja Windows-a/98, 2000, XP/. Dijagnosticki softver TuffTest ne nalazi nikakav problem na ploci! Da li neko ima ideju o cemu se radi?
rasa Temperatura cpu i napajanje je ok, memoriju cu da proverim. elektroliti nisu naduveni/ sto ne znaci da su dobri/. Probao sam cpu 600MHz, za pocetak, probacu da u BIOS-u onemogucim sav hardver koji nije neophodan. Inace to se desava tokom pokusaja instaliranja win2000 kada pocne detekcija hardvera i instaliranje drajvera/posle prvog reseta/. U svakom slucaju hvala svima na pomoci!
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.