Pitanje za forumase (i overklokere koji poznaju tematiku) i koji su baratali sa tadasnjim `plocama i frekvencijama`, dosao mi je u ruke polovan komp sa navedenom plocom i procesorom 2500+ (Barton), u specifikacijama ploce na netu pise da podrzava Athlon procesore 2500 i druge. Flesovao sam bios na zadnji ali je problem i dalje u tome da mi racuna na auto (default) podesavanjima frekvencije pokazuje pri butovanju takt procesora 1100 MHz. Kada u biosu promenim dostupne sledece parametre na: -CPU Host frequency- na manul (dostupno jos auto) -Actual frequncy-kad je na auto pokazuje 100 MHz, ja podignem na max 140 MHZ (posle se ne butuje racunar na vecim vrednostima) -DRAM frequency-133 (ddr266), dostupno jos auto Moguce je jos od opcija menjati voltazu na +5% i +10%. Na napred navedenim podesavanjima podignem racunar i on pri butovanju pokazuje frekvenciju procesora od 2000 i preko toga ne moze zaglavi racunar a znam da Barton mora pri butovanju i normalnim vrednostima da pokazuje 2500 cak sam tada na Asusovim plocama stavljao da radi na 3200 sto su oni mogli bez problema. Kako da nateram da ovaj radi na default vrednostima i sta god da promenim max je da pokazuje 2000MHz pri butovanju. Pogledao sam na plocici oznaku procesora i taj je u pitanju, da li je ovde problem sa plocom, podesavanjima ili ja negde gresim mada sam sve moguce kombinacije probao. Memorija je 2*256 DDR.
Nisam siguran da te u potpunosti razumem, ali Barton 3200+ ne radi na 3200MHz nego na 2.2.Tako da ti def. vrednost Bartona 2500+ je 1.8GHz.To sto ti radi na 1100MHz znaci da ti je FSB postavljen na 100MHz.Premesti na 166(333),max sto ti tvoja ploca podrzava, i probaj da podignes sistem jer je to def. vrednost tvog procesora.Nemoj dirati voltazu.
:: Nisam siguran da te u potpunosti razumem, ali Barton 3200+ ne radi na 3200MHz nego na 2.2.Tako da ti def. vrednost Bartona 2500+ je 1.8GHz.To sto ti radi na 1100MHz znaci da ti je FSB postavljen na 100MHz.Premesti na 166(333),max sto ti tvoja ploca podrzava, i probaj da podignes sistem jer je to def. vrednost tvog procesora.Nemoj dirati voltazu :: :: ::
Na tvojoj ploči postoje jumperi za FSB i množilac.Skini uputstvo i namesti prema tvom procesoru.Pošto je taj procesor među najačim koje ploča podržava moguće da ti nisu jumperi postavljeni na prave vrednosti.Pozdrav
podesi mnozilac rama tako da takt rama ne prelazi vrednost ispisan na modulima ako su ti moduli na 400MHz ddr, onda probaj da stavis za fsb 200Mhz, ako ploca dozvoljava posto su i (slabija/starija) thoroughbred b jezgra radila i na 190MHz fsb-a
Za 3200 MHZ hteo sam da kazem da je barton (2500+) mogao lagano da se dize na 3200+ (FSB200) sto sam i radio na Asusovoj ploci tada kad sam je imao. Sa dzamperima na ploci nisam probao, za memoriju u biosu postoji samo dve mogucnosti auto i 133(ddr266). Znam da se u biosu za ovaj procesor FSB postavlja po difoltu na 166 ali ja mogu najvise da postavim na 140, ako stavim 141 i vise onda se kod prvog izlaska iz biosa zamrzne (znaci ne prihvata nista iznad FSB 140 u koracima po jedan) i moram da vadim bateriju i vracam na pocetak. Jedino jos sa dzamperima moram probati.
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.