Ploca je P4PE s478, procesor Iintel pentium 2.0 Costa Rica
Radilo je sve lepo i odjedanput kad stigne do pola ucitavanja windowsa se restartuje u krug. Probao instalaciju novog XP-a, novog Win-7. Probao drugi hard disk, druge memorije i uvek se isto desava.
Po mojoj nekoj logici bice da je do ploce? Ili do napajanja?
sta si probao, windows7, XP, jesi li ga instalirao do kraja,sta? koje napajanje imas?
:: :: Ploca je P4PE s478, procesor Iintel pentium 2.0 Costa Ric :: :: Radilo je sve lepo i odjedanput kad stigne do pola ucitavanja windowsa se restartuje u krug :: Probao instalaciju novog XP-a, novog Win-7 :: Probao drugi hard disk, druge memorije i uvek se isto desava :: :: Po mojoj nekoj logici bice da je do ploce? Ili do napajanja ::
Koristim ga 6 godina. Odjedanput nije hteo da podigne sistem, dodje do pola i nece dalje, restartuje se. Probao da instaliram win xp koji sam na njemu instalirao 7-8 puta, odradi 3-4 minuta i stane, vrti se kruzic od misa i stoji tako. Probao win7 sto koristim na drugom kompjuteru i isto se desava. U bios ulazim normalno.
Probao sve to na drugom ispravnom hard disku i isto se desava.Pomislio sam da ima mozda neki losh sektor ali nije.
pa probaj sa drugim napajanjem, meni se to isto jednom desavalo sa ZITO napajanjem
:: :: :: :: Koristim ga 6 godina :: Odjedanput nije hteo da podigne sistem, dodje do pola i nece dalje, restartuje se :: Probao da instaliram win xp koji sam na njemu instalirao 7-8 puta, odradi 3-4 minuta i stane, vrti se kruzic od misa i stoji tako :: Probao win7 sto koristim na drugom kompjuteru i isto se desava :: U bios ulazim normalno :: :: Probao sve to na drugom ispravnom hard disku i isto se desava.Pomislio sam da ima mozda neki losh sektor ali nije :: :: Napajanje je kinesko ZITO ::
to ima samo kod zita i frontier.. znaci imao sam jedan slucaj (frontier) gde komp radi, ucitava windows 100godina ali ucita i u win-u sve onako usporeno kao da ima 1mb ram.. ispostavilo se da je bilo do napajanja.. sa drugim radi sve super..
:: Iz mog iskustva to je napajanje koje je delimično neispravno :: fisk :: ::
Takodje proveri temperaturu procesora i grafike, moguce je da se pasta skamenila i pregreva se procesor ili grafa.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Šta neće da upali? Yugo? Proveri temperaturu procesora u BIOS-u.
Pozdrav!
Vlada
:: :: Optika je ispravna, probao sam drugu :: Pastu sam na procesoru redovno menjao ali na grafici nikada jos uvek :: :: Dali je moguce da zbog ovih 5 kondenzatora zeza :: :: A nemogu temperature proveriti jer nece da se upali .)
Probaj samo sa jednom memorijom, ako ih imaš više.
EDIT: ako nije SATA, onda probaj sa drugim (P)ATA kablom.
EDIT: Koliko je vruć i da li dobro leži ovaj hladnjak na čipsetu: naime, ti plastični držači šnale umeju i da puknu, pa ako je jedan pukao i ne pritiska hladnjak jako...
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647035. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.