Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
P5Q PRO Problem
STRANA 1 OD 1
ziks P5Q PRO Problem 25.10.2011. 08:54 T39203

status: user
broj poruka: 22
Posle promene kucista i procesora stalno prilikom restarta bios izbacuje New CPU Installed! ... F1 ... F2... Problem moze da se ublazi tako sto se u biosu iskljuci opcija F1 i sve normalno radi Windows testovi Linx 3DMark itd. Problem je medjutim sto oveclock sekcija u biosu zapamti podesavanja ali posto nalazi nov CPU ne ispostuje ga. Probano sve vracen stari procesor, razne memorije, razna napajanja, promena baterije, ciscenje socketa, razne verzije biosa cak i modovanih i nista. Na netu kazu da je ploca ostecena. Interesuje me sta je osteceno i koliko takva konfiguracija moze da radi.
Procesor E5800, 2x2Gb KVR800, nv220.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: P5Q PRO Problem 25.10.2011. 10:00 #370633

broj poruka: 18999
pa ako si sve to probao, novi cpu, zadnji bios i ostalo, ocigledno ploca pravi problem, iskreno ne znam tacno da ti kazem sta je osteceno ali mislim da ce ti tako raditi bez problema duugo

:: Posle promene kucista i procesora stalno prilikom restarta bios izbacuje New CPU Installed! ... F1 ... F2... Problem moze da se ublazi tako sto se u biosu iskljuci opcija F1 i sve normalno radi Windows testovi Linx 3DMark itd. Problem je medjutim sto oveclock sekcija u biosu zapamti podesavanja ali posto nalazi nov CPU ne ispostuje ga. Probano sve vracen stari procesor, razne memorije, razna napajanja, promena baterije, ciscenje socketa, razne verzije biosa cak i modovanih i nista. Na netu kazu da je ploca ostecena. Interesuje me sta je osteceno i koliko takva konfiguracija moze da radi
:: Procesor E5800, 2x2Gb KVR800, nv220
::
Stripy Re 25.10.2011. 10:47 #370636

broj poruka: 4163
Jedino rešenje si već sam našao `halt on no errors`, radiće ti sve ok, jedino na OC zaboravi.

servispc bre

rane resenje 25.10.2011. 11:51 #370648

broj poruka: 7
drugar, problem ti je u bateriji na ploci

verovatno je dotrajala (istrosila se) i bios se zato stalno resetuje i misli da je ubacen novi CPU

probaj da zamenis bateriju, najverovatnije ce ti to resiti problem

rane resenje 2 25.10.2011. 11:54 #370650

broj poruka: 7
ili je mozda samo kontakt za bateriju los

probaj malo da razvuces limcic na gore, kada izvadis bateriju, kako bi bolje prijanjao na nju

tortojed Nije baterija - zar ne vidis da ju je covek menjao? Prilikom zamene... 25.10.2011. 23:46 #370824

broj poruka: 10998
malo se pomere i kontaktni limovi... Da je baterija, i sistemsko vreme bi mu se vracalo na factory default...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs