Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
boot 7ice nece a xp hoce
STRANA 1 OD 1
duqp boot 7ice nece a xp hoce 18.10.2011. 21:41 T39056

status: user
broj poruka: 3466

Cao
drugar je kupio kingston 2x2gb i proradio je komp (ipak nije graficka bila)
ali sada je problem boot dvd 7ice a ubaci stari cd od xp i radi, tj pokrene instalaciju.
Imate neku ideju momci?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
KalifNS Da malo pojasnis pitanje? 18.10.2011. 21:46 #368718

broj poruka: 1017
Pa da ti damo predlog.

Moz je RAM neispravan, XP oce ponekad da prodje install do negde i sa losim ramom.
Win7 brze gekne.
Instalacija trazi vise rama.

Ali da ti ipak pojasnis prvo sta nece?

najidealnije
idealno

gilopile Re: boot 7ice nece a xp hoce 18.10.2011. 21:57 #368719

broj poruka: 9459
Nema tu mnogo cega, ili je neispravan DVD instalacioni disk ili sam DVD citac. Mozda on lepo cita CD(XP), a DVD(win7) niks. Izaberi sa `f`12 ili koji vec za quick boot meni i probaj, a ako nece onda ovo sto sam napisao.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

::
:: Ca
:: drugar je kupio kingston 2x2gb i proradio je komp (ipak nije graficka bila
:: ali sada je problem boot dvd 7ice a ubaci stari cd od xp i radi, tj pokrene instalaciju
:: Imate neku ideju momci?
duqp evo 18.10.2011. 22:00 #368720

pre par dana je imao problem sa patriot signature 2x8gb
kupio danas kingstona i ok je,ali ne moze da instalira 7icu a xp moze. Oba cda ok,namesten bios za boot samo cd rom.
Jel ima neka fora ili nesto da odradi ili da probj sa usba instalaciju? Sa mobilnog pisem pa ne stavljam povlake itd.

Edit
malopre je kupio novi dvd rezac. Mozda je disk neispravan
Tristram Re: 18.10.2011. 23:20 #368736

broj poruka: 1872
Pa napiši šta tačno neće jebo ga ti, gde stane tačno u instalaciji, šta kaže ako kaže išta?
Ko pipa u mraku redovno napipa kurac.

duqp au 19.10.2011. 05:17 #368783

pa nista nece pise neki disk error ono pre boot screena (kad kaze press del for bios)

update
Instalirao je xp i nije mogao da udje, zakuca na login ekranu, onda je iz safe mode instalirao 7icu i sve okej. dajte neki jednostavan program za testiranje da isprobamo stabilnost itd

hvala na pomoci btw
KalifNS Pa moz ti taj win7 nije bootabilan? 19.10.2011. 12:34 #368832

broj poruka: 1017
Al smrdi to nesto mnogo.
Nije mogo da udje u XP.
Ja kontam da se nesto sa memorijom desava.
To morate da testirate.
Dal su latencije lose ili vam memorija, ploca ne valja to tek treba da se utvrdi.
Nigde nisi napisao koja je konfa.
Ko ce ti bre pamti ranije probleme.

1. Instaliraj CPU-Z pa vidi koje su latencije za memoriju fabricke, a na kojima radi.
2. Testiraj memoriju, makar onako da pritiskas F8 kad se startuje komp pa da izaberes memory diag...

Ako je memorija pandrknula ili su joj lose latencije pocece da se kove i u 3d testovima igrama itd.
Rece 2x2GB jer to sve sto ima il mozda ima jos?

Izvadite jednu pa probajte sa jednim modulom samo, pa zamenite.

Memorija radi na 1333 CL9, 1600 CL9?

Razumes bato, mrzi te da detaljno opises problem a trazis resenje.
Ako ste tolki laici pravac servis. Nije skupo 2-3k komplet testiranje namestanje i slicno.
A ima i klinaca sto ostavljaju oglase po banderama koji ce to da vam zavrse za 500-1000 din

najidealnije
idealno

duqp evo me 19.10.2011. 16:04 #368888

ja sam bio u kancelariji a on me cima celo vece da mu objasnim sta i kako, a lik mi cita sve ovako tipa s u p p o r t itd
ja sam preko telefona ulazio na berzu i pisao vam... zato nisam mogao da detaljisem

Konfa je amd phenom x4 955, kingston hyper x 2x2gb na 1600 (samo to ima), asus m5a99x evo . axp 630w, sapphire 4850 i hdd neki wd od 500gb nzm tacno oznaku., kuciste neko cooler master i 1 ventilator xigmatek pozadi sto izduvava.

Napomenuo mi je da ih je zabo u prva 2 slota, posto kada ih zabode u 2 i 4 cita samo 1 (tu iz prvog)

Covek je malouman a ja kratak sa vremenom a preko telefona nista ne mogu da mu objasnim (ne vidi mem ok dugme npr) Verovatno ce pasti neki servis jer ja ne mogu da se opterecujem time.

10x mu kazem probaj sa 1 memorijom i on kaze necu kupio sam 2x2gb i hocu obe da rade. i tako milion gluposti.

hvala jos jednom na pomoci i izvinite na ovako konfuznom postu.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647034.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs