Ukratko: `automatsko dizajniranje` (prema nekim, i u nekim unapred predvidjenim okvirima) chipova rezultuje vecim (gabaritnijim) i SPORIJIM procesorima (sporijim nego sto bi bili kada bi se potpuno `rucno` ili `peške` dizajnirali...
Ima istne u ovome, ali to je vec poznato kod cpu proizvodjaca, da se par re-generacija neke arhitekture automatizuje, pa se jedna dizajnira iz korena i donese mini revoluciju, kao sto je bio Athlon 64, X2, Intel P4, Conroe itd.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
...s druge strane, ovo ima za posledicu pad AMD-ovog profita...
17.10.2011. 20:07
status: user broj poruka: 10998
Naime, ispostavlja se da AMD prodaje serije od po 1000 komada chip-ova povrsine 315 kv. milimetara za manje pare od onih za koje Intel prodaje svoje, `peške` dizajnirane, povrsine 216 kv. mm. Eto u cemu je stvar - kvalitet je rezultat rada! Više rada, viši kvalitet, pa b0gami i cena!
ko je za a ko protiv da AMD opstane na trzistu CPU ja sam za to da AMD opstane jer je monopol surov u kapitalizmu, a to bi intel sigurno iskoristio! za cene bi manje brinuo, vise bi brinuo za tehnoloski razvoj jer bi intel mogao da diktira tempa razvoja..... toliko od mene
pa glupo je da neko uopste glasa protiv, to bi se kosilo sa istim da neko nekome zeli da mu izgori kuca
:: ko je za a ko protiv da AMD opstane na trzistu CP :: ja sam za to da AMD opstane jer je monopol surov u kapitalizmu, a to bi intel sigurno iskoristio! za cene bi manje brinuo, vise bi brinuo za tehnoloski razvoj jer bi intel mogao da diktira tempa razvoja..... toliko od men :: :: http://www.youtube.com/watch?v=gVPjsWoiY9 :: :: ::
Pa dobro, Srpska tradicija je da zelis da komsiji crkne krava... Nema veze sto bi onda svi placali mleko 5 puta skuplje jer nema konkurencije, to je nekima nebitno... Bitno da misle da su u pravu...
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Gigabyte 6870, Kingston 96GB V100+, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
:: pa glupo je da neko uopste glasa protiv, to bi se kosilo sa istim da neko nekome zeli da mu izgori kuc :: :: :: :: ko je za a ko protiv da AMD opstane na trzistu CP :: :: ja sam za to da AMD opstane jer je monopol surov u kapitalizmu, a to bi intel sigurno iskoristio! za cene bi manje brinuo, vise bi brinuo za tehnoloski razvoj jer bi intel mogao da diktira tempa razvoja..... toliko od men :: :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=gVPjsWoiY9 :: :: :: :: :: ::
Platforma je skroz ok. Ta tehnologijha je toliko daleko otisla da se radi o nijansama, samo je pitanje stase vise isplati i kome sta treba. Meni je ovo super platformica. 8 jezgrara 990FX chipset podrzava i cross i SLI @16 sta fali?
@Vuk125: fale sreda (sredina) i krajevi, stono bi rekli u Banatu.
18.10.2011. 13:08
status: user broj poruka: 10998
Tih 8 `novih` jezgara jedva da je efikasno koliko onih `starih` 6. Eto sta fali i sta je poenta. Naravno, ako covek tek kupuje masinu pa mu jos i ne treba nikakva egzotika, on ce biti zadovoljan. Ako je, medjutim, imao Thuban-a 1055/1100, on ocekuje zverski visok pomak (a upravo je na tome proizvodjac insistirao tokom poslednjih godinu dana reklamiranja - na sva usta galameci kako ce Dozer doneti VRTOGLAVI skok performansi u odnosu na postojece crvenkape). Eto sta fali...
Re: @Vuk125: fale sreda (sredina) i krajevi, stono bi rekli u Banatu.
18.10.2011. 13:20
status: user broj poruka: 2929
Vidi testovi su tu, kome odgovara on ce i da kupi kome ne nece. Cifre ne lazu pa sad ko voli neka izvoli. Po menio je ,mogo dobro kada se intel i AMD prepucavaju, ili nv i ATI, to je dobro za kranjeg kupca. Samo neka cene idu dole. PA zamisli kakav bi haos bio da postoji samo jedan prozvodjac GPU chipova i jedan prozvodjac CPU-ova, drali bio nas kao jarca. Svi oni funkcionisu isto samo profit, pare, da se sto vise zaradi, reklame lazni testovi i sl. Iluzorno je prepucavati se oko toga. Naravno da ce svako da odabere ono sto moze da plati i sa da to dobije najbolje. Za prosecnog korisnika koje se izmedju ostalog igra ovo je i vise nego dovoljno, samo da vidimo koja ce im cena biti.
:: Tih 8 `novih` jezgara jedva da je efikasno koliko onih `starih` 6. Eto sta fali i sta je poenta :: Naravno, ako covek tek kupuje masinu pa mu jos i ne treba nikakva egzotika, on ce biti zadovoljan. Ako je, medjutim, imao Thuban-a 1055/1100, on ocekuje zverski visok pomak (a upravo je na tome proizvodjac insistirao tokom poslednjih godinu-dve reklamiranja - na sva usta galameci kako ce Dozer doneti VRTOGLAVI skok performansi u odnosu na postojece crvenkape). Eto sta fali.. :: ::
Pa testovi i jesu tu i sto je najgore pokazuju koliko je Bulldozer fail proizvod. Inace Vuce,nemoj da sladis kad ni sam nebi uzeo to jer te znam .) Za tebe je to sve dresina :)
Nije bas tako kao sto sam to vec rekao na benchmark-u spomenucu i ovde... AT&T je postao suvise dominantan u lelekomunikacijama i kojecemu drugome pa ga je komisija za nadgledanje monopola razbucala u deset kompanija koje su zatim prodate raznim vlasnicima... Sta mislite da li ce intel dozvoliti da mu se to desi, nece... Zato igraju prljavo ne ulaze na trziste diskretne grafike nego kao placaju nVidia odredjenu kintu toboze zbog krsenja patenata... Tako su AMD-u placali kintu zbog namestanja cena procesora za prvu ugradnju u gotove racunare...
Intel ma koliko veliki bio nikad nece dozvoliti sebi da ima vise od 80% procesora u racunarima niti ce se ikad baviti diskretnim grafikama bas zato da ga neki iz komisije ne bi cepnuo po usima...
Inace kad se ova Bulldozer arhitektura ispegla i kad se to utegne bice radosti i za vas plavo-zelene ima da kupite `trnoruzicu` za pola danasnje cene...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: aha.. ima zakon da samo oni mogu da budu monopolist :: :: :: :: Zapad ima zakon protiv monopola tako da se ne sekirajte za to :: :: :: :: :: ::
Nije bas tako kao sto sam to vec rekao na benchmark-u spomenucu i ovde... AT&T je postao suvise dominantan u lelekomunikacijama i kojecemu drugome pa ga je komisija za nadgledanje monopola razbucala u deset kompanija koje su zatim prodate raznim vlasnicima... Sta mislite da li ce intel dozvoliti da mu se to desi, nece... Zato igraju prljavo ne ulaze na trziste diskretne grafike nego kao placaju nVidia odredjenu kintu toboze zbog krsenja patenata... Tako su AMD-u placali kintu zbog namestanja cena procesora za prvu ugradnju u gotove racunare...
Intel ma koliko veliki bio nikad nece dozvoliti sebi da ima vise od 80% procesora u racunarima niti ce se ikad baviti diskretnim grafikama bas zato da ga neki iz komisije ne bi cepnuo po usima...
Inace kad se ova Bulldozer arhitektura ispegla i kad se to utegne bice radosti i za vas plavo-zelene ima da kupite `trnoruzicu` za pola danasnje cene...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: aha.. ima zakon da samo oni mogu da budu monopolist :: :: :: :: Zapad ima zakon protiv monopola tako da se ne sekirajte za to :: :: :: :: :: ::
..eh..kad bi bilo sta bi bilo.. i kada bude ako bude.. ne moze `utegnuto` a jeftino, kako to moze? ne moze..
: :: :: Inace kad se ova Bulldozer arhitektura ispegla i kad se to utegne bice radosti i za vas plavo-zelene ima da kupite `trnoruzicu` za pola danasnje cene.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: aha.. ima zakon da samo oni mogu da budu monopolist :: :: :: :: :: :: :: Zapad ima zakon protiv monopola tako da se ne sekirajte za to :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647035. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.