Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
LC-POWER 550W...PITANJE?
STRANA 1 OD 1
budrak LC-POWER 550W...PITANJE? 09.04.2007. 14:02 T3902

status: user
broj poruka: 250

Zamolio bih nekoga ko se zaista razume u napajanja,a primetio sam da covek sa nick-om MACHINE zaista zna dosta o tome,cast i ostalima koji se razumeju u materiju,da mi pomogne...
posedujem napajanje LC-POWER 550W SILENT GIANT GREEN POWER i sledecu konfiguraciju: MB:MSI K8N-F4.AMD ATHLON x2 4600 @ 2.7Ghz @ 1.35V.GPU:MSI 7900 GTO @ 650/1600(GTX-frekvencije).MEM:2x1gb NCP 400...
Voltaze su sve na DEFAULT-u...sve ovo radi besprekorno STABILNO,ali me samo zabrinjava jedna sitnica...Naime,iz programa SpeedFan pratim stabilnost voltaza koje daje napajanje...
Na grani koja daje napajanje procesoru iako je namestena na 1.35V(sto je DEFAULT za ovaj procesor soc.939),varira voltaza od 1.30 do 1.40V,barem prema ovom programu...
Na ostalim granama Voltaza je neuporedivo stabilnija...
Da li je ovo variranje stetno,i koliko ako jeste i zasto? UNAPRED HVALA!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Nije 09.04.2007. 14:31 #15582

broj poruka: 4163
Sve je u granicama normale. Nema potrebe da se uzbudjujes.

MACHINE Nije jos vreme za uzbunu 09.04.2007. 16:01 #15590

broj poruka: 5704
Taj LC-power je OK i vise od toga, mada iscitavanje vrednsoti zavisi i od BIOSa (tacnije sondi i senzora na ploci koje nisu savrseno tacne, posebno sto MSI ne vazi za cistunca, nije junk ali ispod Asus, Abit, DFI, GA..koji imaju cak i posebne ICe koje kontorlisu ono sto chipset daje kao nominalnu vrednost...). E, sada promene napona bi trebalo da su koliko toliko reprezantativne. Otidni u BIOS pa pogledaj da li VCORE osciluje! Ako je isti slucaj onda SPeedFun samo prenosi tu vrednoist mozda korigovanu u odnosu na neku naponsku osu (podignuto ili spusteno za neko dx). Taj napon procesora ne zavisi direkton od PSUa, jer se on dodatno sece, filtrira i stabilizuje preko FETova, kondenzatora...sto je i logicno. U principu taj napon kao i naponi za RAM i chipset po pravilu moraju biti najstabilniji (varijacije u 2 ili jos bolje 3. decimali a tebi se to desava negde na granici zadovoljavajuceg). To pre svega zavisi od ploce tacnije od kvaliteta elktrolita, u vise navrata sam pisao o tome koji radijalni kondenzatori vzae sa odlicne a koji ne. Ovo je manja ne savrsenost ploce. Ako hoces da proveris i budes miran uradi ovo: Pokreni BurnInTest 5.2 pro i sve testove stavi na max.load, poguraj diskove u citace/rezace, startuj i nakon 15min pocni da pratis napone koje daje prgram. Ako oni osciluju vise nego obicno (nisu mirni kao u idle) onda nesto nije kako treba iako ponovo napominjem da programi nisu merodavn ovo ne bi smelo da se javlja u vecim diletacijama, jedino merodavno sredstvo je neki Unimer (menacki VoltCraft i americki Fluke) ali njime mozes lako proveriti samo +5/+12V za ostale bi se morao dobro namuciti...ako ti sve radi stabilno an HOT CPU TESTERu ili BITu bez kocenja, resetovanja, onda budi spokojan, ipak si pazario dobre i ujednacene komponente, ne savrsene ali dobre...
MiG

MACHINE Zaboravih 09.04.2007. 16:05 #15591

Iako nisam ljubitelj MSIa on je korektan (koliko-toliko) ali NCP RAM je uzas (bolje prosecan Kingston, Apacer, Transcend, Infineon...) nego NCP, PQI, TakeMS...to gledaj da zamenis jer bode oci a i ne samo to...Nadam se da nemas i MaxtorHDD!?

MiG

MACHINE @mrlja 09.04.2007. 19:21 #15610

Vauuu, pa to je jedina omaska pri brzom pisanju, primetio sam je pre tebe...i nemoj se hvatati za to (prelistaj ostale postove pa izvdei zakljucak). Kod njega je to bilo simptomaticno a kod mene usamjen slucaj. Drugo, ja tebe nisam prozivao ne samo zbog kulture vec i razine...

MiG

MACHINE one more thing 09.04.2007. 19:31 #15613

Ja nisam sloser ili neki zanatlija, zavrsio sam prilicno jaku giimnaziju, toliko sam potokavan. Makar onoliko koliko tezi ruska beletristika. Ali da bih sve otkucao za min. cesto progutam slova ili odvojim ne od prideva (1x)...nije da se pravdam, ali...

MiG

DaSickSyst Re: Re: Nije jos vreme za uzbunu 09.04.2007. 20:02 #15614

broj poruka: 2909
:: :: Ovo je manja ne savrsenost ploce.
::
:: ovaj put samo o pravopisu (posto je DaSickSystema prozivao na drugoj temi za nepismenost)..
:: kada se `NE` pishe zajedno, a kada razdvojeno??
:: :))
:: citat
:: ::Ali kada me vuces za jezik, ne mogu da ne primetim, da nikada, ama bas nikada NE ODVAJAS negaciju (NE) od glagola. TO niej omaska u pisanju vec demonstracija one ruralne nepismenosti..
:: P.S
:: Bilo je jace od men

Mrljo...Nemoj tako...Nama obicnim akademskim gradjanima se to NEprasta...
Samo `elita` ima pravo na lapsus.Upisi i ti `elitni` EPS pa onda prigovaraj...
Ovako nemas pravo glasa...

:))))

DaSickSystem
MACHINE Vidi se ko je ko i sta je sta 09.04.2007. 20:30 #15618

da ne davim...mozete mi plj*nuti pod prozor, obojica, na srecu malo je vas takvih `profesionalaca`. Sto se intelektualne nadmoci tice, bolje me ne vucite za jezik...dobar vic!!!

MiG

DaSickSyst Re: Vidi se ko je ko i sta je sta 09.04.2007. 20:55 #15619

:: da ne davim..
Davis.

::mozete mi plj*nuti pod prozor, obojica,
Ja sam kulturan covek i NEpljujem.

::na srecu malo je vas takvih `profesionalaca`
Jel i to `aksiomiras` svojim `UltaMegaGigaTeraOgromnim` iskustvom??? :))))))

:: Sto se intelektualne nadmoci tice, bolje me ne vucite za jezik...dobar vic!!
Hahaa...jeste stvarno je dobar!

DaSickSystem
MACHINE Re: Re: Vidi se ko je ko i sta je sta 09.04.2007. 22:19 #15624

Evo, u najboljoj zelji da ti pomognem saljem ti kod koji treba da ucitas u svoj firmware-mozak (portabilno, pod uslovom da prepoznas kom jeziku pripada izvorni kod):

...

public class Vanish extends Forum {
private static boolean DaSickSystem_IsFool=true.
private static String s=`DaSickSystem`.
public void delete () {
if (DaSickSystem_IsFool=true) s=`0_od_coveka`.
}
public String toString () {return `AXIOM-DaSickSystem je:`+s.}
...
public static void main (String[] varg) {
System.out.println (`Daje se na znanje da je korisnik DaSickSyst neutralizovan!`).
}

MiiG

:: :: da ne davim..
:: Davis
:: ::mozete mi plj*nuti pod prozor, obojica,
:: Ja sam kulturan covek i NEpljujem
:: ::na srecu malo je vas takvih `profesionalaca`
:: Jel i to `aksiomiras` svojim `UltaMegaGigaTeraOgromnim` iskustvom??? :)))))
:: :: Sto se intelektualne nadmoci tice, bolje me ne vucite za jezik...dobar vic!!
:: Hahaa...jeste stvarno je dobar
:: DaSickSyste
MACHINE Brzopleto donosis zakljucke... 09.04.2007. 22:28 #15625

...to sam ti vec napomenuo! Nije to moja demonstracija nadmoci, naprotiv, nemam nista protiv tudjih misljenja. Tip jednostavno (od 100 postova) nikad nije odvojio NE od glagola, dakle, nije omaska u pisanju ili brzina. Pogledaj malo bolje pa ces videti o cemu govorim!!! Strucnost ispred politike, zar ne??? Tacnoje da je niminalna tolerancija 10% ali je to previse na 12V (1.2V je `rizicna` granica), normalno je da je to na 1.3 malo, ali ti naponi moraju biti mirni i ezgaktni upravo zato sto ICovi i traznistori CPUa direktno zavise od njega, nema vise explicitne konverzije (navise ili nanize). 3.3V samo na pojedinim prikljucima (nisam zaboravio taj `RAM` napon) ali ne dolaze sva napajanja sa narandzastom zicom!!! TO bi morao znati, samo crvena, crna i zuta na malim, velikim molexima i P4 su standard...i jos jednom, nemas razloga da me proveravas, ja jesam profesionalac i ne treba mi zeleno svetlo za to sto kazem, hoce li neko ili nece da odobri. Imam debele razloge zasto mogu tako da se ponasam, privilegija nekolicine...izvinte na mojoj neskromnosti, ali to su fakti...

MiG

Pisko Suština 09.04.2007. 22:44 #15626

broj poruka: 6645
Bavite se odgovorima, sve ostalo treba da ide u novom post-u, mislim, to prepucavanje...
ili vređanje. Ako mora.
Ako ništa, ceneći svačiju inteligenciju... to nije bila suština pitanja...
DaSickSyst Re: Re: Re: Vidi se ko je ko i sta je sta 09.04.2007. 22:53 #15629

:: Evo, u najboljoj zelji da ti pomognem saljem ti kod koji treba da ucitas u svoj firmware-mozak (portabilno, pod uslovom da prepoznas kom jeziku pripada izvorni kod)
:: ..
:: public class Vanish extends Forum
:: private static boolean DaSickSystem_IsFool=true
:: private static String s=`DaSickSystem`
:: public void delete ()
:: if (DaSickSystem_IsFool=true) s=`0_od_coveka`
:: public String toString () {return `AXIOM-DaSickSystem je:`+s.
:: ...
:: public static void main (String[] varg)
:: System.out.println (`Daje se na znanje da je korisnik DaSickSyst neutralizovan!`)
:: Mii

Machine...ti pod hitno moras da uvedes nesto zensko u svoj zivot...Ovo ti stvarno kazem iz najbolje namere.

DaSickSystem
MACHINE Ovo je bilo duhovito 09.04.2007. 23:12 #15632

Verovatno misle da sam neki iskomplekiranin freak sa naocarima, deformisanim udovima i devijantnih pogleda na earth. Razocaracu te, sve suprotno, ima devojku vec 3god...zao mi je sto ti torija ne valja. No, nema veze. Pa nisam ja los, pretpostavljam kao ni vi. Zato evo predloga za: marlja, DaScikSystem, milos24, vampirbg...pobrojao sam sve sa ove tri tackice...zakopajmo `ratne sekire` u opstem interesu, kao apel, isitiram da kazete DA, hocemo, Evo ja cu prvi da pocnem: DA, hocu...

MiG

milos24 Re: Ovo je bilo duhovito 09.04.2007. 23:30 #15635

broj poruka: 282
Pa nisam ja los, pretpostavljam kao ni vi. Zato evo predloga za: marlja, DaScikSystem, milos24, vampirbg...pobrojao sam sve sa ove tri tackice...zakopajmo `ratne sekire` u opstem interesu, kao apel, isitiram da kazete DA, hocemo, Evo ja cu prvi da pocnem: DA, hocu...

Ja nemam sta ni da zakopavam, ja se samo nisam slagao sa tvojim misljenjem, forum sluzi za razmenu misljenja, sto ponekad ukljucuje i neslaganje, koje ne bi trebalo da se ispoljava kroz vredjanje. Meni se licno ne svidja tvoj arogantan stav, ali to je tvoja stvar. Ja te nikada nisam prozivao zbog stava, vec sam samo iznosio svoje argumente protiv tvojih tvrdnji. Ali se definitivno slazem da bi vise vremena na forumu trebalo provesti u resavanju problema a manje u licnom prepucavanju.

Pozdrav

Milos

Ko ne zna, i zna da ne zna, dete je, nauci ga,
Ko zna, a ne zna da zna, spava, probudi ga,
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, kloni ga se,
Ko zna, i zna da zna, mudar je, sledi ga.
DaSickSyst Re: Ovo je bilo duhovito 09.04.2007. 23:46 #15638

:: Verovatno misle da sam neki iskomplekiranin freak sa naocarima, deformisanim udovima i devijantnih pogleda na earth. Razocaracu te, sve suprotno, ima devojku vec 3god...zao mi je sto ti torija ne valja. No, nema veze. Pa nisam ja los, pretpostavljam kao ni vi. Zato evo predloga za: marlja, DaScikSystem, milos24, vampirbg...pobrojao sam sve sa ove tri tackice...zakopajmo `ratne sekire` u opstem interesu, kao apel, isitiram da kazete DA, hocemo, Evo ja cu prvi da pocnem: DA, hocu..
:: Mi

Imao sam nekih prigovora na tvoje postove,ali zbog toga smo i ovde da jedni drugima sugerisemo na greske....Ali mi se ni malo ne dopada tvoj stav...Znas na sta mislim.
Sto se mene tice nemamo nikakav problem...Sve je OK.Nece biti vise prepucavanja.
Pozadrav.

DaSickSystem
MACHINE Potpuno `neukusno` 10.04.2007. 00:24 #15641

Vidis kako su ostali razumni, racionalni i trpeljivi uprkos zusttroj igri, pa se sve da izgladti. Ali ovo s tvoje strane nije vredjanje vec prostakluk i to one najgore vrste, na zalost to vise govori o tebi nego o meni.Toliko o tvom pojmu ELITE. Drugima svaka cast i sve najbolje!!!

MiG

:: :: Imam debele razloge zasto mogu tako da se ponasam, privilegija nekolicine...izvinte na mojoj neskromnosti, ali to su fakti..
:: drago mi je ..
:: a sada idi se gledaj u ogledalo i svrshi..
:: ja nemam tebi vishe sta reci..
sirGiles Re: Zaboravih 10.04.2007. 12:21 #15658

broj poruka: 89

:: Iako nisam ljubitelj MSIa on je korektan (koliko-toliko) ali NCP RAM je uzas (bolje prosecan Kingston, Apacer, Transcend, Infineon...) nego NCP, PQI, TakeMS...to gledaj da zamenis jer bode oci a i ne samo to...Nadam se da nemas i MaxtorHDD!

U koju grupu spada Kingmax, bolje prosecan ili nego?
MACHINE Re: Re: Zaboravih 10.04.2007. 13:02 #15661

`Vako svaki brand sada ima 2-3 grupe kvaliteta i exqluziviteta. Tako i KingMax ima HardCore (Kingston HyperX, Crucial Balistix, Buffalo FireStix...) ali i one COLOR obicne...
najboji su oni sa BGA pakovanjem chipova...u odnosu na TSOP, manje zagrevanje veci OC...drugo, vecina njih samo asemblira tudje chipove (Kingston npr. vise nema svoju IC proizcvodnju i kao i pstali stavlja: Nanya, elpida, Sasung-SEC, Hyundai-Hynix, JetRam...) dok KingMax stavlja svoje chipove. Ukratko: spada medju bolje proizvodjace u istoj klasi sa gore navedenim s tim sto je tu Transcend najlosiji.Tesko se moze reci koji je najbolji sobzirom da ima 20-ak chip proizvodjaca i 50-ak asemblera...u pitanju su promilske ralike. Recimo, kolega DaSickSystem preporucuje SuperTalent (nije moj izbor) i Geil (koji je odlican) ali ja vise volim Buffalo i Mushkin...samo dalje od Memory Solution-Takems, NCP, Elixir, TwinMos,PQI...recimo ja na staroj radnoj stanici vec 7 godina imam 256MB KingMax BGA i 256MB Kingston Appolo deklarisani kao 100MHZ CAS3 a rade kao PC-133 CAS-2/2/2 i to 12h dnevno non-stop bez i najmanje greske...toliko o izdrzljivosti i kvalitetu. Sta god da ims od njih pametan je izbor...

MiG

:: :: Iako nisam ljubitelj MSIa on je korektan (koliko-toliko) ali NCP RAM je uzas (bolje prosecan Kingston, Apacer, Transcend, Infineon...) nego NCP, PQI, TakeMS...to gledaj da zamenis jer bode oci a i ne samo to...Nadam se da nemas i MaxtorHDD!
:: ::
:: U koju grupu spada Kingmax, bolje prosecan ili nego?
pedjapop ??? 10.04.2007. 16:52 #15673

broj poruka: 144

Samo mi nikada nece biti jasno zasto npr TakeMS memorija ne valja (imam je 2 x 512) a neke tamo druge valjaju? Jel` to ima neki uredjaj gde se zabodu mem pa on onda svetli zeleno, crveno ili zuto? Btw. to je , koliko ja znam JEDINA mem koja se proizvodi u Evropi (Nemacka). Ja doduse nista ne OC, ali valjda bih primetio da nesto ne valja! I da: napajanje... ja imam `djubre` koje se zove MS Industrial od 550W koje se inace proizvodi u Bgdu (tako sam cuo) jer istoimena kineska firma ima otvoren pogon na Vilinim vodama u carinskoj luci. Naponi na mojoj ploci ne osciliraju ili tacnije, najvece oscilacije su na 12 v a to mu dodje u granicama +/- 0.1 v! Na V-core je stabilnih 1.39!!! Toliko o djubretu!
MACHINE Uh, polako malo sa navodima 10.04.2007. 18:03 #15675

MS-i se ne pravi ovde, glavni uvoznik je jedna hrvatska firma. Spada u tezak tresh, ja sam imao na servisu par komada starih 3 meseca, pola elektrolita je bilo naduvano, uzasna izrada ali na srecu ne pal ostalei komponenete kao neka. Drugo, TakeMS radi korektno, manje-vise, ali nije tacno da se pravi u Germaniji, tacno je da je on `divison of Memory Solution` koncerna koji je nemac, ali se PCB stampa i asembilranje losijih chipova radi u Kini (MS pokupi najbolje a za TakeMS ostaje B klasa...)

MiG

MACHINE MSi 10.04.2007. 18:13 #15676

Setio sam se: glavni uvoznik je M-SAN group Croatia (napominjem, ne volim Hrvate, samo lepe Hrvatice) a distributer u Srbiji je KimTec d.o.o. Viline Vode...

MiG

vampirbg Re: Ovo je bilo duhovito 10.04.2007. 19:04 #15681

broj poruka: 711
:: Verovatno misle da sam neki iskomplekiranin freak sa naocarima, deformisanim udovima i devijantnih pogleda na earth. Razocaracu te, sve suprotno, ima devojku vec 3god...zao mi je sto ti torija ne valja. No, nema veze. Pa nisam ja los, pretpostavljam kao ni vi. Zato evo predloga za: marlja, DaScikSystem, milos24, vampirbg...pobrojao sam sve sa ove tri

Sto mene prozva? :) Ja nikad ne idem protiv nekoga licno, vec protiv stavova... Sta mene briga kako ko izgleda, da li ima devojku i da li je freak? Kakve to veze ima sa njegovim razmisljanjem? U raspravi kao i u sportu... Ostro i bez popustanja, pa ko pobedi... Nema ljutnje bez obzira na ishod :)

BTW obicno ni ne pisem komentare ukoliko vidim da je neko vec predlozio resenje za koje mislim da je ispravno... Cemu dupliranje istog?
MACHINE Re: Re: Ovo je bilo duhovito 10.04.2007. 19:19 #15684

Pa jesi li procitao do kraja navode, samo sam pruzio ruku prijteljstva i pomirenja. Zar to nije OK?

MiG

:: :: Verovatno misle da sam neki iskomplekiranin freak sa naocarima, deformisanim udovima i devijantnih pogleda na earth. Razocaracu te, sve suprotno, ima devojku vec 3god...zao mi je sto ti torija ne valja. No, nema veze. Pa nisam ja los, pretpostavljam kao ni vi. Zato evo predloga za: marlja, DaScikSystem, milos24, vampirbg...pobrojao sam sve sa ove tri
:: Sto mene prozva? :) Ja nikad ne idem protiv nekoga licno, vec protiv stavova... Sta mene briga kako ko izgleda, da li ima devojku i da li je freak? Kakve to veze ima sa njegovim razmisljanjem? U raspravi kao i u sportu... Ostro i bez popustanja, pa ko pobedi... Nema ljutnje bez obzira na ishod :)
:: BTW obicno ni ne pisem komentare ukoliko vidim da je neko vec predlozio resenje za koje mislim da je ispravno... Cemu dupliranje istog
pedjapop Re: Uh, polako malo sa navodima 10.04.2007. 23:22 #15702

broj poruka: 144
Ja za TakeMS dobih 10 godina garancije, a i na njima pise Germany, valjda znaju sta rade:) MS-i napajanje mi bez problema radi vec godinu i po, valjda ce i da nastavi tako... e da u isto vreme sam kupio i dva kom od 400 w, zanimljivo i oni rade jos uvek!
A ne kazem... mozda i jeste krsh, samo nema oscilacija u naponu...hm...

:: MS-i se ne pravi ovde, glavni uvoznik je jedna hrvatska firma. Spada u tezak tresh, ja sam imao na servisu par komada starih 3 meseca, pola elektrolita je bilo naduvano, uzasna izrada ali na srecu ne pal ostalei komponenete kao neka. Drugo, TakeMS radi korektno, manje-vise, ali nije tacno da se pravi u Germaniji, tacno je da je on `divison of Memory Solution` koncerna koji je nemac, ali se PCB stampa i asembilranje losijih chipova radi u Kini (MS pokupi najbolje a za TakeMS ostaje B klasa...
:: Mi
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 646999.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs