Iskustvo sa novijim MSI plocama, AMD platforma ponasanje u OC i slicno ima li otkaza (serviseri javite se) 760GM-P23 (FX), 770-C 45.870-C 45. Moja zadnja MSI je bila sa nforce2 pa javite. ovo ja za jednu backup masinu meni i jednu komsiji sklapam a on zapenio msi pa msi
p.s. samo vasa iskustva molio bih bez rasparvke asus je bolji ili gigabyte ili neznam sta ....
Imam dve ploce MSI .... jedna iz potpisa dole i drugu uzeo za drugi komp 880GMS E-35 i na njoj otkljucao Sempron u Athlon x2 .... nikakve probleme nemam...sto se mog iskustva tice ... sve pohvale za sada i jos pogotovo sto su jeftine. Imam cak i MSI graficku i radi kao zmaj... eto..to je od mene za MSI . )
Imam 870-c45,drugar 770-c45 i mogu reci da su za 45-50e vrh ponude,opet sto se tice oc-a ova 870 ima taj oc genue ali naponska im nije neshto,moze oc ali vrlo mali,znaci kod mene ovaj phenom II 955 sa 3.2 ghz stabilan na 3.5ghz dalje ga nisam dirao i msm realno da nece moci vise.To je bio samo test,odma sam vratio na default.
Nzm,moja misljenje da u poredjenju sa plocama koje su imali pre 3-4 godine(kada su bili shit najveci)da su sada sjajni,te 770 i 870-c45 rade sjajno i ljudi ih generalno hvale,jebiga ne treba ocekivati nzm sta od takvih ploca,znaci kod mene i drugara sve default rade ko sat. Ako ocesh oc,ipak otvori se za bar 70e.
MSI smatram najvećim đubretom na tržištu. U servisu mi je oko 50% svih ploča i grafika sa MSI potpisom (a toga imam dosta), a sve što sam lično ikada kupio od ovog proizvođača je crklo u garantnom roku. Na novom laptopu koji sam kupio detetu za rođendan crko je displej posle mesec dana i to na način da da su mi odbili garanciju (šatro nestručno rukovanje). Nek priča ko šta hoće ja MSI ni neprijatelju ne bi dao...(M)ega(S)h(I)t...otpad...odlivak...fekalija...
:: MSI smatram najvećim đubretom na tržištu. U servisu mi je oko 50% svih ploča i grafika sa MSI potpisom (a toga imam dosta), a sve što sam lično ikada kupio od ovog proizvođača je crklo u garantnom roku. Na novom laptopu koji sam kupio detetu za rođendan crko je displej posle mesec dana i to na način da da su mi odbili garanciju (šatro nestručno rukovanje). Nek priča ko šta hoće ja MSI ni neprijatelju ne bi dao...(M)ega(S)h(I)t...otpad...odlivak...fekalija.. :: :: servispc bre :: ::
:: Imam 870-c45,drugar 770-c45 i mogu reci da su za 45-50e vrh ponude,opet sto se tice oc-a ova 870 ima taj oc genue ali naponska im nije neshto,moze oc ali vrlo mali,znaci kod mene ovaj phenom II 955 sa 3.2 ghz stabilan na 3.5ghz dalje ga nisam dirao i msm realno da nece moci vise.To je bio samo test,odma sam vratio na default :: :: Nzm,moja misljenje da u poredjenju sa plocama koje su imali pre 3-4 godine(kada su bili shit najveci)da su sada sjajni,te 770 i 870-c45 rade sjajno i ljudi ih generalno hvale,jebiga ne treba ocekivati nzm sta od takvih ploca,znaci kod mene i drugara sve default rade ko sat :: Ako ocesh oc,ipak otvori se za bar 70e :: :: Apsolutna preporuka od mene
Pa naponska me i brine najvise ovo za OC uslovno shvatite uvek je proc dovoljno jak nego cisto dal moze da se zezam kad je dosadno,
f0rever pa i ja sam imao svojevremeno pehova sa MSI (crkne ploca 5 dana po isteku garancije) pa zato pitam kakvi su sad vidim po raznim forumima da su ljudi uglavnom zadovoljni pogotovu sa 770-C 45, i to jos iz vremena kad nije bila ovako dzabalesku ko sad .... :: ::
:: :: :: :: :: Imam 870-c45,drugar 770-c45 i mogu reci da su za 45-50e vrh ponude,opet sto se tice oc-a ova 870 ima taj oc genue ali naponska im nije neshto,moze oc ali vrlo mali,znaci kod mene ovaj phenom II 955 sa 3.2 ghz stabilan na 3.5ghz dalje ga nisam dirao i msm realno da nece moci vise.To je bio samo test,odma sam vratio na default :: :: :: :: Nzm,moja misljenje da u poredjenju sa plocama koje su imali pre 3-4 godine(kada su bili shit najveci)da su sada sjajni,te 770 i 870-c45 rade sjajno i ljudi ih generalno hvale,jebiga ne treba ocekivati nzm sta od takvih ploca,znaci kod mene i drugara sve default rade ko sat :: :: Ako ocesh oc,ipak otvori se za bar 70e :: :: :: :: Apsolutna preporuka od mene :: :: :: Pa naponska me i brine najvise ovo za OC uslovno shvatite uvek je proc dovoljno jak nego cisto dal moze da se zezam kad je dosadno, :: :: f0rever pa i ja sam imao svojevremeno pehova sa MSI (crkne ploca 5 dana po isteku garancije) pa zato pitam kakvi su sad vidim po raznim forumima da su ljudi uglavnom zadovoljni pogotovu sa 770-C 45, i to jos iz vremena kad nije bila ovako dzabalesku ko sad ... :: :: :: ::
Sasvim solidne. To što ljudi pricaju da ih ima najvise po servisima PA NORMALNO DA IH IMA KAD SE NAJVIŠE I UZIMAJU :) imao 770 g45 i nije radila kako treba od pocetka al bila zadnja na stanju pa ko zna i kako je zvrsila kod mene. MSi 77 c 45 dobi ko zamenu i radi odlicno. OC se odlicno. E sad ako hoces sve da teraš na ivicu oc verovatno neku drugu a ne c 45. Imaš sa boljm naponskim i kod msi. Trenutno od msi imam tu plocu i graficku gtx 460. Imao sam 3 ploce od msi do sad i ni jedna nije crkla il se nesto desilo s njom. Jednu još uvek cuvam a to je am2 k9n 550 koja i dalje radi a inace su za tu plocu govorili da nemože da izdrzi godinu dana :) . Inace kad govorimo o msi u srbiji procitao sam da je 70 posto ploca msi. Tolko o tome :)
:: To što ljudi pricaju da ih ima najvise po servisima PA NORMALNO DA IH IMA KAD SE NAJVIŠE I UZIMAJU : Posle Asusa i Gigabajta, da tako je. :: Inace kad govorimo o msi u srbiji procitao sam da je 70 posto ploca msi. Tolko o tome : I ja sam pročitao na autobusu banka, ali unutra nije bilo love...toliko...
I za ploce i za grafike mogu da kazem sve najlepse,jer iskustvo mi tako. Dok npr.sa gigabyte (i ploce i grafike)bilo je kod mene riknjavanj tru puta.Asus nisam koirstio prosto,jesu najboji,ali kao i sony jednim delom placash ime,a za to pare ne dam.Jebiga asus dc II grafike ranga gtx 560 i jace su u proseku 20-25e skuplje od msi twin frozra.Zasto?Dc II je extra,ali twin frozr grafike ne valja?
Slicno i kod ploca,nzm sto se mene tice ostajem pri msi-u.
Svako ima neka iskustva i preko tih iskustva veoma cesto generalizujemo stvari i to svi. Meni su dva puta riknule asus ploce (odavno doduše nf2 su bile u pitanju i tad sam uzo msi posto sam uzimao preko pakoma koji je jedino ta dva brenda imao). Graficku sam imao asus ati 9600 xt koja je radila dok je nisam prodao odlicno. Od tih crkavanja nisam vise uzimao asus kao sto mnogi kad im crkne nešto od neke marke ne uzima istu. U principu sve je to isto. Svaki proizvodjac ima jeftine i skupe proizvode. Inace sam imao prilike da vidim asus-ove maticne kojima ispada memorija i sve se unutra klima a prodavali su je u jednoj lokalnoj firmi u leskovcu. Asus nije najprodavaniji u srbiji vec je to msi.
Pa ta ploca ima auto OC switch... Ja naravno koristio OC switch, i nije davala znakove bilo kakve nade! :D Nisam uopste mogao ni reset bios ni clear cmos, nista pomagalo nije. Samo se zabudalila.
:: Naponska je go k... Eto :: :: Ukucaj MSI C45 issues, problems... Videces koliko su zadovoljni :: :: Pa Mixer je valjda sjebao plocu tako sto je probao da overklokuje mog bivseg Athlona? x :: :: Haha :: :: Phenom II 850 x4 3,7GHz / 4GB DDR3 1600MHz Kingston HyperX blu/GA 770T-UD3 AM3+/ Sapphire HD6850 1GB DDR5 / WD 1,5TB EARS 64MB / LCpower 6550 v2 GP/ Thermaltake v3/ Acer p193w :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Imam 870-c45,drugar 770-c45 i mogu reci da su za 45-50e vrh ponude,opet sto se tice oc-a ova 870 ima taj oc genue ali naponska im nije neshto,moze oc ali vrlo mali,znaci kod mene ovaj phenom II 955 sa 3.2 ghz stabilan na 3.5ghz dalje ga nisam dirao i msm realno da nece moci vise.To je bio samo test,odma sam vratio na default :: :: :: :: :: :: Nzm,moja misljenje da u poredjenju sa plocama koje su imali pre 3-4 godine(kada su bili shit najveci)da su sada sjajni,te 770 i 870-c45 rade sjajno i ljudi ih generalno hvale,jebiga ne treba ocekivati nzm sta od takvih ploca,znaci kod mene i drugara sve default rade ko sat :: :: :: Ako ocesh oc,ipak otvori se za bar 70e :: :: :: :: :: :: Apsolutna preporuka od mene :: :: :: :: :: :: Pa naponska me i brine najvise ovo za OC uslovno shvatite uvek je proc dovoljno jak nego cisto dal moze da se zezam kad je dosadno, :: :: :: :: f0rever pa i ja sam imao svojevremeno pehova sa MSI (crkne ploca 5 dana po isteku garancije) pa zato pitam kakvi su sad vidim po raznim forumima da su ljudi uglavnom zadovoljni pogotovu sa 770-C 45, i to jos iz vremena kad nije bila ovako dzabalesku ko sad ... :: :: :: :: :: ::
Kad bih sabrao sve kvarove na MB po brendovima u zadnjih 8 godina, ubedljivo prvi bi bio MSI (mislim samo na maticne ploce), a vecina racunara koja dolazi na servis iz bilo kog razloga (najcesce crklo napajanje) ima ASUS maticne ploce. Zato mi stvarno nije jasno odakle informacija da se najvise prodaje MSI (ne tvrdim da sam u pravu, mozda neko ima sigurni statisticki podatak koji me demantuje).
Ako imas izbora, preporucio bih ti da zaobidjes MSI.
Ovaj,onaj i tako to..MSI nije los ali za maticnjake nije ni prici Asus-u i tako to.. Ako planiras neki OC a pored toga jos neki OC pa onda opet OC najbolje je da uzmes plocu za OC tj Asus Maticnjak :) Veruj meni ,nece ti ovo niko reci.
:: @melvudi :: :: Ovaj,onaj i tako to..MSI nije los ali za maticnjake nije ni prici Asus-u i tako to. :: Ako planiras neki OC a pored toga jos neki OC pa onda opet OC najbolje je da uzmes plocu za OC tj Asus Maticnjak : :: Veruj meni ,nece ti ovo niko reci :: :: Bulldozer -> http://i56.tinypic.com/fbew5h.pn :: AMD Marketing -> http://i54.tinypic.com/2dl84tu.jp :: FrekFencija :: :: :: :: :: ::
hvala raja mislim znam ja sta je dobro ASUS al nepitam se ja bas mnogo na mojim masinama ima 3 asusa 1 gigabyte i 1 biostar, kazem ovo je za komsiju striji covek i zapeo MSI pa MSI jos mu juce i sin doneo ploce from germany nove 770-C 45 i 760GM-E51 (FX) idem sad da sklapam pa videcemo stim da e-51 verovatno cu da je dobijem za uslugu (srafcigerisanje i tekuce odrzavanje) pa cu je ja kasnije testirati i javljam kakva je
inace sad sam saznao cena za obadve u Nemackoj 71 eur mislite o tome
Broj postavljenih tema: 60359. Broj poslatih odgovora: 647035. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.